Vienkāršais krējuma kēkss. Pasniedz ar saldēto ogu krājumiem!

Domājot par to, kā pirms jaunās ogu sezonas apēst tās, kas vēl aizķērušās saldētavā, nolēmu uzcept kēksu no tā, kas atrodams mājās. Ledusskapī atklāju vairākas iesāktas krējuma paciņas, tad nu izvēle krita par labu krējuma kēksam.

Kēkss ir maigs un lieliski garšos ar sakultām saldētām vai svaigām ogām, vai saldējumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kēkss ir maigs un lieliski garšos ar sakultām saldētām vai svaigām ogām, vai saldējumu.

Sastāvdaļas:

Olas 4 gab
Cukurs 150 g (vai pēc garšas un principa - jo mazāk, jo labāk)
Kviešu milti 150 g (jāskatās, lai mīkla veidotos vijīga, bieza)
Svaiga citrona sula 1/2ēdk
Skābs krējums 400 g

Vari pievienot kokosriekstu skaidiņas, šokolādes gabaliņus vai izmēģināt citas variācijas pēc patikas.

Gatavošana:

Olu dzeltenumu atdala no baltuma. Dzeltenumu sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu, miltus, citrona sulu. Baltumu sakuļ stingrās putās un pievieno mīklai. 

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos apmēram, 40-45 minūtes, līdz kēkss ir zeltaini brūnas. Lieliski garšo silts un pasniegts ar sakultām ogām vai saldējumu. 

Reklāma
Reklāma

krējuma kēkss

 

 

Sastāvdaļas