Rīgā pa 2. stāva logu izkrīt divus gadus vecs bērns un gūst īpaši smagas traumas

Vakar Rīgā pa otrā stāva logu izkrita nepilnus divus gadus vecs bērns, kurš kritiena rezultātā guva smagas traumas, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

 

Pieskatiet logus un bērnus.

FOTO: Shutterstock.com

Pieskatiet logus un bērnus.

Bērnam konstatētas smagas galvas, vēdera orgānu un krūškurvja traumas.

Mediķi atzīst, ka gadījumi, kad mazi bērni izkrīt pa logiem, nav retums. "Aicinām pieaugušos būt ļoti modriem un piesardzīgiem, lai savlaicīgi pamanītu un novērstu tos riskus, kas var nopietni apdraudēt bērna veselību un dzīvību," uzsver NMPD.

Pēc mediķu pieredzes, visbiežāk dzīvībai bīstamās situācijās mazuļi nonākuši tad, ja vecāki vai citi bērnu pieskatītāji nav apzinājušies visus iespējamos riskus bērna drošībai un veselībai. Bērni pirmajos dzīves gados ļoti aktīvi iepazīst pasauli, tāpēc pieaugušie nedrīkst pieļaut, ka mazulis nepieskatīts spēlējas uz balkona vai terases.

Reklāma
Reklāma

Tāpat mediķi uzsver, ka pie loga nedrīkst novietot dīvānu, galdu, krēslus, pārtinamo galdiņu vai citus priekšmetus, uz kā bērns varētu pakāpties un pārliekties pāri palodzei. Bērns arī pats var mēģināt piestumt pie loga kādu priekšmetu, lai pakāptos pie tā, kamēr pieaugušo nav istabā un palūkoties pāri palodzei. Šī iemesla dēļ nedrīkst atstāt vaļā logus vai balkona durvis, ja mājās ir mazs bērns. Ja jāvēdina istabas, logu jāver tikai vēdināšanas režīmā. Tāpat ieteicams iegādāties speciālus logu vai durvju bloķētājus, kas neļaus bērnam tos atvērt.

Informācija no portāla Kasjauns.lv