Deviņi neparastāki vasaras tirdziņi visā Latvijā

Kā zvēri mostas no miega un mežos uzplaukst koki, tā pilsētās ir uzplaukuši visi interesantie un savdabīgie tirdziņi. Tiešām, pašmāju ražotāju piedāvājums ar katru gadu pārsteidz arvien vairāk, tādēļ ikdienas veikala apmeklējuma vietā aicinām atbalstīt savējos un Jāņos pārsteigt ģimeni un draugus ar oriģinālākajām uzkodām.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Šim iemeslam esam izveidojuši personīgo gidu ar 9 spilgtiem šīs vasaras tirdziņiem, uz kuriem var doties kopā ar visu ģimeni!
 

Stādu gadatirgus “Zāļu diena” 16. jūnijā / Salaspils
Pirms braukšanas uz lauku vasarnīcu, der paķert līdzi kārtējo stādu, ko ar rūpēm ierakt zemē par zīmi jaunam vasaras sākumam. Salaspils botāniskajā dārzā būs iespēja izdarīt ne tikai to, izvēloties starp plašāko dārza augu klāstu, bet arī vērot jauno ekspozīciju, prezentāciju par sierra gatavošanu un amatierteātra izrādi.


Emīla tirgus 17. jūnijā / Ēdoles pils
Ar 17 sieriem un vēžiem Ēdoles pils iekšpagalmus solās piepildīt amatnieki un tirgotāji no Kuldīgas novada. Vēsturiskajā “Emīla nedarbu” filmēšanas vietā būs iespēja noskatīties pašu filmu, kā arī izbraukt ar zirgu un izlustēties visos iespējamos veidos.


Neofolkloras nakts tirgus 21. jūnijā / Kalnciema kvartāls
Kalnciema kvartāls jau labu laiku ir izslavēta cilvēku sanākšanas kopā vieta. Šovasar tajā norisināsies veseli divi iespaidīgi tirgošanās pasākumi. Neofolkloras nakts tirgū tieši pirms Jāņiem satiksies zemnieki un amatnieki no malu malām. Papildus tam dažādās meistarklasēs varēs gan pīt vainagus, gan izveidot savus zāļu pušķus. Neiztikt arī bez tirgus plača skatuves, uz kuras kāps leģendārie Skyforger, kā arī Bezgalībieši un ārzemju folkloras grupas, kuras tirgotājus izklaidēs līdz pat Saules rietam.


Street Food festivāls visas vasaras garumā / Kalnciema kvartāls
Šī nebūs pirmā sezona, kad dažādi restorāni iepazīstinās pasākuma apmeklētājus ar Street Food (Ielas ēdienu) kultūru. Pirmais notikums Tevi gaida jau tūlīt 20. jūnijā, kad varēsi iepazīties ar alternatīvo Jāņu ēdienkarti, taču vasaras gaitā gaidāmas vēl vairākas festivāla dienas. Veinvārdsakot, gardēžiem nenāksies vilties!
 

Lielais Latgaļu tirgus 23. jūnijā / Ludzā
Jāņu nakts sagaidīšana īstā latgaļu stilā Tevi sagaida Ludzā! Gan folkloras kopas, gan seno amatu meistari — visi demonstrēs savas labākās prasmes. Neizpalikt arī bez seno latgaļu cīņām, spēlēm, kā arī Saules rita iegriešanas pēc īstākajām šī reģiona tradīcijām.

Reklāma
Reklāma


Amata meistaru gadatirgus 2.-7. jūlijā / Vērmanes dārzs, Esplanāde
Dziesmu un deju svētku nedēļā amata meistari no visiem Latvijas novadiem pulcēsies tieši Rīgā — Vērmanes dārzā un Esplanādē. Nedēļu ilgajā gadatirgū varēsi ievērtēt pašmāju darinājumus, piešaut roku meistarklasēs un baudīt koncertus svētku noskaņās.
 

Rīgas krāmu tirgus 7. jūlijā / Spīķeru kvartāls
Šeit lietas iegūst savu otro elpu, pārejot no vienām īpašnieka rokām citās. Priekšmeti ar senu vēsturi un dzīvespriecīga bartera atmosfēra — viss Rīgas krāmu tirgū. Par tirgotāju var kļūt ikviens, piesakoties savlaicīgi, tāpēc, ja arī Tu vēlies atbrīvoties no vecā, nāc un veicini krāmu tirgus kultūru Latvijā.


Jūras svētku tirdziņi 14. jūlijā / Baltijas jūras krastā
Jūlija otrajā nedēļas nogalē tradicionāli visa Baltijas jūras piekrastē tiek svinēti Jūras svētki jebšu Zvejnieksvētki. Svaigākās kūpinātās zivis un citas jūras veltes, kā arī vienkārši jautra tirgošanās un burzma sagaida Tevi visur, neatkarīgi no tā, vai dosies uz Liepāju, Ventspili, Kolku, Roju, Mērsragu vai Salacgrīvu.


Wild Food festivāls Zaubē 14. jūlijā / Zaube
Izaicinošs garšu festivāls ir sagaidāms Zaubē, pie Augšezera. Tajā vairāki meistari rādīs savas kulinārijas prasmes un piedāvās apmeklētājiem nobaudīt spilgtākās Latvijas savvaļas garšas. Kā jau kārtīgā festivālā, jārēķinās ar aizraujošiem kulinārijas šoviem, stāstiem, brīvdabas koncertu un ballīti pasakaina ezera krastā.

Ja acis spīd un gribas kādu tirdziņu apmeklēt, droši ņem šo gidu visur līdzi! Lai kopējā vasaras raibumā nepalaistu kaut ko garām, vari uzmest aci arī pārējam tirdziņu klāstam.