Kraukšķīgas, krāsnī ceptas sēnes

Arī sēnes var pagatavot gardi pašas par sevi, ne tikai sautējumos, dažādās uzkodās vai zupās. Ieskaties, kā!

Gluži kā vistas nageti, tikai veselīgākā versijā!

FOTO: Shutterstock.com

Gluži kā vistas nageti, tikai veselīgākā versijā!

Sastāvdaļām:

1 iepakojums sēņu (~10, maza - vidēja izmēra)

1/3 glāzes mandeļu miltu

1/3 glāzes maltu saulespuķu sēklu

1 tējkarote ķiploku pulvera

1/2 tējk. jūras sāls

1/2 tējk. paprikas

1/4 tējk. kaltētu pētersīļu

1 ēdamk. parmezāna siera

1 liela, sakulta ola

Reklāma
Reklāma

1/2 ēdamk. kausēta sviesta

1 ēdamk. avokādo vai olīveļļas

 

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepampannu ar avokado vai olīvu eļļu.
  • Noskalo sēnes. Blenderī samaļ saulespuķu sēklas līdz pulvera tekstūrai.
  • Bļodā sajauc: saulespuķu pulveri, mandeļu miltus, ķiploku pulveri, jūras sāli, papriku, pētersīļus un parmezāna sieru. Visu izmaisa.
  • Atsevišķā bļodā sakuļ olu, kurai pievieno izkausētu sviestu. Sakuļ.
  • Gatavo sēnes cepeškrāsnij - vispirms izmērcē olas masā, pēc tam miltu un piedevu maisījumā. Liek uz pannas.
  • Tās cepeškrāsnī cep ~15 minūtes, ik pa brīdim apgriežot.

 

Ideja: kraukšķīgo maisījumu kopā ar sēnēm var bērt maisiņā, kur tos sakrata, tad liek uz pannas.

 

Sastāvdaļas