Šodien, 13. jūnijā, notiek festivāls senioriem "Zelta ritmi". Pasākuma programma

Lai iedvesmotu dzīvot skaisti, aktīvi un priekpilni neatkarīgi no vecuma, trešdien, 13. jūnijā, Esplanādes parkā Rīgā no plkst. 11.00 līdz 15.00 trešo gadu pēc kārtas notiks īpaši vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs un izklaidējošs festivāls “Zelta ritmi”. 

Šogad senioru festivāls Zelta Ritmi notiks jau trešo gadu! Foto: Artūrs Martinovs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad senioru festivāls "Zelta Ritmi" notiks jau trešo gadu! Foto: Artūrs Martinovs

Programmā gaidāms svētku koncerts, iedvesmas lekcijas, sportiskas nodarbības, mākslas plenērs, radošo senioru “Zelta tirgus” un citas aktivitātes. Ieeja pasākumā ir bez maksas.
 

Senioru festivālu “Zelta ritmi” organizē “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA” un zīmolu “Corega” - palīgu zobu protēžu lietotājiem.
 


SKATUVES PROGRAMMA
11.00 uzstāsies Dailes teātra aktieru grupa "Ilga".
12.00 būs Tukuma retro deju kolektīva "Valsis" un senioru dāmu deju kopas "Romantika" sadancošanās. 
12.15 skatītājus izklaidēs dziedātāja Madara Grēgere, Dziedātāja Madara Grēgere, kas pierādījusi sevi dažādos Latvijas konkursos un šovos, pagājušā gada izskaņā izdeva savu debijas albumu “Tuvu klāt” .
12.45 dāmu uznācies – grupa "Flora+" Anitas Pirogas vadībā demonstrēs jauno cepuru un aksesuāru kolekciju "Volānu balle"".
13.10 uzstāsies Latvijas Līnijdeju asociācijas kolektīvi.
14.00 amatierteātra studija “Rampa” izrādīs Ādolfa Alunāna luga “Pašu audzināts”. 


Radošo senioru “Zelta tirgus”
Ik gadu senioru festivāla "Zelta ritmi" ietvaros notiek radošo senioru "Zelta tirgus". Visi ienākumi paliek radošajiem senioriem, tāpēc aicinām viņus atbalstīt, apmeklējot tirdziņu. Varēs nopirkt dažādus adījumus, pašgatavotas lina rotaļlietas, keramikas izstrādājumu, dzintara rotas un daudz ko citu!

 

LEKCIJAS UN NODARBĪBAS
“”Corega” Veselības telts”

12.00–13.00 “Zobu veselība, kā arī praktiski padomi mutes veselības profilaksē”. Vada zobārste Ingrīda Krasta.

13.00–14.00 “Sievietes veselība senioru vecumā”. Vada ginekoloģe Daiga Baranovska. 

14.00–15.00 “Acu fitness – dabiska redzes atjaunošana. Vada dabiskas redzes skolotāja Vija Buša.

 

“”TENA” iedvesmas telts” 
12.00–13.00 “Mācīties jauno arī senioru vecumā”. Vada aktrise, “Zelta ritmu” vēstnese Regīna Devīte. 

13.00–14.00 “Jēgpilna novecošana”. Vada profesors, gerontologs un “TENA” vēstnesis Jānis Zaļkalns.

14.00–15.00 “Paaudžu attiecības”. Vada psihoterapeite, “Zelta ritmu” vēstnese Aina Poiša.

 

“”Mammamuntetiem.lv” spēka telts”
12.00–13.00 praktiska lekcija "Vingrinājumi krišanas riska mazināšanai". Vada “Capital Clinic Riga” fizioterapeits Agris Liepa.

13.00 līdz 14.00 Euroaptiekas farmaceite Anna Ļapidevska vadīs lekciju “Kustīgs, tātad lustīgs”.

14.00–15.00 konsultācijas un brīvdabas vingrošana pie sertificētas fizioterapeites, Gudro Sievu skolas nodarbību vadītājas Sandras Maļinovskas.

 

Mākslas plenērs

Ikviens seniors – arī bez priekšzināšanām! – aicināts zīmēt un gleznot mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā. Materiāli mākslas plenēram nodrošināti bez maksas, taču, ja ir vēlme, seniori ar priekšzināšanām mākslas jomā aicināti ierasties ar saviem mākslas piederumiem.

Reklāma
Reklāma


Zelta pāru godināšana
Festivālā darbosies arī Brīvdabas fotostudija, kurā jo īpaši aicināti fotografēties un saņemt skaistu foto ir senioru pāri. Brīvdabas fotostudija darbosies Latvijas Goda ģimenes gada ietvaros.

Veselības kvartāls
Veselības kvartālā ikvienam apmeklētājam būs iespēja saņemt bezmaksas konsultāciju pie dažādiem speciālistiem, kā arī konsultēties par uztura bagātinātāju nepieciešamību senioru vecumā. 
“Veselības centrs 4” senioriem piedāvās šādas bezmaksas konsultācijas:

  • “Veselības centrs 4” filiāles “Baltijas Vēnu klīnika” ārsts, specializējas asinsvadu ultrasonogrāfijā Dr. Sergejs Mihailovs sniegs konsultācijas par kāju vēnu veselību un veiks kāju vēnu skrīningu.
  • „Veselības centrs 4” filiāles “Dermatoloģijas klīnika” dermatoloģe Dr. Jeļena Isajeva no plkst.11.00 līdz 13.00 sniegs konsultācijas par ādas veselību un veiks ādas izmeklējumus.
  • “Capital Clinic Riga” fizioterapeits Agris Liepa sniegs konsultācijas un demonstrēs praktiskus vingrinājumus.
  • Visiem interesentiem medmāsas klātbūtnē būs iespējams veikt arī asinsspiediena mērījumus.

 

“Möller’s” teltī jums sniegs profesionālas konsultācijas par Omega-3 produktiem jūsu veselībai, būs degustācijas un pārsteidzoši zemas cenas. Neizpaliks arī dāvaniņas.

 

Arī "Rīgas veselības centrs" parūpējies par apmeklētājiem noderīgām bezmaksas veselības pārbaudēm un konsultācijām. Rīgas veselības centrs piedāvās:

  • konsultācijas pie fizikālās rehabilitācijas un fizikālās un medicīnas ārstes Lolitas Cibules par medicīnas un rehabilitācijas jautājumiem; 
  • sniegs informāciju par Rīgas veselības centra sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem (t.sk., valsts kvotu ietvaros) - konsultēs galvenā ārsta vietnieks Roberts Spručs un klientu apkalpošanas vadītāja Albīna Kovaļska;
  • sadarbībā ar SIA "Centrālā laboratorija” - glikozes līmeņa ekspress noteikšanu kapilārās asinīs, kā arī asinsspiediena mērījumus; konsultācijas par laboratorisko izmeklējumu klāstu, ko sniegs SIA "Centrālā laboratorija" personāls.

"Euroaptieka" pasākuma laikā sniegs informatīvas lekcijas par veselīgu izkustēšanos, izskaidros e-veselības sistēmu un medikamentu kompensācijas kārtību.
Meklējiet "Euroaptiekas" telti, kur varēsiet:

  • izmērīt asinsspiedienu;
  • noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs;
  • nodegustēt vitamīnus;
  • izmēģināt ķermeņa kopšanas kosmētiku;
  • iegādāties uztura bagātinātājus un kosmētikas līdzekļus.

"Euroaptiekas" teltī no 12.00 līdz 13.00 Euroaptiekas farmaceite Zane Melberga vadīs lekciju “Medikamentu kompensācijas kārtība aptiekā” un Euroaptiekas farmaceits Gints Kotāns vadīs lekciju “Euroaptiekas Medus kartes priekšrocības”.

Zīmols “Corega” - palīgs zobu protēžu lietotājiem - iepazīstinās ar produkciju, kā arī atbildēs uz jautājumiem par mutes dobuma veselību, tajā skaitā protēžu kopšanu. 

 

Un tas vēl nav viss
"Amigo" teltī būs iespēja gan izklaidēties, gan izmēģināt dažādas lietotnes, kas atvieglo ikdienu un  ļauj uzturēt ciešākas attiecības ar mīļajiem.

Piedāvāsim iespēju uzņemt piemiņai momentfoto kopā ar draugu, draudzeni vai arī vienam pašam. Būs iespēja izgatavot foto rāmīti, ko ņemt līdzi uz mājām. 

Norvik Banka Latvia stendā varēs uzzināt visu par ikdienai nepieciešamajiem bankas pakalpojumiem senioriem, īpašiem bankas risinājumi senioriem, kā arī iespēju pieteikties darbā, aizpildot anketas uz vakancēm - senioru konsultants un klientu apkalpošanas speciālists.

NuKo prezentēs senioriem iespējas preci pasūtīt telefoniski. Bezmaksas piegāde līdz namdurvīm. Par preci maksājot skaidrā naudā pie preces saņemšanas.


Plašāka informācija par gaidāmo īpaši senioriem paredzēto festivālu “Zelta ritmi” pieejama: www.zeltaritmi.lv. Šajā vietnē atrodami ieteikumi veselīgam dzīvesveidam, vingrošanas pamācības, iedvesmas stāsti, kā arī cita senioriem vērtīga informācija.
 

Par senioru festivālu “Zelta ritmi”
Festivāls “Zelta ritmi”, kas šogad notiek 13. jūnijā Rīgā, Esplanādes parkā, no plkst. 11.00, ir iedvesmas avots un ideju apmaiņas vieta senioriem, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes pilnvērtīgai un skaistai dzīvei arī sirmā vecumā. Festivāla programma ir daudzpusīga, piemēram, notiks koncerts ar dziesmām un dejām, iedvesmas lekcijas, ko vadīs dažādu jomu speciālisti, norisināsies vingrošanas atklātās mācībstundas, būs radošo senioru rokdarbu tirdziņš. Festivāls apmeklējams bez maksas, tā oficiālā platforma internetā ir “www.zeltaritmi.lv”. Festivālu senioriem “Zelta ritmi” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA” un  zīmolu “Corega” - palīgu zobu protēžu lietotājiem.