Jūrmalā norisināsies "Vislatvijas saldējuma festivāls"

Atzīmējot vasaras sezonas sākumu, Jūrmalas pilsētu aicina uz “Vislatvijas Saldējuma festivālu”, kas 26.maijā norisināsies Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasākumā lieliskas mūzikas pavadījumā būs iespējams nogaršot ap 100 dažādiem saldējumiem no visas Latvijas. Saldējuma festivāls norisināsies Dzintaru pludmalē iepretim Turaidas ielas izejai uz jūru. Ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Visas dienas garumā mazie un lielie kārumnieki par īpaši pievilcīgām cenām varēs nobaudīt dažnedažādus saldējumus, desertus un kokteiļus ikvienai gaumei no tādiem iecienītiem saldējuma zīmoliem kā “Pols”, “Ekselence”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns”. Festivāla viesi varēs našķēties arī ar aukstajiem gardumiem no dažādiem Latvijas mājražotājiem. Vienlaikus visi pasākuma dalībnieki aicināti piedalīties balsošanā par jaunā Jūrmalas saldējuma garšu.

“Vasara, Jūrmala un saldējums - tās ir trīs Saldējuma festivāla sastāvdaļas, kas šo pasākumu padarījušas nu jau par ļoti gaidītu tradīciju, ar kuru sākas gada siltākā un garšīgākā sezona. Šogad festivāls iet plašumā - teju divreiz lielākā teritorijā būs pieejamas vēl plašākas izklaides iespējas gan lieliem, gan maziem pasākuma viesiem. Un, protams, būs unikāla iespēja vienuviet iepazīties arī ar mūsu jaunajiem saldējumiem, kurus esam sarūpējuši speciāli šim gadam - “Ekselence” Latvijas karoga krāsas un lazdu riekstu saldējums ar nugas mērci, Pols saldējums uz kociņa ar citrona glazūru, Rasēns staipīgais saldējums ar košļājamās gumijas garšu un tropiskais saldējums, Tio uz kociņa ar karameļu un lazdu riekstu garšu, biezpiena saldējums Kārums ar šokolādes mērci un lazdu riekstu garšu“, stāsta Sandra Usačeva, Food Union saldējuma zīmolu vadītāja.
 

Carnival Youth un citu populāru mūziķu koncerti
Šogad “Vislatvijas Saldējuma festivāla” programmu līdzās aizraujošām aktivitātēm un konkursiem visai ģimenei papildinās lieliska mūzika no Latvijā iemīļotiem māksliniekiem. Pasākumā uzstāsies populārā pašmāju indie-rock grupa Carnival Youth, dziedātājas Elza Rozentāle un Evilena Protektor, kā arī atraktīvais MC Orķestris.

 

Bumbiņu baseins, pop-up kafejnīca un datorspēles - izklaides katrai gaumei
Izsmalcinātais gardēžu saldējums “Ekselence” festivāla viesus pārsteigs ar pop-up kafejnīcu tieši pludmalē, kurā pie skaista galdiņa nesteidzīgi baudīt šefpavāru gatavotos saldējuma “Ekselence” desertus un iemalkot tasi gardas kafijas. Turpat blakus skaistu bilžu cienītāji varēs piedalīties stilīgā fotosesijā, kur profesionāls fotogrāfs uzņems neaizmirstamas bildes.

Reklāma
Reklāma

Saldējums “Pols” aicinās pieaugušos pasākuma viesus atsvaidzināt atmiņas par bērnību un jaunības gadiem - vispirms uzkāpt uz lielformāta šūpuļzirdziņa, tad uzspēlēt 80. un 90. gadu leģendārās spēles Super Mario, Teenage Mutant Ninja Turtles, Street Fighter u.c.

Jaunais saldējuma zīmols “Rasēns” pārsteigs ir īpašu atrakciju - Slaklainingu, kurā ar profesionālu instruktoru atbalstu ikviens varēs pārbaudīt savas līdzsvaru, staigājot pa elastīgu virvi. Neizpaliks arī bez līdzsvara turēšanas paraugdemonstrējumiem ar akrobātikas elementiem.

Savukārt saldējuma zīmols “Tio” aicinās ienirt bumbiņu baseinā, kurā spēlēties un fotografēties patiks ikvienam, jo draiskoties var jebkurā vecumā! Papildus “Tio” piedāvās saldējuma kokteiļus, kā arī aicinās bērnus iesaistīties radošajās darbnīcās un iegūt spilgtus sejas zīmējumus. Bet biezpiena saldējums “Kārums” aicinās uz Lidotavu, kur bērni varēs pārbaudīt savu precizitāti, un Makšķerēšanu, kur mazie festivāla dalībnieki ar īpašu makšķeri glābs no ligzdas aizbēgušos vārnēnus, atgriežot viņus atpakaļ.