Svarīgi: Kas jāievēro atrodoties ar bērniem pludmalē?

Atpūta pie ūdens karstās dienās ir ļoti iecienīts laika pavadīšanas veids. Rīgas Pašvaldības policijas glābēja – instruktore Ieva Lapše sniedz dažus ļoti noderīgus un praktiskus padomus, ko vērts iegaumēt ikvienam pieaugušajam.

Svarīgi: Kas jāievēro atrodoties ar bērniem pludmalē?

FOTO: Shutterstock.com

Vienojiet ar bērnu par tikšanās vietu, ja lielajā atpūtnieku pūlī viens no otra noklīstat. Piemēram, piemērota tikšanās vieta var būt pie glābšanas ēkas, kas ir labi pamanāma.


Neļauj bērnam vienam iet ūdenī un palikt nepieskatītam. Glābēji ir pamanījuši, ka vecāki bieži ir pārāk iedziļinājušies savos telefonos, nevis velta laiku bērnu pieskatīšanai. Tas var beigties traģiski.


Piedomā, kā ģērba bērnu uz pludmali. Labāk izvēlēties peldēšanās apģērbu -peldbikses vai peldkostīmu, kas izceļas uz citu fona vai tam ir kāda īpaša pazīme. Tad pazušanas gadījumā ir vieglāk raksturot, ko tieši ir jāmeklē.


Pievēs uzmanību vēja virzienam. Ja vējš pūš no krasta uz jūru, ir lielāks risks, ka papildierīci iepūtīs jūrā. Pie šāda vēja cilvēks, kas atpūšas uz piepūšamā matrača, var tikt iepūsts aiz bojām dažu minūšu laikā.

Reklāma
Reklāma


Nelaimes notiek arī tad, kad bērni, spēlējoties ar piepūšamo bumbu, iemet to ūdenī un mēģina paši to noķert. Bumba ir viegla un to pūš jūrā. Bērns, tai sekojot, var nenovērtēt situācijas bīstamību un iepeldēt pārāk tālu.