Vecāki rīkos piketu par labāku izglītību bērniem

Iniciatīvas grupa “Vecāki par labāku izglītību” aicina visus esošos un topošos vecākus aizstāvēt savu bērnu intereses un labākas nākotnes izglītības iespējas piketā pie Saeimas ēkas ceturtdien, 7. jūnijā, plkst. 8:30. Piketu atbalsta arī Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv. 

Iniciatīvas grupa “Vecāki par labāku izglītību” un Mammamuntetiem.lv aicina visus esošos un topošos vecākus aizstāvēt savu bērnu intereses un labākas nākotnes izglītības iespējas piketā pie Saeimas ēkas ceturtdien, 7. jūnijā, plkst. 8:30.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iniciatīvas grupa “Vecāki par labāku izglītību” un Mammamuntetiem.lv aicina visus esošos un topošos vecākus aizstāvēt savu bērnu intereses un labākas nākotnes izglītības iespējas piketā pie Saeimas ēkas ceturtdien, 7. jūnijā, plkst. 8:30.

Šajā laikā Saeimas deputāti pulcēsies, lai debatētu un balstotu par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iesniegtajiem grozījumiem Vispārējās izglītības likumā un Izglītības likumā, kas nodrošinātu, ka tiek ielikti jauni pamati kvalitatīvai izglītībai valsts līmenī. Diemžēl daļai 12. Saeimas deputātu un citiem politiķiem mūsu bērnu nākotne ir kļuvusi par politiskā tirgus objektu. 

Pasaule ir mainījusies, un jāmainās arī mūsu skolām. Mēs kā vecāki vēlamies, lai 12. Saeima nevilcinās un apstiprina Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto izglītības reformu, kas nodrošinās labāku izglītību mūsu bērniem.

“Pasaule ir mainījusies, un jāmainās arī mūsu skolām. Mēs kā vecāki vēlamies, lai 12. Saeima nevilcinās un apstiprina Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto izglītības reformu, kas nodrošinās labāku izglītību mūsu bērniem un skolu viņu interesēs. Ceturtdien Saeima lems par mūsu bērnu nākotni, un mums kā vecākiem ir pienākums nodrošināt, lai deputāti nesagrauj to,” saka Gundars Āboliņš, iniciatīvas grupas “Vecāki par labāku izglītību” izveidotājs. 

"Neviens nav tik drosmīgs, lai pateiktu, ka izglītībā pārmaiņas vispār nav nepieciešamas. Taču drosmīgo, kas gatavi tās aizgrūst četru piecu gadu tālā atvilktnē ir pa pilnam. Atlikšana nav nepieciešama, beidzot ir jāsāk darbu pie pārmaiņu ieviešanas!" uzskata Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

Neviens nav tik drosmīgs, lai pateiktu, ka izglītībā pārmaiņas vispār nav nepieciešamas. Taču drosmīgo, kas gatavi tās aizgrūst četru piecu gadu tālā atvilktnē ir pa pilnam. Atlikšana nav nepieciešama, beidzot ir jāsāk darbu pie pārmaiņu ieviešanas!

Reklāma
Reklāma

G. Āboliņš uzsver, ka skolu reforma Skola2030 nav nejaušs sasteigts pasākums, tā ir gatavota un plānota jau vismaz trīs gadus. Šo lielo darbu ir veikuši izcili Latvijas pedagogi, skolotāji un eksperti.

“Vecāki par labāku izglītību” ir iniciatīvas grupa, kura vēlas, lai rītdienas skola ir bērnu interesēs. Lai mūsu bērni skolā mācītos ar prieku un patiesu interesi. Lai viņi uzdrīkstētos meklēt un radīt inovatīvus risinājumus, sadarbotos, kritiski analizētu dzirdēto, redzēto un lasīto, nevis “iekaltu” faktus, formulas un “pareizās”  atbildes. Lai bērni patstāvīgi mācītos visa mūža garumā, tādējādi nodrošinot savu spēju reaģēt uz pārmaiņām dzīvē. Tieši to nodrošina jaunā izglītības reforma un Skola2030 principu ieviešana.

“Vecāki par labāku izglītību” pagājušajā nedēļā nosūtīja arī vēstuli Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, paužot atbalstu Valsts izglītības satura centra īstenotā ESF projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” jeb Skola 2030 – vispārējās izglītības mācību satura un pieejas pilnveides projektam. Publisko atbalsta vēstuli grozījumiem likumos šobrīd paraksījuši vairāk nekā 150 vecāki.