Mazuļa gaidību dienasgrāmata. Pūriņš mazulim

Iegādājoties katru jaunu lietu mazulim, topošā māmiņa domās jau sagatavojas brīdim, kad bērniņš būt klāt. Ko sarūpējusi savam pirmajam gaidāmajam bērniņam pūriņā, mazuļa gaidību dienasgrāmatā apraksta portāla “Mammamuntetiem.lv” sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Marta Balode.

Gaidot mazo dāmu, iegādātas nepieciešamākās lietas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaidot mazo dāmu, iegādātas nepieciešamākās lietas.

 

Mūsdienās, kad informācijas un iespēju ir tik daudz, tā vien šķiet, ka varētu nopirkt visu iespējamo, bet tad ieslēdzas saprāts – kam tas vajadzīgs?!  Satiekot dažādas mammas, katra dalās savā pieredzē, kas viņai ir noderējis un kas bijis svarīgs. Padomu ļoti daudz, tāpēc jāatrod vidusceļš un jāsaprot, kas patiesi varētu būt noderīgas ikdienā.

Neliels saraksts ar lietām, kuras esam sagādājuši pirms mūsu bērniņš ir piedzimis:

 

Pirmās drēbītes 
Neesmu pret lietotām drēbēm, bet kā jau vairumam, arī mums pirmās gribas nopirkt jaunas un speciāli piemeklētas mūsu mazajai dāmai. Esmu izvēlējusies tepat Latvijā ražotu pidžamu, kas aizpogājama vien ar dažām pogām, tās piedurknes var aizlocīt “ciet”. Tāpat esmu sašķirojusi, izmazgājusi un izgludinājusi radu atdotās bēbīšu drēbes pa izmēriem un salikusi visu pa dažādām atvilktnēm, lai vieglāk orientēties. Nekā lieka, ja būs vajadzība pēc kā konkrēta, tad to var pasūtīt internetā vai lūgt vīru to nopirkt veikalā.

 


 

Kokons
Vecmātes iedotajā sarakstā, ko būtu vēlams paņemt līdzi uz slimnīcu, minēts kokons. Pētu internetā, kas tas tāds vispār ir! Atradu! Principā gara adīta zeķe, kurā mazulīti ielikt, lai viņa justos apskauta un sajūtas būtu līdzīgas kā manā puncī. Tā kā vīra mammai patīk adīt, tad palūdzam viņai tādu sagatavot. Ilgi nav jāgaida, kad kokons komplektā ar mazām vilnas zeķītēm ir mūsu mājās. Ja meitai patiks kokonā, tad pirmajos mēnešos nebūs vajadzība pēc segas.

 

Bērna gultiņa
Izvēlējāmies klasisku redeļu gultiņu, kurai vienu malu sākumā noņemsim nost un piebīdīsim pie savas gultas, lai naktīs ērtāk. Tāpat gultā ielikta arī gultas apmalīte no lina. Jā, šis nav “must have”, bet vēlējos radīt mājīgumu. Ligzdiņu izlaidām, jo mums mājās ir griķu sēnalu pakavs, kurš palīdz arī grūtniecības laikā ērtākai sēdēšanai gultā. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Ratiņi 
Tie tika rūpīgi meklēti, lai atbilstu mūsu dzīvesveidam un vajadzībām. Šobrīd dzīvojam piektajā stāvā un ratu svaram ir liela nozīme – tiem jābūt pēc iespējas vieglākiem. Atradām „Cosatto” firmas ražotos kombinētos Ooba ratus, kuru svars rāmim ar kulbu ir 11 kilogrami. Tie ir kompakti, bet kulba pietiekami gara, lai meitai būtu ērti tajā gulēt vismaz pirmos 6 mēnešus, tāpat ratus var pārveidot par sēžamratiem. Ja pati netikšu galā ar ratu uznešanu uz piekto stāvu, tad noteikti meklēšu kaimiņu, kurš par atlīdzību varēs līdzēt nešanā.

 

Auto sēdeklītis
Ja ir savs auto, tad bez sēdeklīša neiztikt. Izvēlējāmies tādu, kuru var izmantot no dzimšanas līdz aptuveni 3 vai 4 gadu vecumam. Kā vienīgais mīnuss šāda tipa sēdeklītim varētu būt tas, ka to nevar izcelt no mašīnas un kā ar „rokas somiņu” doties uz veikalu vai pie ārsta. Šis arguments neizturēja mūsu kritiku, jo tam ir domāti rati un pastaigas pa lielveikalu galīgi nešķiet būtiskas, savukārt ģimenes ārsts atrodas netālu no mājām. Gala rezultātā mums ir viens sēdeklītis, kuru varēsim izmantot salīdzinoši ilgu laiku.

 

Miega lupatiņa
Mazās pirmā nosacītā „rotaļlieta”, ar kuru no sākuma plānoju gulēt es pati, lai tā piesūktos ar manu smaržu un, atrodoties blakus mūsu bērniņam, atgādinātu par mani. Esmu pētījusi informāciju par šo „brīnumu”: tā nomierina un palīdzot bēbīšiem iemigt. Vai tā patiesi notiks, lūkosim.


Dvieļi un autiņbiksītes
Esam sagādājuši arī divus vannas dvieļus, nelielu horizontālu vannas ieliktni ērtākām pirmajām vannošanās reizēm (arī bez šī var iztikt), kā arī dubultā marles auduma autiņus gaisa peldēm, lai bērniņš var padzīvoties ar pliku dupsi un noslaucīt visu, kas nogājis greizi.

Biezāku segu, gultas veļu, „ciku caku” drēbes un ķermeņa kopšanas līdzekļu iegādi atstājam citai reizei. Ja būs vajadzība pēc kādas dupša smēres, knupīša, pudelītēm, tad arī domāsim. Jā, mums ir iegādātas pirmās autiņbiksītes, kā arī nagu šķērītes ar apaļiem galiem, bet tas pagaidām viss.

 

LASI ARĪ: Mazuļa gaidību dienasgrāmata. Pirmais grūtniecības trimestris

Bērniņa kustības beidzot jūtamas. Mazuļa gaidību dienasgrāmata, otrais grūtniecības trimestris

Tikšanās ar vecmāti. Mazuļa gaidību dienasgrāmata, otrais grūtniecības trimestris

 

Autore: Marta Balode, Mammamuntetiem.lv sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Foto: Artūrs Martinovs