Ko nepalaist garām, apmeklējot kaimiņu galvaspilsētu Viļņu

Arvien biežāk sociālajos tīklos lasāmas atsauksmes par kaimiņvalsts galvaspilsētā atklāto, un teju visi atzīst – Viļņas apmeklējums pārspējis cerēto. Mākslinieku kvartāls, izcili ēdieni, ko atzinīgi novērtē Latvijas kulinārijas blogeri, draudzīga atmosfēra, velotūres un citas izklaides iespējas tur pieejamas vienuviet. Turklāt tas viss izbaudāms tikai dažu stundu brauciena attālumā.

Viļņa šovasar ir ļoti vilinošs galamērķis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viļņa šovasar ir ļoti vilinošs galamērķis.

Bohēma pilsētas sirdī - Užupe
Šūpoles tilta pakājē, neparasti veikaliņi, neskaitāmi mākslinieku darbi un instalācijas – tas viss atrodams Užupē – neparastā vietā, kuru mākslinieki, dzejnieki un mūziķi pasludinājuši par savu republiku. Tai pat ir sava himna, karogs un likumi. Vēl pirms 20 gadiem nekopts un pat bīstams rajons kļuvis par vienu no prestižākajām pilsētas vietām, ko vietējie iedzīvotāji dēvē par Viļņas sirdi.


Gardēžu atklājumi 
Džina bārs Bardakas iepreicinās ar gardu sendvičs ar vistu, bekonu un zemesriekstu sviestu, savukārt saldējuma un brokastu kafejnīcā Sugamour – ne tikai ar gaumīgu interjeru, bet arī nepārspējamu pistāciju gelato. Īpaši interesants ir bārs Peronas, kas atrodas dzelzceļa stacijā uz perona. Tiem, kas meklē tradicionālas vērtības – gardus cepelīnus par saprātīgu cenu – der apciemot Forto Dvaras.
 

Riteņbraucējiem draudzīga pilsēta
Viļņa vasarā piedāvā dažādas velo tūres – tajās var izbaudīt braucienu pa maršrutu, kas no augsta kalna ved līdz pat pašam pilsētas centram. Viļņā ir attīstīta velo infrastruktūra, pieejamas gan romantiskās vecpilsētas un modernās pilsētas apskates tūres, gan izbraucieni gar upju krastiem, gan arī izaicinoši braucieni ar kalnu velosipēdiem kalnainā vidē, ko piedāvā Bike Vilnius Velotakas.

 

Muzeji un rotaļas, kas patiks gan lieliem, gan maziem
Pilsēta piedāvā plašas iespējas atpūtai ar bērniem. Rotaļlietu muzejs būs aizraujošs gan maziem, gan lieliem, turklāt rotaļlietas drīkst ne vien apskatīt, bet arī ar tām paspēlēties. Apmeklēt der arī Bernardīnu dārzu, kur iespējams aizbēgt no pilsētas trokšņiem un sajust dabu, bet mazajiem arī izskrieties un izspēlēties bērnu laukumos.
 

 


Informācija par Lietuvas valsts atjaunošanas simtgades pasākumiem Viļņā piejama šeit
Plašāka informācija par Viļņu lasāma šeit.
Informācija par vasaras pasākumiem Viļņā meklējama šeit.

Reklāma
Reklāma

 

Foto: publicitātes.