Septiņas labākās vasaras nometnes tavam bērnam

Nupat sācies ilgi gaidītais skolēnu vasaras brīvlaiks, kas nozīmē, ka pēc vairāku mēnešu kārtīga darba bērni pelnījuši atpūsties. Taču, lai atpūta būtu interesanta un tajā pašā laikā – izglītojoša, viena no labākajām opcijām ir izmantot iespējas, ko sniedz vasaras nometnes.

Notvert piedzīvojumu garu kādā no vasaras nometnēm.

FOTO: Shutterstock.com

Notvert piedzīvojumu garu kādā no vasaras nometnēm.

Tieši tāpēc mēs, Kimbi.lv, esam apkopojuši, mūsuprāt, septiņas lieliskas vasaras nometnes!


Survival Academy – izdzīvošanas nometne (8 – 12 gadu vecumā)
Ja Tava atvase ir uz Tu ar sportiskām aktivitātēm un izceļas ar piedzīvojumu garu, “Skrivanek Baltic” rīkotā nometne Survival Academy ir tieši tas, kas nepieciešams! Tās laikā nometnes dalībnieki tiek sadalīti ciltīs, kuras savā starpā sacenšas, vienlaicīgi apgūstot arī dažādas prasmes, piemēram:

  • izmantot kompasu, karti un zīmju valodu;
  • uzsliet telti un siet dažādus mezglus;
  • sniegt pirmo palīdzību;
  • makšķerēt.

Un, tā kā nometni rīko sertificētais tulkošanas birojs “Skrivanek Baltic”, iztikts, protams, nebūs bez svešvalodu apguves – nometnes laikā norisināsies 25 akadēmiskās angļu valodas nodarbības.

Kad? 1. jūlijs – 6. jūlijs.
Kur? Staļģenes vidusskola.
Papildus informācija atrodama šeit.

 

Albatross – kamera, motors! (7 – 17 gadu vecumā)
Šajā nometnē bērniem būs iespējams uzzināt visu par un ap kino. Kā vēsta nometnes rīkotāju “Albatross” mājaslapā pieejamā informācija, nometnē bērni varēs iepazīties ar kino tapšanu un grima uzklāšanu, stila un modes pasauli, kā arī paši varēs uzņemt filmas un rakstīt scenārijus. Tāpat nometnes rīkotāji būs padomājuši par sadarbības prasmju attīstīšanu.

Nometnes cenā ietverts viss nepieciešamais – gan izmitināšana numuros ar ērtībām, gan ēdināšana piecas reizes dienā un baseina apmeklējums, kā arī medmāsas pakalpojumi (ja tādi nepieciešami) un teritorijas apsardze.

Kad? 1. augusts – 10. augusts.
Kur? Atpūtas komplekss “Albatross”, Engures novads.
Papildus informācija atrodama šeit.



Nometne ZirguSkola (8 – 12; 13 – 17 gadu vecumā)
Kā jau iespējams spriest pēc šīs nometnes nosaukuma, tajā bērni lielāko daļu laika pavadīs ar zirgiem, mācoties ar tiem jāt soļos, rikšos un lēkšos, iepazīstot zirgu dabu, mācoties tos vadīt un dodoties izbraucienos ar ratiem. Tāpat bērnus nometnē sagaida arī pastaigas pa mežu, pārgājieni ar pikniku, radošās darbnīcas un daudz citu piedzīvojumu dabā. Nometne ir piemērota bērniem gan ar, gan bez iepriekšējas pieredzes ar zirgiem, un nometnes cenā iekļauta arī ēdināšana divas reizes dienā un uzkodas visas dienas garumā.

Kad? 25. – 29. jūnijs (7-12 g., bez pieredzes); 2. – 6. jūlijs (7-12 g., ar pieredzi); 7. – 13. jūlijs (13-17 g., ar/ bez pieredzes); 13. – 17.augusts (7 – 12 g., bez pieredzes); 20. – 24. augusts (7-12 g., ar pieredzi).
Kur? Krogsils, Ķekavas pagasts.
Papildus informācija atrodama šeit.

 

Spēkaruksis vasaras nometnes (6 – 10; 10 – 16 gadu vecumā)
“Spēkaruksis” organizēto nometņu galvenais mērķis ir izcelt katra nometņotāja apslēptos talantus un spējas, tāpēc šīs nometnes ir ļoti daudzpusīgas un nav ievirzītas kādā konkrētā tematikā. Tā, piemēram, šovasar nometnes dalībniekiem tiks rīkota olimpisko sporta spēļu diena, kosmosa izpēte, programma par prāta ilūzijām un maģiju, talantu šovs un draudzības rotaslietu izgatavošana. Savukārt pēc nometnes elektroniskā formātā būs iespējams saņemt nometnē tapušās fotogrāfijas un video, un neiztrūkstoši ir arī vēl daudzi citi patīkami bonusi, piemēram, nometnes laikā sakrājot visvairāk kuponus, iespējams laimēt dāvanu karti lidojumam ar Aerodium.

Kad? 22. – 27. jūlijs (6 – 10 g.); 5. – 11. augusts (10 – 16. g.).
Kur? Viesu nams “Avoti”, Valmiera.
Papildus informācija atrodama šeit.




Learn IT programmēšanas nometne (9 – 12 gadu vecumā)

To, ka digitālās tehnoloģijas mūsu dzīvē ieņem un ieņems arvien lielāku lomu, apšauba vien retais, un tieši tāpēc ir svarīgi, lai bērni jau salīdzinoši agrā vecumā būtu uz Tu ar modernākajām tehnoloģijām, un tieši to piedāvā “Learn IT” programmēšanas nometne. Katrai no piecām nometnes dienām ir sava tematika – māksla un programmēšana, sportiskās aktivitātes, mūzika un programmēšana, nākotnes māja un darbavieta, nākotnes pilsētas būvēšana. Līdz ar to nometnes dalībnieki gūs izpratni par to, kā modernās tehnoloģijas ietekmēs mūsu nākotni, apgūs programmēšanas valodu pamatus, attīstīs komunikācijas prasmes un gūs citas noderīgas zināšanas.

Vēl jāpiemin, ka šī ir dienas nometne, līdz ar to nakšņošana notiek mājās, taču nometnes cenā ir iekļautas gan pusdienas un launags, gan visi nepieciešamie materiāli un tehniskais nodrošinājums.

Kad? 11. – 15. jūnijs; 18. – 22. jūnijs.
Kur? Mārupes pamatskola, Tīraine.
Papildus informācija atrodama šeit.
 

Reklāma
Reklāma

Zinātkāres centrs ZINOO – Organisms šķērsgriezumā (5. – 8. klases bērniem)
Šī dienas nometne pie sirds ies visiem tiem, kuriem ir neviltota interese par medicīnu un bioloģiju – tās laikā būs iespējams uzzināt, kāda ir dzīvnieku uzbūve, kā darbojas gan cilvēku, gan dzīvnieku asinsrite un citas orgānu sistēmas. Tāpat notiks ciemošanās pie pētniekiem, un drosmīgākie varēs izmēģināt arī preparēšanu.

Kad? 6. – 10. augusts.
Kur? T/c “Galleria Riga”, Rīga.
Papildus informācija atrodama šeit.
 

Drošības nometne bērniem Drošsirdis (7 – 15 gadu vecumā)
Pirmās palīdzības sniegšana, ugunsdrošība, orientēšanās mežā, droša saskarsme ar suņiem, drošība uz ceļa – šīs ir vien dažas no praktiskajām zināšanām, kuras bērns apgūs drošības nometnē Drošsirdis. Turklāt nometnei piesaistīti savas jomas profesionāļi ar vairāku gadu pieredzi, piemēram, VUGD vada komandieris, Valsts policijas vecākais instruktors un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķe. Un, lai gan sākotnēji varētu šķist, ka nometne ar šādu tēmu vairāk piemērota puišiem, paši organizatori min, ka Drošsirdis pavisam noteikti patiks arī meitenēm. Un vēl – nometnes cenā ietverta gan ēdināšana četras reizes dienā, gan apdrošināšana un nakšņošana.

 

Kad? 9. – 15. jūlijs.
Kur? Vestienas muiža.
Papildus informācija šeit.

 

 

Kur smelties informāciju par bērnu vasaras nometnēm?
Bērnu nometņu skaits ir patiešām liels, un šajā rakstā esam apkopojuši vien pavisam nelielu daļiņu no visām nometnēm, kas šovasar norisināsies. Taču, ja neviena no tām Tevi un Tavu atvasi tomēr neuzrunāja vai arī vēlies atrast kādu citu nometni, vari izmantot Valsts izglītības satura centra sagatavoto mājaslapu nometnes.gov.lv – šeit atradīsi gan nometņu sarakstu, gan karti, lai ērti varētu atrast jums tuvāko nometni. Tāpat mājaslapā iespējams noskaidrot, vai attiecīgā nometne ir atrodama nometņu reģistrā, redzēt citu cilvēku komentārus un jautājumus par nometnēm, utt.

Ja arī Tu vēlies, lai Tava atvase brīvo laiku vasarā pavada aizraujoši un tajā pašā laikā – noderīgi, nometne noteikti ir ļoti laba iespēja.

Rakstu sagatavoja Kimbi.lv - kredītlīnija personībām!