Sirdi plosoši: Vecāki atvadās no savas divgadnieces, kas kļūs par orgānu donoru citiem bērniem FOTO

Lai veicinātu cilvēku pozitīvāku attieksmi pret orgānu ziedošanu, mazās meitenītes Alises Grejas Rodžersas vecāki publiskojuši fotogrāfijas no ļoti aizkustinoša un vienlaikus skumja notikuma. Visa ģimene – mamma, tētis  un brālīši atvadās no savas mazākās māsiņas Alises.

Foto no Rodžersu ģimenes FaceBook profila

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Rodžersu ģimenes FaceBook profila

Alise piedzima 2016. gada 11. janvārī ar iedzimtu sirds defektu, proti, viņas sirds asinsrites sistēma bija nepilnīga, un dzīvot bez nopietnas operācijas meitenīte nevarētu. Jau 2 dienu vecumā viņa pārcieta pirmo nopietno operāciju, pēc tam ilgstoši ēda tikai caurs specializētu zondi, tomēr kopumā viņa bija tāds pats bērns kā visi pārējie, atceras mamma Kristi Rodžersa.

2017. gada nogalē situācijas strauji pasliktinājās, iestājās sirds darbības traucējumi un ārsti teica, ka vienīgais veids, kā izglābt Alisi, ir sirds transplantācija.

Bērniņš gulēja slimnīcā un visa ģimene gaidīja, kad būs piemērots orgāns slimās sirds pārstādīšanai. Mamma atzīst, ka tie bija šausmīgo mēneši, jo neviens nevarēja paredzēt, vai šāds donors atradīsies, un vai sirds būs piemērota.

 

 

Reklāma
Reklāma

Diemžēl meitenīte nesagaidīja savu jauno sirdi. Sākās iekšēja asiņošana un citas veselības problēmas, kas vairs nebija apvienojamas ar tik nopietnu operāciju kā sirds pārstādīšana. Alisi izņēma no orgānu gaidītāju saraksta. Ārsti vairs nedeva nekādas cerības, ka bērns sagaidīs operāciju vai arī spēs dzīvot bez tās, tāpēc vecākus aicināja no sava bērna atvadīties.

Alises tēvs Džastins atklāj, ka tas vairs bija tikai laika jautājums, lai pieņemtu lēmumu, kad atslēgt dzīvību uzturošo aparatūru.

Tobrīd slimnīcā uzturējās arī fotogrāfe, vienlaikus arī sabiedriskās organizācijas “ World of Broken Hearts” pārstāve Suha Dabit, kuras meitai arī ir nopietnas sirds veselības problēmas. Sieviete ir iesaistījusies sociālā kampaņā, kuras laikā cilvēkiem skaidro, cik svarīgi ir ļaut izmantot mirušo bērnu orgānus citu bērnu dzīvības glābšanai.

Rodžersu ģimene piekrita mazās Alises orgānus ziedot citiem bērniem, un savu sāpīgo pieredzi publiskot, lai mazinātu negatīvos un aizspriedumaino attieksmes pret orgānu ziedošanu.

Informācija no portāla www.9news.com