“Paldies, ka mūs – večus un vecenes – atceraties!”. Senioru festivāls "Zelta ritmi" BILDĒS

Ar skaļām ovācijām, sirsnīgiem smaidiem un radošu darbošanos Rīgā, Esplanādes parkā, aizvadīts trešais īpaši vecākajai paaudzei veltīts festivāls “Zelta ritmi”. Arī šogad seniori teica mīļu paldies festivāla rīkotājiem – vecāku organizācijai “Mammamuntetiem.lv” –, aicinot “Zelta ritmus” nodrošināt arī reģionos.

Ievērojamas ovācijas izraisīja dāmu uznāciens – grupa “Flora+” Anitas Pirogas vadībā demonstrēja jauno cepuru un aksesuāru kolekciju “Volānu balle”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ievērojamas ovācijas izraisīja dāmu uznāciens – grupa “Flora+” Anitas Pirogas vadībā demonstrēja jauno cepuru un aksesuāru kolekciju “Volānu balle”.

 

“Vai varam šādu festivālu gaidīt arī reģionos? Šodien braucu uz Rīgu pie dēla uz slimnīcu un pēc tam atskrēju arī uz šejieni. Pasākums ir iedvesmojošs!” savās emocijās ar organizatoriem dalījās kāda kundze no Latgales. “Paldies, ka mūs – tādus večus un vecenes – atceraties!” festivāla noslēgumā teica pensionāre Irēna. “Es noskatījos visu koncertu un arī teātra izrādi – šī bija kolosāla diena. Lai jums spēks rīkot “Zelta ritmus” arī citus gadus!” 


Šā gada festivāls “Zelta ritmi” bija īpašs – to apmeklēja visai daudz pāru. “Latvijas Goda ģimenes gada ietvaros laulātajiem pāriem organizējām brīvdabas fotostudiju – lai godinātu tos vecākās paaudzes pārus, kuri laulībā dzīvo jau daudzus gadus. Šķita, ka šie pāri jūtas pacilāti un lepni. Piemēram, Jānis un Lūcija Kokari no Rīgas šogad svin Zelta kāzas, tas ir, 50 gadus laulībā. Viņi bija paņēmuši līdzi savu kāzu dienas foto, kam nu likt klāt šodienas bildi,” stāsta “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.  


Koncertā uzstājās Dailes teātra grupa “Ilga”, dziedātāja Madara Grēgere, Tukuma retro deju kolektīvs “Valsis”, senioru dāmu deju kopa “Romantika” un Latvijas Līnijdeju asociācijas kolektīvi. Ievērojamas ovācijas izraisīja dāmu uznāciens – grupa “Flora+” Anitas Pirogas vadībā demonstrēja jauno cepuru un aksesuāru kolekciju “Volānu balle”. Kad beidzās koncerts, amatierteātra studija “Rampa” izrādīja Ādolfa Alunāna lugu “Pašu audzināts”. 

Reklāma
Reklāma

Ik gadu – un arī šogad – senioru festivāla “Zelta ritmi” ietvaros notiek radošo senioru “Zelta tirgus”, kur visi ienākumi paliek radošajiem senioriem. Varēja iegādāties dažādus adījumus, pašgatavotas lina rotaļlietas, keramikas izstrādājumus, dzintara rotas un daudz ko citu! Lielu tirgotāju daļu gadu no gada veido seniori no Pensionāru iespēju centra, tā pārstāve Ērika Podniece ir gandarīta par doto iespēju: “Šogad jutāmies fantastiski un esam jau sākuši domāt par nākamā gada plāniem. Mūsu centrā seniori apgūst dažādas amatnieku prasmes, un mums piedalīties “Zelta ritmos” ir prestiža jautājums. Katru rudeni izrunājam, ko jaunu varam iemācīties un radīt citiem, bet ziemā mums ir neliels konkurss, kur tad lemjam, kurš šajā reizē piedalīsies “Zelta tirgū”.”

Mūsu centrā seniori apgūst dažādas amatnieku prasmes, un mums piedalīties “Zelta ritmos” ir prestiža jautājums. 

Festivāla laikā notika arī daudzveidīgas lekcijas, kas ir izglītojošas un iedvesmojošas un ko vadīja “Zelta ritmu” vēstneši: dabiskas redzes skolotāja Vija Buša, aktrise Regīna Devīte un psihoterapeite Aina Poiša, profesors, gerontologs un “TENA” vēstnesis Jānis Zaļkalns, ginekoloģe Daiga Baranovska, zobārste, zīmola “Corega” vēstnese Ingrīda Krasta, sertificēta fizioterapeite, “Gudro Sievu skolas” nodarbību vadītāja Sandra Maļinovska, kā arī citi speciālisti.