Onkoloģisko saslimšanu diagnostika bērniem

Gadu no gada, Latvijā teju 50 bērniem tiek diagnosticēta onkoloģiska saslimšana  un kopumā Latvijā ir ap 70 000 onkoloģijas pacientu, turklāt ļaundabīgie audzēji ir otrs Latvijā biežāk sastopamais nāves cēlonis pēc asinsrites sistēmas slimībām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Vēža diagnostika ar jaunākajām tehnoloģijām


Laikus pamanīt un rīkoties, lai tiktu galā ar onkoloģiskām saslimšanām, bērnu gadījumā, ir aktīvs un efektīvs bērnu vecāku un mediķu kopdarbs un, jo informētāki esam kā vecāki, jo modrāk mēs uzmanām savas atvases, taču arī tehnoloģijas iet laikam līdzi un pieaugot onkoloģisko saslimšanu izplatībai, vienlaikus pieaug arī iespējas ļaundabīgus audzēju savlaicīgi diagnosticēt un nepieciešamības gadījumā noteikt piemērotāko terapiju to ārstēšanai. Tā piemēram, izmantojot jaunāko tehnoloģiju iespējas, Latvijas Jūras medicīnas centrs (LJMC) ir uzsācis veikt jaunākās paaudzes onkoloģiskos izmeklējumus ar pozitronu emisijas tomogrāfu un datortomogrāfu (PET/CT), kas ļauj atklāt pat niecīgas vēža šūnas cilvēku organismā un onkoloģisko saslimšanu recidīvus agrīnā stadijā tādējādi dodot papildus izveseļošanās cerību Latvijas onkoloģijas pacientiem.

 

 Ļaundabīgie audzēji ir otrs Latvijā biežāk sastopamais nāves cēlonis pēc asinsrites sistēmas slimībām

 

Kas ir PET/CT


PET/CT izmeklējumi ir pašlaik progresīvākā audzēju diagnostikas metode, kura visā pasaulē tiek izmantota, lai pacientiem un onkologiem nodrošinātu detalizētu un būtisku informāciju attiecībā uz vēža diagnostiku, izplatību un terapijas rezultātiem, kā arī palīdzētu noteikt piemērotāko un efektīvāko ārstēšanas veidu. Paplašinot PET/CT pieejamību Latvijas iedzīvotājiem, LJMC sper nozīmīgu soli uz priekšu onkoloģisko saslimšanu diagnostikā un ārstēšanā.

 

 Latvijas Jūras medicīnas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Birks, foto: Paula Čurkste, LETA

Reklāma
Reklāma

 

Zemākā cena Eiropā


LJMC valdes priekšsēdētājs Jānis Birks atzīst, ka ņemot vērā onkoloģisko saslimšanu izplatību, PET/CT izmeklējumu pieejamība ir ārkārtīgi būtisks papildinājums Latvijas onkoloģijas pacientu aprūpē gan agrīnai diagnostikai, gan izvēlētās terapijas un ārstēšanas rezultātu izvērtēšanai.  J. Birks pauž gandarījumu, ka līdzās augsti kvalificētu onkologu konsultācijām, LJMC turpmāk var Latvijas iedzīvotājiem piedāvāt arī PET/CT izmeklējumus un uzsver, ka LJMC šos izmeklējumus pašlaik veic par zemāko cenu Baltijā un visā Eiropā – sākot no 600 EUR.  Tāpat arī viņš atzīst, ka jaunais pakalpojums varētu ieinteresēt arī ārvalstu pacientus un veicināt veselības aprūpes eksporta pakalpojumu jomas attīstību Latvijā.
PET/CT diagnostikas iekārta ir papildinājums LJMC jaunatklātajai Diagnostiskās radioloģijas nodaļai. LJMC uzstādītais PET/CT skeneris ir otrā šāda veida iekārta Latvijā. 

 

Līdz ar atklāšanu LJMC Diagnostiskās radioloģijas nodaļa ir kļuvusi par vienu no mūsdienīgākajiem un inovatīvākajiem ļaundabīgo audzēju diagnostikas centriem Austrumeiropā.


Viena no mūsdienīgākajām Austrumeiropā


Līdz ar atklāšanu LJMC Diagnostiskās radioloģijas nodaļa ir kļuvusi par vienu no mūsdienīgākajiem un inovatīvākajiem ļaundabīgo audzēju diagnostikas centriem Austrumeiropā. Jaunākās tehnoloģijas un pakalpojumu pieejamība aizvien biežak LJMC durvis liek vērt arī ārvalstu pacientiem. Un ne velti, jo līdzās PET/CT izmeklējumiem, Diagnostiskās radioloģijas nodaļā par pieņemamu cenu ir pieejami arī citi augstas kvalitātes izmeklējumi, tai skaitā magnētiskā rezonanse, datortomogrāfija, digitālā rentgenogrāfija, ultrasonogrāfija, mamogrāfija u.c.
Latvijas Jūras medicīnas centrs, kā viena no lielākajām privātajām medicīnas iestādēm Latvijā, piedāvā plašu medicīnisko pakalpojumu klāstu, individuālu pieeju un augsta līmeņa speciālistu konsultācijas. LJMC Diagnostiskās radioloģijas nodaļa atrodas Patversmes ielā 29, Rīgā.

 

Kontakti:​ 
Latvijas Jūras medicīnas centra reģistratūras tālrunis +371 67889000.
Ieskaties šeit.