Kā ietaupīt naudu pirms gaidāmā mazuļa?

Mūsdienu ekonomiskajā situācijā jaunajām ģimenēm ir viens mērķis - atrast labākos produktus par vislabākajām cenām, lai ikdienas tēriņi būtu saprātīgi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kā ietaupīt naudu, lai tā pietiktu gan jums, gan jūsu bērnam! 

 

Daži simti eiro mēnesī, tie parasti ir jaunie ikmēneša izdevumi, kuri parādās laikā, kad jūsu dzīvē ienāk pirmdzimtais. Cilvēki to parasti pamana, vienkārši pārbaudot bankas kontu mēneša beigās. Mūsdienu ekonomiskajā situācijā jaunajām ģimenēm ir viens mērķis - atrast labākos produktus par vislabākajām cenām, lai ikdienas tēriņi būtu saprātīgi. Lai to izdarītu, jebkurš padoms ir noderīgs.

Turpinājumā sekos 5 padomi, kā ietaupīt naudu, lai tā pietiktu gan jums, gan jūsu bērnam. 
1. Izvairieties no nevajadzīgiem izdevumiem
Kā ikviens jaunais vecāks, jūs savam bērnam vēlaties tikai to labāko. Pat ja tas nozīmē to, ka mēneša beigās jūs paliksiet ar ļoti mazu naudas pārpalikumu. Bet vai jūs esat pārliecināti, ka jums ir vajadzīgas visas tās lietas, kuras esat ievietojis pirkumu sarakstā? Piemēram, pudelīšu sterilizatori - bezjēdzīgi. Mūsdienās arvien mazāk vecāku sterilizē savu mazuļu pudeles. Bet, ja jūs patiešām vēlaties to darīt, ar tējkannu būs vairāk nekā pietiekami. Tas pats attiecas uz bērnu rācijām un videokamerām. Ja vien jūs nedzīvojat milzīgā savrupmājā, jūs dzirdēsit bērna raudas arī bez tehnoloģiju palīdzības. Ja jūs joprojām vēlaties to iegādāties, tad vismaz izvēlieties vienkāršu modeli bez desmitiem pilnīgi lieku funkciju. Tāpat jums nav nepieciešams mazuļa pudeles sildītājs, īpaši, ja mājās ir mikroviļņu krāsns vai tējkanna. 


2. Izmantojiet alternatīvus zīmolus
Jūs, iespējams, esat pamanījuši, ka daži mazu bērnu produkti tiek pārdoti par pārmērīgi augstu cenu. Vairumā gadījumu vienīgais iemesls šādai cenai ir fakts, ka tie ir slavenu zīmolu ražojums. Ar laiku un pieredzi jūs iemācīsities veikt pareizo izvēli. Kādu populāru zīmolu autiņbiksīšu cienītāji var izvēlēties arī lētāku zīmolu vietējā lielveikalā, un, ticiet vai nē, bet pats mazulis pat nejutīs atšķirību. Ja vien jūsu mazulim nerodas kāda alerģija vai ādas kairinājums, lētāka zīmola autiņbiksīšu iegāde ir lielisks veids, kā ietaupīt dažus eiro. Tas pats attiecas uz apģērbu - netiecieties pirkt jaunus, dārgu zīmolu apģērbus, jo bērni šajā vecumā aug ātrāk nekā spēj nonēsāt jauniegādātos apģērbus. Lietotu apģērbu iegāde šajā gadījumā ir nesamērojami izdevīgāka alternatīva.
 

Reklāma
Reklāma

3. Dariet pats (DIY)!
Jūs varat ietaupīt naudu, izmantojot arī savu roku meistarību. Lai rūpētos par savu bērnu, jums nevajag vienmēr tērēt milzu naudas summas. Pieliekot kaut nedaudz iztēles un liekot lietā savas prasmes, jūs varat radīt patīkamu pārsteigumu gan sev, gan savam bērnam. Daudzi vecāki ir aizmirsuši par tādām jaukām nodarbēm kā mazuļa drēbju šūšana vai mēbeļu izgatavošana.

4. Izmantojiet savus kontaktus
Tieši tad, kad jūs redzat, ka uzkrājums jūsu bankas kontā izkūst kā sniegs zem saules, labāk sāciet meklēt palīdzību savu radu, draugu vai paziņu lokā. Šis ir stāsts par mākslu izmantot radu un draugu mantas atkārtoti. Nereti bērnu apģērbi tiek nodoti no vienas ģimenes uz otru, tāpat arī gultas, ratiņi, kā arī pārējās lietas, kurām galu galā ir ļoti ierobežots kalpošanas laiks. Tāpēc ir pienācis laiks sazināties ar jums pazīstamiem cilvēkiem, kas savas atvases ir jau izlolojuši un kuriem šīs mantas vairs nav vajadzīgas. Jūs būsit pārsteigti, cik daudz mantu gaida savu otro iespēju, kas nu radusies, pateicoties jūsu mazulim. Izmantojot ģimenes un paziņu palīdzību, jūs nudien ietaupīsit kaudzi naudas, un jums nevajadzēs ne aizņemties naudu no tuvajiem, ne izmantot piedāvājumus, ko piedāvā nebanku kreditori, lai nodrošinātu savam mazulim visu nepieciešamo.


5. Dodieties akciju medībās
Jūsu pārtikas produktu iepirkumu čekos, uz preču etiķetēm, bukletos vai reklāmās firmas savā starpā konkurē, lai piedāvātu atlaides un kuponus, tādējādi paplašinot lojālo klientu loku un palielinot pārdošanas apjomu. Jums, kā klientiem, būtu grēks neizmantot šo situāciju. Tādēļ dodieties akciju medībās un pievērsiet uzmanību labākajiem piedāvājumiem, lai ietaupītu naudu.