Tēvs 4,13 promiļu reibumā, bet māte 2,30 - no dzērājģimenes Imantā nošķir bērnu

12. maijā neilgi pirms pulksten 4.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Imantā, kur norisinājās ģimenes konflikts. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa, informē Rīgas Pašvaldības policijā.

Foto:  Rīgas pašvaldības policija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rīgas pašvaldības policija

Likumsargi, ierodoties norādītajā adresē, sastapta izsaucēju. Sieviete pastāstīja, ka, atgriežoties mājās, viņas iereibušais tēvs sācis konfliktēt. Līdzās viņai bija arī satraukts zēns, kurš bija spiests noraudzīties ģimenes locekļu konfliktā.

Arī policistu klātbūtnē viens uz otru kliedza ar cieņu aizskarošiem izteicieniem. Jautājot sīkāk par notikušā apstākļiem, abi sniedza pretrunīgas liecības, kas ik pēc laika tika mainītas. Viens otru nepārtraukti vainoja alkohola lietošanā, pieskatot bērnu.

Pārrunu laikā no abiem konfliktā iesaistītajiem radiniekiem sajusta spēcīga alkoholam raksturīgā smaka. Veiktas alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpās. Bērna mātei konstatēts 2,30 promiļu reibums, savukārt vectēvam 4,13 promiļu reibums.

Izvērtējot mātes veiktās darbības, uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par emocionālu vardarbību pret bērnu.

Reklāma
Reklāma

Zēns nošķirts no ģimenes un nogādāts drošā vidē, krīzes centrā.

Tāpat lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Informācija no portāla Kasjauns.lv