Aktīvas spēles, ko ģimenei Lieldienās spēlēt ārā

Pat, ja pavasaris šogad nav tik silts, cik gribētos, ir vērts ģimenei doties ārā, lai uzspēlētu kādu aktīvu spēli. Izkustēšanās svaigā gaisā ir ne vien vēlama veselībai,  bet arī radīs   neizmērojamu prieku par kopā būšanu. Trīs spēļu idejās dalās “Rimi Bērniem” bērnu lietu eksperts Klāvs Smildziņš.

Spēle Kustīgās statujas. Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spēle "Kustīgās statujas". Ekrānuzņēmums no video.

Līdzsvara spēle. Nepieciešami vismaz divi dalībnieki. Visi sadalās pāros un notupjas uz pirkstgaliem pretī savam pretiniekam. Tad ar viegliem pieskārieniem mēģina pretinieku izsist no līdzsvara. Vienas spēles ilgums ir 20 sekundes, uzvar tas, kurš notur līdzsvaru un nenogāžas. 

 

Kustīgās statujas. Lai spēlētu šo spēli, nepieciešami vismaz 4 dalībnieki. Spēles sākumā izvēlas Pārdevēju un Pircēju, pārējie dalībnieki ir Statujas. Spēle sākas ar to, ka, turot aiz rokas, Pārdevējs “novieto” Statujas – novietošana notiek, katru spēlētāju aiz rokas griežot uz riņķi un tad palaižot vaļā. Katra Statuja sastingst tādā pozīcijā, kādā palikusi. Tad atnāk Pircējs un aplūko Statujas. Katrai Statujai Pircējs nospiež iedomātu pogu, tādējādi to aktivizējot. Statuja izdomā, kas tā ir (zaķis, dinozaurs, vējš u.c.), un atbilstoši sāk kustēties. Uzvar tā Statuja, kuru Pircējs izvēlas. 

 

Reklāma
Reklāma

Saindētais celms. Lai spēlētu šo spēli, nepieciešami vismaz 4 dalībnieki, bet, jo vairāk dalībnieku, jo jautrāk. Visi sadodas rokās apkārt kādam priekšmetam, kas būs iedomāts saindētais celms. Cilvēku aplis nemitīgi kustas, cenšoties panākt, lai kāds pieskaras celmam. Tas, kurš celmam pieskāries, no spēles izstājas.