Interesantas idejas, kā kulturāli pavadīt nākamo nedēļu

Skolēnu brīvlaiks noslēdzies, bet tas nekas, jo jau 21. martā ir pavasara saulgrieži - zemes mošanās no ziemas miega, un pavisam drīz jau svinēsim Lieldienas. Pagaidām, kamēr esam svētku gaidās un gaisa temperatūra vēl mēreni ziemīga, lūk, ieteikumi, kā ģimenēm un bērniem aktīvi pavadīt nedēļu no 18. līdz 25. martam.

Interesantas idejas, kā kulturāli pavadīt nākamo nedēļu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Lielā Diena Rīgā
18. marts plkst. 6:00-15:00 Arkādijas parks un Līvu laukums

Lielo dienu ieskandināsim visas dienas garumā.  Svētku noskaņai katram atnākušajam palīdzēs līdzi paņemtie pūpolu un izplaukušie bērzu zari, kārklu šautriņas, sarkani vilnas dzīpari, dzērvenītes, kā arī krāsainas dzijas pīnītes šūpoļu rotāšanai un, protams, krāsotas olas, kas domātas gan ziedošanai šūpolēm, zīlēšanai, sacensībai, gan pašu ēšanai, citu cienāšanai. Ja no sešiem rītā saullēktu tradicionāli sagaidīsim Arkādijas parkā ar dziesmām Liepu aplī, pēršanos ar pūpolu un izplaucētiem bērzu zariem, veselības un skaistuma veicināšanas rituāliem Mārupītes krastā, putnu dzīšanu, šūpoļu kāršanu un citiem tradicionāliem rituāliem auglības, veselības un skaistuma nodrošināšanai. 

Savukārt no divpadsmitiem līdz trijiem pēcpusdienā Lielās dienas ieskandināšana norisināsies Vecrīgā, Līvu laukumā, kur skanēs Lieldienu dziesmas un apdziedāšanās, tiks pušķotas šūpoles, krāsotas olas, notiks dažādas Lieldienu laika spēles un rotaļas, olu kaujas un ripināšana, kā arī sadancošana. Un, protams, neiztrūkstošā šūpošanās, lai nodrošinātu labu vasaru.

Lielās dienas sagaidīšanu un svinēšanu vadīs Rīgas folkloras kopas “Grodi”, “Garataka”, “Savieši”, “Ceidari”, “Berendejka”, Rīgas Danču klubs, kā arī Bārbeles folkloras kopa “Tīrums” un Katlakalna folkloras kopa “Rāmupe”.


Čella pasakas ar grupu MELO-M “Ūdens”
22. martā plkst. 13:00 Vidzemes koncertzālē “Cēsis”

Oriģināls un atraktīvs koncertiestudējums ar čellu trio Melo
M. Režisores Paulas Pļavnieces iestudējuma pamatā ir pasakas sižets, bet atmosfēru rada klasiski un mūsdienīgi skaņdarbi čellam, ko bagātīgi papildina multimediju projekcijas un dažādi efekti. Mūziķus un mazos klausītājus gaida īpaša misija! Visi dosies okeāna dzelmē, lai atrastu kādu noslēpumainu radību, kas esot manīta no garāmbraucoša kuģa Atlantijas okeānā, atskaņojam nedzirdēti skaistu mūziku.
Biļetes cena: 7 eur.


Ģimenes diena: Simtiem ideju pavasarim
24. martā plkst. 12:00-16:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina bērnus, ģimenes un draugus uz Ģimenes dienu “Simtiem ideju pavasarim”! Saulgrieži ir kā liela kosmiska mīkla, universāla mistērija un gaismas stars, tieši tāpēc 24. marta Ģimenes dienas pasākums būs saistīts ar pavasara saulgriežiem, Lieldienu svinēšanas tradīcijām kā arī ar aktuālo izstādi “100 priekšmeti no Somijas”, kura šobrīd ir skatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

PASĀKUMA PROGRAMMA:

MANS PIRMAIS DATORS. Iepazīsti datoru kopā ar Somijas grāmatas varoni Rūbiju! Griezīsim un līmēsim kopā ar izdevniecības Droši un Koši pārstāvjiem. 


STIEPLĪŠU ROTU DARBNĪCA. Pavasarī, kad mostas daba un putni vij ligzdas, aicinām mākslinieces Jewelry by Zane Vilka darbnīcā savīt savu stieplīšu rotu. Procesā izmantosim īpašu metālmākslas darināšanas ierīci - valci, caur kuru rota iegūs savu unikālu veidolu. MUMINU ĢIMENE. Izveido filca glezniņu ar muminu ģimenes tēliem! Darbnīcā, apgūstot vilnas velšanu tehniku ar filcējamo adatu, kopīgi tiks apspriests leļļu muminu tēlu raksturs un to attēlošanas iespējas.

SPĒLES UN MĪKLAS. Izmēģini Somijas galda spēli Fortuna, mini mīklas un orientējies muzejā! Jusilas radītā spēle Fortuna tirgū parādījās 1926. gadā, un tā kļuva ļoti populāra gan Somijā, gan citviet pasaulē. Reklāmās tika stāstīts, ka Fortuna spēlē Velsas princis, ķeizars Vilhelms un Musolīni. Šo spēli somi spēlē vel šodien. MUZIKĀLS

Reklāma
Reklāma

PRIEKŠNESUMS. Plkst.12.00 uzstājas K/C “Mazā Ģilde” bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Podziņas”. Dalības maksa: 5 eur no personas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Kim? bērnu diena 24. martā plkst. 12:00-14:00 Kim? (Sporta iela 1, Rīga) Izstāžu cikla ietvaros Kim? aicina vecākus ar bērniem apmeklēt izstādes un piedalīties meistardarbnīcā. Kopā ar bērniem iesim tūrē, zīmējot speciāli veidotajās Kim? darba burtnīcās, meistardarbnīcā pētīsim, kā veidojas dažādi raksti un radīsim paši savējos. Tāpat, mācīsimies pīšanas tehniku un liesim sveces no dabīgā bišu vaska. (darbnīca bērniem no 4 gadu vecuma - lūgums vilkt drēbes, kuras nav bail sasmērēt). Vietu skaits darbnīcā ir ierobežots. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta, rakstot uz e-pastu linda.vigdorcika@kim.lv vai zvanot pa tālruni 26487990 Ieeja bez maksas.

 

KINO BIZE bērnu rīti: Randiņš Belevillā + radošā darbnīca
25. martā plkst. 11:00 Kino Bize (Elizabetes iela 37-2, Rīga) 


Kamēr vecākiem tiek dota iespēja atvilkt elpu pie kādas atspirdzinošas limonādes glāzes, bērni tiek ne tikai izklaidēti, bet arī izglītoti ar sarunām un radošajām darbnīcām. 25. marta rītā skatīsimies aizraujošo animācijas filmu "Randiņš Belevillā" (Belleville Rendez-Vous). Tā stāsta par vientuļu zēnu, čempionu, kuru audzina vecmāmiņa. Ievērojusi, ka viņam nekas uz pasaules nešķiet aizraujošāks par braukšanu ar velosipēdu, Sūzas kundze enerģiski ķeras pie zēna trenēšanas. Paiet vairāki gadi, un Čempions attaisno savu vārdu. Viņš ir gatavs dalībai pasaulslavenajā Francijas velotūrē. Sacensību laikā Čempionu nolaupa divi noslēpumaini vīri melnā. Sūzas kundze kopā ar uzticamo suni Bruno dodas viņu glābt. Viņu ceļš ved pāri okeānam uz milzīgo megapoli Belevilu. Tur Sūzas kundze sastop trīs ekscentriskas dāmas – trīsdesmito gadu estrādes zvaigznes, kas tagad atkal apvienojušās ansamblī "Belevilas Trio". Viņas nolemj Sūzu un Bruno ņemt savā paspārnē. Pateicoties Bruno izcilajai ožai, drosmīgais duets drīz vien nonāk uz Čempiona pēdām. Vai viņiem izdosies sagraut ļaunās franču mafijas ellišķīgos plānus? Pēc filmas seansa sekos radošā darbnīca, kurā kopīgiem spēkiem apgūsim dažādus papīru izmantošanas veidus un kolāžu veidošanas tehnikas. Katrs varēs izveidot savu kolāžas pastkartīti, kuru, iespējams, kādam vēlāk nosūtīt pa pastu.

Ieeja: 6.00 eur; bērniem, skolēniem, studentiem, senioriem 4.00 eur; grupas biļete (4 cilvēki) katram 4.00 eur; bērniem līdz 3 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu – bezmaksas.

 

Vairāk pasākumu ģimenēm un bērniem meklē http://kurpes.lv/pasakumi/berniem!