Sagaidām pavasari! Tirdziņi, koncerti, darbnīcas

Brīvdienu un nākamās nedēļas notikumu un pasākumi idejas, kurp doties atpūsties kopā ar bērniem. 

Drīz jau zaļumi parādīsies it visur. Pagaidām tikai tirdziņos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Drīz jau zaļumi parādīsies it visur. Pagaidām tikai tirdziņos.

 

Kalnciema kvartālā pavasarīgs zemnieku tirgus un bērnu darbnīcas
24. martā no plkst. 10.00 līdz 16.00 paralēli Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgum norisināsies radošā darbnīca, kur ikvienam būs iespēja atdzīvināt latviešu tautasdziesmas kopā ar grāmatas „Izkrāso Latviju” idejas autoriem un māksliniecēm.

Tirgū varēs atrast tradicionālo pavasara ēdienkarti – svaigus dārzeņus un garšaugus, daudzveidīgas sukādes, diedzētus graudus un sēklas, dabīgās sulas. Savukārt amatnieki dižosies ar saviem meistardarbiem – keramikas traukiem, koka izstrādājumiem, lina galdautiem, rokām darinātām rotaļlietām, kā arī meistarīgi veidotiem kalumiem un rotām.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 kopā ar krāsojamās grāmatas „Izkrāso Latviju” idejas autoriem un māksliniecēm lieli un mazi apmeklētāji aicināti radīt radošos darbus,  ilustrējot latviešu tautasdziesmas, kā arī uz vietas krāsot dažus no grāmatā esošajiem darbiem. 


Alfarobot Lego robotikas skola
Sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 Koka arhitektūras centrs notiek LEGO robotu skolas nodarbības, kurā Alfarobot robottehnikas skola speciālistu vadībā ar konstruktoru Lego Education WEDO varēs taisīt robotus. Tur varēs mācīties veidot un programmēt robotu modeļus, apgūt fiziku un matemātiku, darboties grupā. 
WEDO konstruktors attīsta prasmes konstruēšanā, darbu komandā, komunikāciju grupā, darbu ar planšetdatoru. Atklājiet saviem bērniem aizraujošo robottehnikas pasauli.
Programma ir unikāla, jo jau 2.klases bērns iemācīsies uzrakstīt programmu, ar kuras palīdzību konstruētais robots darbosies.
Grupā var piedalīties 10 bērni, vecums 7-12 gadi, nodarbības garums 1h, bet var nākt jebkurā laikā, sākot no 10.00 līdz 14.00.


Jāņa Šipkēvica dziesmu izrāde “Zenīts”
Svētdien, 25. Martā, festivālam “LNSO vasarnīca 2017” Jānis Šipkēvics sarakstīja dziesmu ciklu “Zenīts” diviem zēniem un septiņiem instrumentiem. Cikls veidots kā paša Jāņa un viņa kādreizējā klasesbiedra, cikla tekstu autora Marta Pujāta intuitīvi emocionāls vēstījums par Rīgas Doma kora skolā pieredzēto un piedzīvoto. Muzicē “LNSO zenītansamblis” Gunta Kuzmas vadībā.
Programma sagatavota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu mērķprogrammā ““Latvijas skolas somas” satura radīšana”. Izrāde piemērota pusaudžiem. 


Marta origami vakars
Trešdien, 28. martā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra (AsiaRes) lasītavā (M stāvā) notiks Japānas tradicionālās papīra locīšanas (origami) mākslai veltīta radošā darbnīca. Darbnīcas laikā būs iespēja apskatīt grāmatas par origami, izvēlēties un salocīt modeli. Apmeklētāji varēs apskatīt arī dažādus origami papīra veidus.  Pasākums ir bezmaksas, bet vietu skaits ir ierobežots., tāpēc lūdz reģistrēties šeit: http://ej.uz/Marta_origami_LNB


Lieldienās ģimenes ar bērniem aicina uz bezmaksas kino seansiem
Kinoteātris "K.Suns" gaidāmajās Lieldienu brīvdienās ģimenes ar bērniem aicina uz bezmaksas kinoseansiem. Filmas tiks demonstrētas ar tulkojumu latviešu valodā. Ar detalizētu filmu programmu var iepazīties šeit.

Reklāma
Reklāma

 

Dārgumu medības muzejā: Formas
Muzeja priekšmetiem pirmkārt ir vēsturiska vērtība, bet tie ir arī ģeometriski un cita veida objekti, tāpēc 24. un 25. martā pievērsīs uzmanību to formai. Visas dienas garumā no pulksten 10 līdz 17 ģimenes ar dažādu vecumu bērniem aicinātas piedalīties spēlē muzeja ekspozīcijā – “Formu dārgumu medības”.
Abas dienas bērni kopā ar vecākiem, pētot muzeja priekšmetu izskatu un rotājumus, varēs pārbaudīt iemaņas gan ģeometrisko formu, gan telpisko ķermeņu atpazīšanā. 24. un 25. martā dalības maksa spēlē – ieejas biļete muzejā (ģimenes biļetes cena – 4 eiro). Nākamā un noslēdzošā spēle muzeja ekspozīcijā – “Medības krustu šķērsu” – notiks 28. un 29. aprīlī.