Burvīga bērnu grāmata: Drosmīgā Juta un apņēmīgais putniņš Toms

Tikko iznākusi burvīga bērnu grāmata, kuras autore ir latviešu meitene Juta Vējiņa. Juta jau desmit gadus mājo Lielbritānijā un pa šiem gadiem sasniegusi daudz, tai skaitā kļuvusi par vairākkārtēju Lielbritānijas čempioni boksā, džiu-džitsā un MMA (visu cīņu apvienojums).

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Putniņa Toma stāstu grāmataKad pēc nopietnām traumām sporta karjeru nācās atlikt, Juta vēl slimnīcā sāka rakstīt pasakas par brašo un zinātkāro putniņu Tomu. Autore par grāmatu saka: “Es ticu, ka cilvēki var sasniegti ĻOTI daudz, ja vien jau no pašas mazotnes bērns sajūt apkārtējo ticību viņa spēkiem. Dažiem no mums paveicas, un mūsu vecāki, radi un draugi mūs iedrošina, taču ļoti daudziem ir grūti iegūt atbalstu pat no vistuvākajiem cilvēkiem. Tāpēc ir svarīgi jau no bērnības ticēt sev, pat ja neviens netic. Uzdrošināties, kad visi saka, ka tas nav tev pa spēkam. Esmu ievērojusi, ka vispaklausīgākie un mierīgākie bērni sabiedrībā, lidmašīnās un veikalos ir tie, ar kuriem vecāki runā kā ar pieaugušajiem, visu izskaidrojot. Protams, bērniem nevar izskaidrot visu tik viegli, kā pieaugušajiem, tāpēc es uzrakstīju šos stāstiņus, kas bērniem ļaus aizdomāties par svarīgām lietām.”


“Putniņa Toma stāstu grāmatā”, kas nākusi klajā vienlaikus latviešu un angļu valodā, ir apkopoti īsi, ilustrēti stāstiņi, kuros darbojas Putniņš Toms, viņa mamma, labākais draugs Denijs un citi. Šajos tēlos un varoņu piedzīvojumos katrs bērns viegli atpazīs sevi un savus draugus tipiskās ikdienas situācijās, kurās jāpieņem pareizais lēmums. Sadraudzējoties ar brašo, mazliet spītīgo, bet vienmēr labsirdīgo Tomiņu, bērns labāk izpratīs drosmes, laipnības un neatlaidības nozīmi, mācīsies cīnīties par saviem sapņiem, palīdzēt citiem un uzņemties atbildību par savu rīcību.


Aiz katra stāstiņa ievietotie pārrunu temati un uzdevumi ļaus vecākiem pētīt šo grāmatu kopā ar bērniem, bet bērnudārza audzinātājiem un skolotājiem – izmantot to nodarbībās.
Putniņš Toms iedvesmos bērnus sapņot par lieliem mērķiem un tos arī sasniegt, būt iejūtīgiem, labsirdīgiem un drosmīgiem. 


Juta Stīla (īst.v. Juta Vējiņa, 1986) vairāk nekā 15 gadus profesionāli nodarbojās ar dažādiem cīņas sporta veidiem – boksu, karatē, kikboksu u.c. – un ir saņēmusi augstus apbalvojumus vairākās starptautiskās boksa sacensībās. Taču vairāk par medaļām jauno autori priecē iespēja ar savu paraugu iedvesmot bērnus, stāstot viņiem, kā sapņot par lieliem mērķiem un tos arī sasniegt. 
Pieejama arī e-grāmata.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv