Kā pagatavot strausa olu? Makaronu sacepuma recepte

Ja sanāk tikt pie strausa olas, protams, aktuāls jautājums - kā to pagatavot! Var mēģināt pagatavot brokastīs vārītu olu, taču jārēķinās, ka vārīšana aizņems vairāk par stundu. Vēl variants - gards sacepums!

Košais strausa olas sacepums!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Košais strausa olas sacepums!

Patiesībā sacepuma sastāvdaļas var būt visdažādākās, taču paļāvāmies uz interneta dziļumos atrastu sacepuma recepti, kuras pamatā ir:

spageti makaroni (aptuveni 250 g),

saldais krējums (200 ml),

Krievijas siers (300 g),

garšvielas pēc izvēles,

un, protams, strausa ola.

 

Kā gatavot?

Arī pagatavošana ir pavisam vienkārša un iespējama paralēli pļāpāšanai draugu lokā (trīs cilvēku ģimene sacepumu apēst nav spējīga, tādēļ papildspēki var būt nepieciešami). 

Tātad, katliņā nedaudz jāapvāra spageti makaroni. Kamēr tie vārās, jāsarīvē siers un jāatver strausa ola. Ja siera rīvēšana ir elementāra, strausa olas atvēršana prasa papildus rokas un speciālus instrumentus. 

Strausa ola

Reklāma
Reklāma

Strausa olas atvēršana. Vajadzīga akumulatora urbjmašīna ar divu izmēru urbīšiem. Vēl vajadzīgi divi vīri - viens urbs olā caurumu, otrs olu turēs. Vēl ļoti vēlams kāds bērns, kurš urbšanas gaitā pūtīs prom olu čaumalas putekļus. Olā jāizurbj tāda izmēra caurumu, kas lielāks kokteiļa salmiņu, ko izmantos, lai olu no čaumalas dabūtu ārā. Un to dara tā - ar salmiņu samaisa olas saturu, tad olu pagāž ar caurumu uz leju virs kādas bļodas, tad pa salmiņu pūš iekšā gaisu, bet pa spraugu ola tek bļodā. 

 

Turpinām gatavot!

Kad ola bļodā, to sakuļ kopā ar saldo krējumu un garšvielām. Iemaisa sarīvēto sieru. Tad lej pāri apvārītajiem makaroniem, kas sakārtoti cepešpannā. Visu liek 45 minūtes 180 grādu temperatūrā. 

 

Garšo patiešām lieliski! 

 

Sastāvdaļas