Astoņi aizraujoši pasākumi Igaunijā šajā vasarā - grilēšanas festivāls, mūzika uz ezera, Vecpilsētas svētki

Vasara ir tepat aiz stūra - ieplāno savas vasaras brīvdienas Igaunijā! Labākie vasaras pasākumi un festivāli tepat, kaimiņvalstī, tikai 300 kilometru attālumā.

Leigo mūzikas festivāls uz ezera

FOTO: Shutterstock.com

Leigo mūzikas festivāls uz ezera

Esam apkopojuši 8 dažādus vasaras festivālus un pasākumus Igaunijā.


Tallinas vecpilsētas dienas 30.05. - 03.06.
Ja neesi festivālu cienītājs, tad 5 dienu svētkus par godu Tallinas vecpilsētai varētu būt Tavā gaumē. Neatkarīgi no tā, vai šī būs Tava pirmā reize Tallinas vecpilsētā, vai desmitā - varam apsolīt, ka šī būs neaizmirstama pieredze. Izbaudi Tallinas skaisto un vēsturisko arhitektūru, priekšnesumus, teatrālos uzvedumus un trikus!


Ēdienu kultūras pasākums "Grilēšanas festivāls" 08.06 - 09.06
Pērnavas Grilēšanas festivāls ir kas patiešām īpašs. Tas pulcē 45 000 laba ēdiena un vasaras baudītājus, kā arī 300 ēdināšanas iestādes. Tās ir ne tikai svinības par godu grilētam ēdienam, bet arī mūzikai, kas paredzēta dažādām gaumēm. Un mēs taču visi zinām, ka brīvā dabā ēdiens šķiet vēl gardāks!
 

Tallinas "Street Food" un ielu mākslnieku "TaDaa" festivāls 09.06 - 10.06
Mūsu kaimiņi igauņi ir īsti gardēži, tāpēc uzkavējies Igaunijā vēl ilgāk un izbaudi Street Food piedāvājumu un ielu mākslinieku priekšnesumus. Šajā festivālā var baudīt dažādus ēdienus gan no pārtikas automašīnas (foodtruck), gan arī pop-up ielu kafejnīcu, labāko restorānu un alternatīvo pavāru svaigi pagatavotos ēdienus. Par godu Igaunijas Republikas 100. jubilejai festivāls šogad koncentrējas uz Igaunijas jaunajām garšām. Vai esi kādreiz baudījis tradicionālos igauņu ēdienus?

 

Sāremā Operas dienas 19.07. - 28.07.
Katru dienu cits un īpašs baleta vai operas priekšnesums. Nav jājautā, kāpēc tas ir populārākais operu festivāls Baltijas valstīs. Sāremā Operas dienas norisinās Kuresāres pils vēsturiskajā pagalmā. Pārsteidzoši priekšnesumi brīnišķā vietā! Šovasar divi galvenie festivāla mākslinieki būs Ungārijas Nacionālā opera un Šanhajas Operas teātris no Ķīnas.


Viljandi Folkloras mūzikas festivāls 26.07. - 29.07.
Viljandi Folkloras mūzikas festivāls ik gadu notiek Viljandi pilskalnā. Šis festivāls spēcīgi atspoguļo to īpašo domāšanas veidu, kāds bija 90. gadu sākumā. Tradīcijas, kultūras mantojums un vietējā identitāte tiek attēlota mūsdienīgā viedā. Tā igauņi saglabā tradīcijas un nostiprina savas nacionālās īpatnības.

Reklāma
Reklāma


Koru mūzikas festivāls "Europa Cantat" 28.07. - 04.08.
Europa Cantat ir koru mūzikas festivāls, kas pulcē vairāk nekā 4000 dziedātāju, diriģentu, komponistu un koru vadītāju. Un pirmo reizi šis festivāls notiks Tallinā. Festivālā tiek rīkotas arī darbnīcas, lai attīstītu dažādas prasmes, kopīga un neoficiāla sadziedāšanās un vēl dažādas neparastas un aizraujošas aktivitātes. Apskati savām acīm pasaulē lielāko kori - šoreiz Tallinā!


Leigo ezera mūzikas festivāls 03.08. - 04.08.
Leigo ezera mūzikas festivāls ir lielisks piemērs, kā apvienot dabu un mūziku, lai radītu patiešām neaizmirstamu pieredzi. Festivālā tiek spēlēta ļoti dažāda mūzika, sākot no klasiskās mūzikas līdz pat rokam. Festivāls noslēdzas ar Leigo īpašo uguņošanu - desmitiem ugunskuru un tūkstošiem degošu sveču. Šis festivāls ir īsta bauda gan acīm, gan ausīm!


Tartu mīlestības filmu festivāls "tARTuFF" 13.08. - 18.08.
Šis Tev noteikti jāizbauda - mīlas filmas uz lielā ekrāna Tartu vecpilsētas sirdī. TARTuFF nodrošina plašu dažādu žanru un dokumentālo filmu piedāvājumu, lai mēs visi varētu iepazīt dažādos mīlestības veidus.

 

Vairāk informācijas meklē šeit: https://www.visitestonia.com/lv/