Pērtiķis Indijā nolaupa zīdaini, kuru vēlāk atrod mirušu

Ārkārtīgi traģisks negadījums nedēļas nogalē noticis Indijas austrumos, kur makaks no mājas nolaupījis dažas dienas vecu mazuli, kurš vēlāk atrasts miris, vēstī BBC.

Makakas parasti čiepj barību, bet cilvēkus tie nav aiztikuši

FOTO: Shutterstock.com

Makakas parasti čiepj barību, bet cilvēkus tie nav aiztikuši

Bērniņa māte amatpersonām skaidroja, ka bija spiesta bezpalīdzīgi noraudzītas, kā pērtiķis pēkšņi sagrābj viņas nesen dzimušo bērniņu, kurš gulēja zem moskītu tīkla, un metas bēgt. 

Pēc smagas un emocionālas dienas, kas tika aizvadīta meklējot mazuli, bērniņš svētdien tika atrasts miris akā aiz mājas - policija un vecāki uzskata, ka bērns izkritis no dzīvnieka satvēriena. "Izskatās, ka brīdī, kad pērtiķis lēca no terases, bērns izslīdēja no tā satvēriena, un iekrita akā," vietējam laikrakstam "Times of India" sacīja tēvs Rama Krušna Najaks.

Amatpersonas notikušo sauc par ārkārtīgi retu gadījumu. Lai arī makaki apkārtnē zināmi kā lieli īpašumu postītāji, tie parasti nenes prom cilvēkus. "Pērtiķu uzbrukumi, ielaužoties cilvēku mājās pārtikas meklējumu laikā, ir visai ierasti, tomēr šis ir pirmais gadījums, kad dzīvnieks aizskrien prom ar bērnu," norāda policijā. 

Reklāma
Reklāma

Policijā atklāj, ka bērnu izdevās atrast pēc tam, kad kāda sieviete ņēma ūdeni no akas. Viņa informēja bērna ģimeni. Autopsijā secināts, ka bērns miris noslīkstot. Uz bērna ķermeņa savainojumu pēdas netika atrastas.  Amatpersonas meklē dzīvnieku, kurš aiznesa prom bērnu.

Hinduisti Indijā makakus uzskata par svētiem, tāpēc liek tiem mieru, lai gan dzīvnieki mēdz būt ļoti neganti - uzbrūk cilvēkiem un posta īpašumus, lai tiktu pie ēdiena.

 

Informācija no portāla Jauns.lv