Lietas, ko iegādāties vēl pirms bērniņa nākšanas pasaulē

Mazuļa piedzimšana ir liels emocionāls pārdzīvojums abiem vecākiem. Lai šis brīdis būtu pēc iespējas mierpilnāks, jau laikus der bērniņam sagādāt noderīgas lietas.

Lai izvairītos no lieka stresa, ir lietas, ko der sagādāt vēl pirms bērniņa piedzimšanas.

FOTO: Shutterstock.com

Lai izvairītos no lieka stresa, ir lietas, ko der sagādāt vēl pirms bērniņa piedzimšanas.

Pamatlietas, kas bērniņam noderēs pirmajā dzīves mēnesī 

  • vate higiēnas nolūkiem;
  • jūras ūdens deguntiņam;
  • bērna ādas kopšanai paredzēta eļļa (gadījumā, ja mazulim sausa āda);
  • elektroniskais termometrs.

 

Paaugstinātai temperatūrai

Kaut gan ar temperatūras mērīšanu tāpat vien aizrauties nevajag, elektroniskajam termometram mājās ir jābūt, lai šaubu gadījumos temperatūru varētu izmērīt. 

Jāņem vērā – ja mazulim pirmajā dzīves mēnesī paaugstinās ķermeņa temperatūra, tas ir ārkārtējs notikums, par ko noteikti jākonsultējas ar bērna ārstu. Pirmais temperatūru pazeminošais līdzeklis mazajiem ir paracetamols svecītēs – to vajadzības gadījumā izmantot var arī pirmajās dzīves dienās. Taču kopumā bērnam pirmajā mēnesī slimot nevajadzētu, arī ar iesnām ne. Ja tās parādās, nav ieteicams izmantot balonveida atsūcējus, arī speciālo pumpīti deguna sekrēta atsūkšanai nevajadzētu pirkt pirms laika.

 

Ziede ar cinku

Reklāma
Reklāma

Mazuļa ādas kopšanai ieteicams iegādāties kādu cinku saturošu līdzekli. To lieto, ja kaut kur uz ādas parādās apsārtums, sevišķi autiņbiksīšu zonā.

 

Vispirms padomāt par māmiņas uzturu, ne līdzekļiem pret kolikām!

Daudzus vecākus biedē kolikas, un viņi steidz iegādāties dažādus pilienus to novēršanai. Taču, ja mazuli moka vēdergraizes, svarīgākais ir pievērst uzmanību tam, kā mamma bērnu baro, kā viņu gulda, vai sagaida atraudziņu. Otrs – ko mamma pati ir ēdusi? Daļa produktu bērna vēderam tiešām nepatīk, piemēram, saldumi, kas rada rūgšanas procesus, rupjmaize, piena produkti. Tāpat pēc ēdienreizes noteikti jāsagaida atrauga. Daļa vecāku to nedara, bet dod bērnam pilienus – tie mehāniski samazina burbulīšu daudzumu zarnu traktā, taču problēmas iemeslu nelikvidē un viss sākas no gala. 

 

Higiēnas preces

Jau pirms bērniņa nākšanas pasaulē noteikti der iegādāties arī higiēnas preces – autiņbiksītes, vienreiz lietojamos paladziņus, pudelītes, tējas māmiņai piena sekmēšanai. Tās ir pamata lietas, kas noderēs un palīdzēs ikvienai jaunai ģimenei.