3 bērnu grāmatas par Latviju šim pavasarim

Skaistas grāmatas lielākiem un mazākiem bērniem, ko noteikti ir vērts izpētīt un izlasīt!

3 bērnu grāmatas par Latviju šim pavasarim

FOTO: Shutterstock.com

Skaistas grāmatas lielākiem un mazākiem bērniem, ko noteikti ir vērts izpētīt un izlasīt!

Mana un tava Latvija
Šī ir Gundegas Sējas grāmata, kura uzdod jautājumu - ko tu zini par Latviju? Un adbildes sniegtas uz visdažādākajiem jautājumiem, piemēram, kā Latvija atkal tapa brīva, kā radies nacionālā koka vārds, kāpēc Baltijas jūru mēdz dēvēt par Dzintarjūru.

Grāmatas veidotāji saka: "Pasaule ir brīnumu pilna, un Latvija arī. Šodien tu esi mazais Latvijas pilsonis, bet pavisam drīz kļūsi par mūsu valsts saimnieku. Varbūt būsi sportists, kuģa kapteinis vai īsts gudrinieks datorlietās. Varbūt tev piederēs liels ābeļdārzs un tu radīsi aizvien labākas ābeļu šķirnes. Kas zina, varbūt pat tiksi ievēlēts par Latvijas prezidentu.

Nekas nav neiespējams!
Lai kas tu būsi nākotnē, atceries: tavas saknes ir šeit, brīnumu pilnajā Latvijā!"

Latviešu tautas pasakas. 100 pasakas. 100 mākslinieki
Apgāds Zvaigzne ABC Latvijas simtgadei velta unikālu izdevumu – grāmatu, kurā apkopotās 100 latviešu tautas pasakas ilustrējuši 100 Latvijas mākslinieki. Pasaku krājumā esam devuši iespēju sevi parādīt gan pieredzējušajiem, gan jaunajiem, gan topošajiem māksliniekiem. Ilustratoru pulkā ir vairāku tautību mākslinieki.

Grāmatā iekļauta plaša pasaku izlase, kas apliecina latviešu tautas gudrību, asprātību un humora izjūtu, spēju dzīvespriecīgi paraudzīties uz pasauli, atklājot un izskaidrojot to tēlaini un ar mīlestību. Pasakās vēstīts gan par seniem, gan mazāk seniem laikiem, dzīvnieki tajās runā cilvēku valodā, priekšmeti atdzīvojas, un dzīve ir brīnumu pilna.

Reklāma
Reklāma

Pasaku varoņi ir labsirdīgi, mīl, skumst, vēlas darīt labu, bet dažiem no viņiem piemīt arī dižošanās kāre, mantkārība un nenovīdība. Pasakas palīdz iegūt sapratni par nemainīgām latviešu tautas ētikas vērtībām un apliecina to nepārtrauktību un pārmantojamību.

 

Melnais akmens. Triloģijas "Ceļš uz nezināmo zemi" 1. grāmata
Aivara Kļavja jaunā grāmata noteikti patiks pusaudžiem. Grāmatā stāstīts par to, kā mūsu tālie senči jeb pirmbalti nonāca līdz Baltijas jūrai, vēstures grāmatās parasti ir tikai dažas rindkopas. Bet patiesībā tas bija viens no lielākajiem, pārsteidzošākajiem, mīklainākajiem, noteikti arī traģiskākajiem notikumiem cilvēces vēsturē. Turklāt toreiz, kad cilvēku vidējais vecums bija ap 30 gadu, milzu loma notiekošajā bija gados jauniem un pat ļoti jauniem cilvēkiem. Visticamāk, tieši viņiem nereti vajadzēja uzņemties atbildību ne tikai par savu ģimeni, bet arī dzimtu vai pat visu cilti. Lai gan tiešu rakstisku liecību par tā laika notikumiem nav, pateicoties arheoloģijai un citām ar vēsturi saistītām zinātnēm, ir pietiekami daudz materiālu, lai mēs varētu iztēloties, kā tas notika. Cik sarežģīts bija šis ceļš un kā tas atsaucas mūsdienās.

Un interesanti, ka grāmatas ilustrācijas veidojis Emīls Mozga, kurš ir 8. klases skolnieks.