Dzemdību speciālistei, kuras dēļ Tukuma slimnīcā nomira jaunā māmiņa, piespriež piespiedu darbus

 Saistībā ar jaunas sievietes nāvi dzemdībās Tukuma slimnīcas dzemdību speciālistei Solvitai Krūzei piespriests 250 stundu piespiedu darbs, informēja mirušās sievietes ģimenes advokāts Ronalds Rožkalns.

 Ārste 2015.gada 16.septembrī nolaidīgi pildīja ārstniecības personas profesionālos pienākumus, kas viņas neuzmanības dēļ bija par iemeslu jaunas māmiņas nāvei. (Foto: Google Maps)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ārste 2015.gada 16.septembrī nolaidīgi pildīja ārstniecības personas profesionālos pienākumus, kas viņas neuzmanības dēļ bija par iemeslu jaunas māmiņas nāvei. (Foto: Google Maps)

Informācija no portāla Kasjauns.lv

2016.gadā ziņoja, ka par kādas jaunas māmiņas nāvi Tukuma slimnīcā Veselības inspekcija vērsās prokuratūrā, lūdzot vērtēt, vai ginekoloģes rīcībā nav saskatāms noziedzīgs nodarījums.

Zemgales rajona tiesa atzinusi Tukuma slimnīcas ārsti ginekoloģi, dzemdību speciālisti Krūzi par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 138. panta otrajā daļā - ārste 2015.gada 16.septembrī nolaidīgi pildīja ārstniecības personas profesionālos pienākumus, kas viņas neuzmanības dēļ bija par iemeslu par jaunas māmiņas nāvei.

Rožkalns informēja, ka par notikušo tika sākts kriminālprocess un tā izmeklēšanu veica Valsts policija un Tukuma rajona prokuratūra. Krimināllietai nonākot tiesā, apsūdzētā ārste pilnīgi atzina savu vainu viņai izvirzītajā apsūdzībā, kā arī piekrita viņai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskai kvalifikācijai.

Reklāma
Reklāma

 

Konteksts:
2015. gadā Tukuma slimnīcā, laidusi pasaulē savu otro bērnu, ārstu klātbūtnē noasiņoja jauna sieviete Kristīne (31). Viņas dēliņš piedzima vesels. Veselības inspekcija pusgadu pēc notikušā toreizējai Tukuma dzemdību nodaļas vadītājai piemērojusi administratīvo sodu, bet mirušās sievietes ģimene uzksatīja, ka sods ir pārāk maigs.