Kādēļ bērniņa dibentiņa ādai ir nepieciešama kopšana un aizsardzība katru dienu?

Kā jaunā māmiņa Jūs vēlaties sniegt labāko savam bērniņam un Jūs zināt, ka ir svarīgi nodrošināt bērniņa ādas aizsardzību pret mikrobu iedarbību, jo tad tā būs vesela.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērna āda ir maiga un pakļauta infekciju attīstībai, jo tā ir par 20% ‑ 30% plānāka nekā pieaugušajiem. Turklāt tai ir arī augstāks pH līmenis, kādēļ bērna āda ir ļoti jutīga pret temperatūras un mitruma izmaiņu radītu kairinājumu. Jūsu bērna dibentiņa āda ir ļoti jutīga, un tai ir jātiek galā ar silto un netīro autiņbiksīšu radītajiem apstākļiem. Tādēļ nav brīnums, ka āda var kļūt apsārtusi un sūrstoša. Atcerieties, ka veselīga āda nenozīmē tikai labu tās izskatu. Līdz 3 gadu vecumam bērna maigā āda attīsta savu aizsardzības slānīti, kas to pasargā no ārējā vidē esošajiem mikrobiem. Veselīga āda pati ir spējīga attīstīt un saglabāt šo aizsargslāni, kas pasargā bērna dibentiņa ādu no urīnā un fēcēs esošajām baktērijām un citām infekcijām.

 

Kas ir autiņbiksīšu radītie izsitumi?

Autiņbiksīšu radītie izsitumi ir ādas kairinājums autiņbiksīšu zonā. Jūsu bērna maigā āda var kļūt sarkana, pietūkusi un sūrstoša, bet labās ziņas ir tās, ka šis kairinājums parasti nav bīstams. 

Autiņbiksīšu izraisītie izsitumi ir visbiežākā ādas problēma bērna agrīnajā dzīves periodā.

Jūs varat atpazīt autiņbiksīšu radītos izsitumus dažādos veidos:

• viegli sārta, apsārtusi vai pietūkusi āda autiņbiksīšu zonā;

• autiņbiksīšu skartā ādas zona ir siltāka nekā parasti;

• sūrstoša āda un plankumi uz tās;

• āda dibentiņa un augšstilbu zonā ir apsārtusi un mitra;

• var parādīties plankumi, kur āda ir sausa un zvīņaina;

Nopietnākos gadījumos var parādīties plankumi, čūlas un ar strutām pildīti ādas laukumi.

No autiņbiksīšu izraisītiem izsitumiem Jums var palīdzēt izvairīties Sudocrem® care & protect® ziedes uzklāšana uz bērniņa maigās ādas katrā autiņbiksīšu mainīšanas reizē.

 

 

Kas izraisa autiņbiksīšu radītos izsitumus?

Visbiežākais iemesls ir tas, ka slapjas vai netīras autiņbiksītes ir bijušas saskarē ar bērna ādu pārāk ilgu laiku. Autiņbiksīšu radītie izsitumi var rasties arī berzes vai caurejas rezultātā, tomēr, ja Jūsu bērnam ir jutīga āda, tad izsitumi var rasties pat tad, ja autiņbiksīšu skartā ādas zona tiek regulāri tīrīta.

 

 

 

Kas palielina autiņbiksīšu radīto izsitumu rašanās iespējamību?

Autiņbiksīšu radītie izsitumi var parādīties jebkurā laikā un bez acīmredzama iemesla, jo dažiem bērniem āda ir dabiski jutīgāka, ar izteiktāku noslieci uz šāda veida problēmām. Tomēr, ir gadījumi, kad bērna āda ir īpaši uzņēmīga pret autiņbiksīšu radītiem izsitumiem, piemēram:

• bērniņš ir dzimis pirms laika;

• zobu šķilšanās periods;

• bērns nejūtas labi vai pēc vakcinācijas veikšanas;

• nomainot barošanu ar krūti pret ēdināšanu ar mākslīgā piena maisījumu;

• pēc antibiotiku lietošanas, jo tās var ietekmēt bērniņa gremošanas trakta darbību, izraisot caureju;

• pirmoreiz uzsākot piebarošanu ar cietāku pārtiku un / vai uzsākot govs piena lietošanu uzturā.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Kas ir ziede Sudocrem® care & protect®?

Sudocrem® care & protect® ir aizsargslāni veidojoša ziede ar trīskāršu aizsardzību, kuras sastāvs ir īpaši piemērots ādai ar tendenci uz autiņbiksīšu radītiem izsitumiem. 

Tā ir hipoalerģiska un dermatoloģiski pārbaudīta. 

Tā nesatur mākslīgās krāsvielas un mākslīgos konservantus.

 

Sudocrem® care & protect®

Ziede ar trīskāršu aizsardzību – pasargā no autiņbiksīšu radītiem izsitumiem.

 

 

Veido aizsargslāni

Sudocrem® care & protect® ir īpaši veidota ziede, lai nodrošināta aizsargslāņa veidošanos, palīdzot ādai saglabāt tās dabisko mitruma līmeni, lai tā būtu mīksta, gluda uz maiga, un vienlaikus aizsargā pat vismaigāko ādu pret ārējiem kairinātājiem un berzi, kas var izraisīt autiņbiksīšu radītus izsitumus.

 

Kopj ādu

Sudocrem® care & protect® ir hipoalerģiska un satur vitamīnu E un provitamīnu B5, kas palīdz aizsargāt ādu un saglabāt tās veselību.

 

Pasargā no infekcijām

Sudocrem® care & protect® izveido aizsargslāni, kas pasargā no infekcijām.

 

 

Kā man tā jālieto?

Ar tīrām, sausām plaukstām uzklājiet aizsargslāni veidojošo ziedi uz sausas un tīras ādas un izlīdziniet.

Sudocrem® care & protect® ir viegli uzklājama, un to ir viegli izlīdzināt, tādējādi netiek radīts nevajadzīgs kairinājums bērna ādai. 

Lietojiet katras autiņbiksīšu maiņas reizē, lai Jūsu bērna maigā āda būtu pasargāta no nepatīkamajiem autiņbiksīšu radītiem izsitumiem.

Ja Jūs novērojat jebkādu nevēlamu ādas reakciju, pārtrauciet ziedes lietošanu.

 

Brīdinājums

Sudocrem® care & protect® ir paredzēts tam, lai pasargātu no autiņbiksīšu radītiem izsitumiem, bet nav domāts autiņbiksīšu radītu izsitumu ārstēšanai. Nelietot uz bojātas vai ievainotas ādas.

 

 

Rakstu atbalsta UAB Sicor Biotech filiāle Latvijā