Vairāk cilmes šūnu – vairāk veselības un dzīvības!

Katra cilmes šūna var palīdzēt glābt dzīvību un veselību. Tādēļ, jo vairāk mazuļa nabassaites cilmes šūnu saglabāsies nākotnei, jo vairāk reižu tās vajadzības brīdī varēs izmantot jūsu bērna ārstēšanai. Lai parūpētos par katru cilmes šūnu un saglabātu tās dzīvotspēju ilgus gadus, izveidota unikāla tehnoloģija TotiCyte, kuru Latvijā izmanto tikai šūnu banka Cells4Life.

Publicitātes foto. Dažādu slimību ārstēšanai šobrīd sekmīgi izmanto nabassaites cilmes šūnas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Dažādu slimību ārstēšanai šobrīd sekmīgi izmanto nabassaites cilmes šūnas.

Kāpēc vairāk cilmes šūnu ir svarīgi?

Cilmes šūnu izcilo spēju pārvērsties jebkurā cilvēka ķermeņa šūnā mūsdienās izmanto jau vairāk nekā 80 slimību ārstēšanai  un katru dienu klīniskajos pētījumos tiek pētītas arvien jaunas cilmes šūnu iespējas uzlabot cilvēka dzīvi. Un tieši cilmes šūnas, kas bērna dzimšanas brīdī absolūti nesāpīgā procedūrā iegūtas no nabassaites, tiek uzskatītas par visspēcīgākajām un tīrākajām šūnām, ar vismazāko atgrūšanas risku bērnam un viņa radiniekiem.
 

Bērnu cerebrālā trieka, asins slimības, leikēmija, smadzeņu traumas – tie ir tikai daži biedējošu slimību nosaukumi, kuru ārstēšanai šobrīd sekmīgi izmanto nabassaites cilmes šūnas gan kā standartterapiju, gan kā eksperimentālo terapiju. Tomēr pilnīgai veselībai dažkārt nepietiek ar vienu cilmes šūnu transplantāciju. Turklāt ārsti atklājuši, ka tikai vienai terapijas reizei vajadzīgi 25 miljoni cilmes šūnu uz cilvēka svara kilogramu. Tādēļ ir tik ļoti būtiski no nabassaites asinīm iegūt maksimālo cilmes šūnu skaitu un glabāt to vairākos paraugos. Tieši par šādu iespēju parūpējusies Cells4life.

Bērnu cerebrālā trieka, asins slimības, leikēmija, smadzeņu traumas – tie ir tikai daži biedējošu slimību nosaukumi, kuru ārstēšanai šobrīd sekmīgi izmanto nabassaites cilmes šūnas

 

Kā nezaudēt šūnas dzīvības vērtībā?

 

Reklāma
Reklāma

Lai cilmes šūnas varētu izmantot ārstēšanā, tām ir jābūt dzīvotspējīgām, tīrām un darbīgām arī pēc atsaldēšanas, vienalga, vai būs pagājis gads vai 30 gadi. Tādēļ būtiskas ir šūnu ieguves, apstrādes un uzglabāšanas tehnoloģijas un, protams, arī pašas šūnu bankas kvalitātes standarti. Visvairāk neizmērojami dārgo cilmes šūnu parasti tiek zaudēts apstrādes procesā, atdalot tās no pārējām nabassaites asiņu sastāvdaļām. Izvēloties šūnu banku jūsu mazuļa nabassaites cilmes šūnu saglabāšanai, noteikti ir jāpievērš uzmanība tam, kādu cilmes šūnu atdalīšanas tehnoloģiju banka lieto. Lai neapmulstu piedāvājumā, svarīgi ir pievērst uzmanību šādiem jautājumiem: 

 

  • Cilmes šūnu daudzums – vai atdalot citas sastāvdaļas, netiek zaudētas cilmes šūnas;
  • Cilmes šūnu veidi – nabassaites asinīs ir vairāki unikāli cilmes šūnu veidi, būtiski ir saglabāt tos visus;
  • Uzglabāto paraugu daudzums – vai cilmes šūnas tiks saglabātas vairākos paraugos un būs izmantojamas vairākām ārstēšanās reizēm;
  • Cilmes šūnu tīrība. Ar tīrām cilmes šūnām varēs ārstēt jebkuras asinsgrupas cilvēku. Jo tīrāks cilmes šūnu paraugs būs saglabāts, jo mazāks būs atgrūšanas risks šūnu transplantācijas gadījumā.
     

Cells4life izmanto TotiCyte – unikālu tehnoloģiju cilmes šūnu jomā

Izstrādājot TotiCyte tehnoloģiju, pētnieki ir nopietni domājuši par mūsu bērnu nākotni. Tas ir cilmes šūnu apstrādes veids, kas atbild pozitīvi uz visiem iepriekš uzdotajiem svarīgajiem jautājumiem un spēj apmierināt visaugstākās prasības saistībā ar cilmes šūnu uzglabāšanu. Ārstēšanai būs pieejams 2–5 reizes vairāk cilmes šūnu, nekā jebkurā citā gadījumā, būs saglabāti dažādie nabassaites cilmes šūnu veidi un šī tehnoloģija palīdzēs veikt visdrošāko ārstēšanu, tādēļ cilmes šūnas varēs izmantot arī citu jūsu bērnu ārstēšanai. Unikālā TotiCyte tehnoloģija, augsti kvalitātes standarti, gadu gaitā izstrādātas procedūras un klientu apkalpošana visu diennakti – tas ir pakalpojums, kuru piedāvā Cells4life. 
 

 Jūsu cells4life.lv