Brīvdienas klāt! Garšīgas, kulturālas un aktīvas nodarbes ģimenes atpūtai

Laiks solās būt silts, tāpēc šoreiz esam apkopojuši arī tādas aktivitātes, kuras var izbaudīt ārā, lēnām pastaigājieties pa tirdziņu, baudot lauku labumus vai iepērkot senatnīgas mantas, vai arī ņipri doties pārgājienā, lai iepazītu vietējo vēsturi. Protams, ka arī teātri un muzeji ir sagatavojuši programmu bērniem. 

FOTO: Shutterstock.com

Nodarbība bērniem “Stāsti par modi”
14. aprīlī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā stāsts par modi. Nodarbību sākums plkst. 10. Mode pastāv jau daudzus gadsimtus un tai ir nozīmīga vieta cilvēku dzīvē. Nodarbības dalībnieki varēs uzzināt, kā gadsimtu laikā mainījās modes tendences. Kāpēc modes dāmas pirms 150 gadiem arī siltās un saulainās vasaras dienās tinās šallēs un lakatos un rokās vilka garus cimdus? Kāpēc to, ka dāma parādīja savas kāju potītes, uzskatīja par nepieklājību? Aplūkošanai būs sagatavoti arī interesanti priekšmeti no muzeja krājuma – smalka auduma 19. gadsimta saulessargs, seni spogulīši un pūdernīcas, matu loku šķēres, dāmu un kungu cepures, somiņas un kurpes. Nodarbības paredzētas 6–11 gadus veciem bērni un viņu pieaugušajiem pavadoņiem. Maksa par dalību pasākumā – 4 eiro neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita. Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).



Rīgas Zivju svētki 2018
Sestdien, 14.aprīlī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 Rīgas Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā jau otro reizi norisināsies Rīgas Zivju svētki. Svētku laikā apmeklētājus sagaida Latvijas vietējo zivjrūpnieku sagādātās zivju un jūras produktu degustācijas. Pasākuma ietvaros katlā tiks vārīta un viesiem degustācijai nodota īpašā zivju zupa “Pavasara skūpsts”, kuras sastāvā būs trīs dažādas Baltijas jūras zivju šķirnes. Savukārt uzņēmums “Reinis B” sola pavasarīgo gaisu piepildīt ar unikālā “Laša šašļika” aromātu.
Paralēli dažādām gastronomiskajām aktivitātēm Nēģu ielas laukumā norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kurā ikviens atradīs skaistas, rokām darinātas lietas un no sirds gatavotus gardus produktus.
Svētku ietvaros tirgotājus un apmeklētājus priecēs dzīvās mūzikas flamenko melodijas grupas “GipsiMania” izpildījumā. Sīkāka informācijs šeit
 

Operā “Mazā burvju flauta”
14. aprīlī plkst. 15.00 Latvijas Nacionālajā operā izrāde bērniem “Mazā burvju flauta”. Volfganga Amadeja Mocarta opera vienā cēlienā. Princis Tamino iemīlas Nakts karalienes meitā Paminā, kuru nolaupījis varenais burvis Zarastro. Tamino kopā ar putnu ķērāju Papageno dodas atbrīvot meiteni. Tikai pēc tam, kad ar burvju flautas palīdzību pārvarētas nāves briesmas un apliecināta sava gudrība, pacietība, drosme un neatlaidība, princis un princese beidzot var būt laimīgi kopā. Jauno, inovatīvo iestudējumu latviešu valodā režisore Margo Zālīte veidojusi ģimenēm ar bērniem no piecu gadu vecuma.


Burvju triku šovs ar Edžu un Ievu
Sestdien, 14. aprīlī Kinoteātrī  K-Suns  plkst. 16.00 burvju triku šovs ar Edžu, kas ir paredzēts gan pieaugušajiem, gan bērniem. Burvju mākslinieki Edžus un Ieva ir izveidojuši humora un maģijas pilnu priekšnesumu, kuru būs iespēja redzēt Kinogalerijā K-Suns. Skatītājiem, kuri uz priekšnesumu ieradīsies laicīgi, pašiem būs iespēja uztaisīt triku, un to iemūžināt.


Pārgājiens "Daugavgrīvas militārais mantojums"
Svētdien, 15.aprīlī 11.00 pie autobusa pieturas „Bolderājas poliklīnika” sāksies pārgājiens “Daugavgrīvas militārais mantojums”. Ceļš vedīs pāri Buļļupes tiltam uz Mīlestības saliņu. Varēs apskatīt Daugavgrīvas cietoksni, uzzināt kam un kā tas agrāk kalpojis. Pa ceļam varēs vērot putnus un sarīkot pikniku. Maršruta garums ap 12km.  Pieteikšanās uz e-pastu: m.bunkuri@gmail.com vai arī FaceBook mājas lapā “Mangaļsalas bunkuri”


Tirgus un "Krāsu darbnīca" bērniem
14. aprīlī Kalnciema kvartāls gozēsies košās krāsās, jo plkst. 10.00-16.00 zemnieku un amatnieku tirgū varēs atrast daudzveidīgas dabas delikateses, savukārt darbnīcā bērni iepazīs krāsu pasauli un izdaiļos keramikas dekorus ar akrila krāsām.

Reklāma
Reklāma

Plkst. 11.00-14.00 notiks „Krāsu darbnīca”, kur bērni varēs iepazīt krāsu pasauli, paši veidojot mājas dekorus. Izmantojot dzīvnieku formas, keramiku, akrila krāsas un savu iztēli, interesenti aicināti izgatavot savu mājas rotājumu. Darbnīcu vadīs „Aktīvo vecāku biedrība” un „Ģimenes centrs Ābele”. Norises vieta: Kalnciema kvartāla galerija.


Spīķeru kvartāla krāmu tirdziņš 
14.aprīlī Spīķeru kvartāla lielajā laukumā no pl.11.00 norisināsies apmeklētāju iemīļotais brīvdabas krāmu tirgus „Riga Flea Market”. Tirdziņā ik reizi atrodamas dažādas aizraujošas un interesantas lietas gan no šī, gan no pagājušā gadsimta.
Piedāvājumā ir gan dažādas senatnīgas un mūsdienīgas mājas lietas, trauki, porcelāna un stikla figūriņas, dažādas nozīmītes, grāmatas, vinila plates, aksesuāri, apģērbi, rotaļlietas bērniem, mākslinieku darinājumi, mūsdienu dizaina preces un citas interesantas lietas.
Tāpat visa pasākuma garumā Spīķeros darbosies arī „Lielās koka spēles” ar interesantām aktivitātēm un spēlēm, kas būs interesanta, attīstoša un aizraujoša izklaide gan maziem, gan lieliem tirdziņa apmeklētājiem.