Lielveikali atsaucīgi aicinājumam izglītot vecākus par bīstamību, iepirkšanās laikā atstājot bērnus automašīnās

Ņemot vērā lielveikalu izrādīto interesi pārraidīt aicinājumu vecākiem, neatstāt bērnus sakarsušās automašīnās iepirkšanās laikā, vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv ir izveidojusi radio rullīti. To var iegūt ikviens lielveikals, kā arī radio stacijas, sazinoties ar Mammamuntetiem.lv.

FOTO: Shutterstock.com

Reaģējot uz notikumu, kad kāda ģimene automašīnā pie t/c Spice bija atstājusi divus mazus bērnus – 1 un 4 gadus vecus -, kamēr paši ilgstoši atradās veikalā, nedēļas sākumā Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv lielveikaliem izsūtīja aicinājumu savos iekšējos radio vasaras sezonā atskaņot aicinājumu vecākiem neatstāt bērnus automašīnās, skaidrojot, ka tas apdraud viņu veselību un pat dzīvību.


Lasi arī:  
Sociālo tīklu skandāls ar mašīnā sakarsušiem bērniem pie "Spices": gadījumu vērtēs gan policija, gan mediķi

 Zīdainis un karstums mašīnā! Iespējams, ka to nezināja pat visapzinīgākie vecāki!

Vairāki lielveikali par šo iniciatīvu izteica pateicību, norādot, ka šādu aicinājumu noteikti atskaņos. “Sakām lielu paldies lielveikaliem, kuri ir izrādījuši interesi par paziņojuma pārraidīšanu, piemēram, Mego, Rimi, Maxima, Domina Shopping u.c. Tāpat ļoti novērtējam tirdzniecības centrus, kuros šādi drošības atgādinājumi ir skanējuši jau pirms mūsu aicinājuma, piemēram, tirdzniecības parkā “Alfa”,” saka vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

“Aicinām šo praksi turpināt, jo mēs kopā varam izdarīt ļoti daudz, lai izglītotu vecākus un novērstu traģēdijas.” Pēc mazumtirgotāja “Mego” ierosinājuma vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv ir ierakstījusi radio rullīti, lai to varētu izmantot gan lielveikali, gan arī radio stacijas.


“Dažkārt maldīgi šķiet, ka “es ātri ieskriešu un tūdaļ būšu atpakaļ”, taču priekšā var būt rinda, turklāt, ja apmeklējat lielveikalu, nokļūšana līdz vajadzīgajam galapunktam vien prasa visai ilgu laiku, jo ēka ir liela. Tāpat automašīnā ilgstoši nedrīkst atstāt mājdzīvnieku,” atgādina vecāku organizācijas Mammauntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa Smildziņa.

Mammamuntetiem.lv norāda arī, ka Bērnu tiesību aizsardzības likuma 24. panta 6.daļa nosaka: vecāku pienākums ir neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez kāda pieaugušā uzraudzības (ne mājās, ne ārpus tās). Brāļi un māsas mazākos drīkst pieskatīt, ja paši ir sasnieguši vismaz 13 gadu vecumu.

Kā jau vēstīts, nedēļas sākumā “Fonds Mammām un tētiem” aicināja lielveikalus būt  sociāli atbildīgiem un pārraidītajos informatīvajos ziņojumos iekļaut arī atgādinājumu un informāciju par bīstamību, kas rodas, ja mazus bērnus karstā laikā atstāj vienus automašīnā. Aicinājums izplatīts, atsaucoties uz aizvadītajā nedēļas nogalē sociālajos tīklos uzvirmojušo diskusiju, kur kāda sieviete dalījās pieredzē par mašīnā raudošu bērnu pie lielveikala. Bērna vecāki uzradās tikai pēc 40 minūtēm kopš viņas iesaistīšanās un palīdzības organizēšanas gan no apkārtējiem, gan policijas, gan arī NMPD. Radio rullīti lietošanai var iegūt, sazinoties ar Mammamuntetiem.lv redakciju, rakstot uz e-pastu dace@mammam.lv.
 

Finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Materiāls ”Lielveikali atsaucīgi aicinājumam izglītot vecākus par bīstamību, iepirkšanās laikā atstājot bērnus automašīnās” ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par tā saturu atbild “Fonds Mammām un tētiem”.

Reklāma
Reklāma