Policija arestējusi vīrieti, kuru tur aizdomās par seksu ar paša 5 gadus veco meitu

Pagājušonedēļ Valsts policija aizdomās par seksuāla rakstura darbībām ar savu mazgadīgo meitu aizturēja vīrieti, portālu Jauns.lv informēja policijā.

FOTO: Shutterstock.com

Šā gada aprīļa beigās Valsts policija saņēma informāciju par to, ka 2016. gada nogalē kāds vīrietis ir veicis seksuāla rakstura darbības ar savu mazgadīgo meitu, kurai tobrīd bija vien pieci ar pus gadi. Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka vīrietis šīs darbības veicis atkārtoti vairāku mēnešu ilgā laika posmā. Tas izdarīts ģimenes dzīvoklī Rīgā, kamēr meitenes māte un citi tuvinieki neatradās mājās.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas, kas specializējas pret nepilngadīgo tikumību un dzimumneaizskaramību vērsto noziedzīgo noziegumu novēršanā un apkarošanā, pagājušonedēļ aizdomās turēto vīrieti aizturēja. Aizturētais ir dzimis 1964. gadā un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.
 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 160. panta sestās daļas – par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo un, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Cietusī meitene pēc notikušā saņem psiholoģisko palīdzību.

Valsts policija aicina pieaugušos būt vērīgiem un nebūt vienaldzīgiem nojaušot, ka bērnam, iespējams, kāds dara pāri. Ja ir pat vismazākās aizdomas, ka bērns cieš no jebkāda veida vardarbības, tostarp seksuālas, nekavējoties jāzvana pa tālruņa numuru 110 vai jāvēršas tuvākajā Valsts policijas iecirknī.  

Reklāma
Reklāma

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis šīs darbības izdarījis vairākas reizes. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Valsts policija aicina pieaugušos būt vērīgiem un rodoties pat vismazākajām aizdomām, ka bērns cieš no jebkāda veida vardarbības, tostarp seksuālas, nekavējoties jāzvana policijai pa tālruņa numuru 110 vai jāvēršas tuvākajā Valsts policijas iecirknī.