Ģimenes diena "Dzīvnieku tēli Rīgas Doma krustejā un muzejā - iepazīstam!”

Svētdien, 18. martā, uz Ģimenes dienu „Dzīvnieku tēli Rīgas doma Krustejā un muzejā - iepazīstam!” aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs.

1. Gailis – vecais Doma baznīcas torņa vējrādis. Meistari Hanss Fogels un Hanss Kraizers. 1595. Apskatāms Krustejas ekspozīcijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1. Gailis – vecais Doma baznīcas torņa vējrādis. Meistari Hanss Fogels un Hanss Kraizers. 1595. Apskatāms Krustejas ekspozīcijā.

Ģimenes diena muzejā sāksies no plkst. 11:00 līdz plkst. 17:00.

Ģimenes dienas programmā, kas paredzēta bērniem kopā ar pieaugušajiem, ir iekļauta tematiska ekskursija ar uzdevumu Rīgas Doma Krustejā, spēle - uzdevums muzeja ekspozīcijā, radošā darbnīca bērniem. Ģimenes dienas programmas apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo ģimenes dienas ieejas maksu.


Uz Ģimenes dienas ekskursiju ar uzdevumu „Atrodam un iepazīstam dzīvnieku atveidus Rīgas Doma krustejā!” plkst.11:00 un 14:00 aicinās muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle. Satikušies muzeja vestibilā, ekskursijas dalībnieki dosies uz Rīgas Doma krustejas noslēpumainajām velvēm, lai neparastā, nopietni rotaļīgā rakursā ieraudzītu un iepazītu arhitektūras detaļas, vēsturiskos priekšmetus, to ornamentus, raisot bērnu vērību un interesi. Ekskursijas dalībniekus varēs iesaistīties intriģējošā dzīvnieku atveidu meklēšanā, piedzīvojot atklājēja prieku. Gadu simteņu gaitā dažādi dzīvnieku atveidi, to simbolika un motīvi izmantoti gan arhitektūrā, gan dzimtu ģerboņos, gan sadzīves priekšmetu dizainā. Ekskursijas sākums - muzeja vestibilā.                                                                  
 

Savukārt, muzeja ekspozīcijas zālēs būs iespēja iesaistīties spēlē - uzdevumā „Ej, meklē un atrodi dzīvnieku tēlus muzejā!”, pārbaudot pašam savu, kā arī ģimenes locekļu un draugu vērību, reakciju un atjautību, meklējot dzīvnieku atveidojumus muzeja interjerā un ekspozīcijā - mākslas darbos, monētās, ieročos, traukos, dokumentos, apģērbos, rotaslietās un citos visdažādākajos muzeja priekšmetos. Uzdevuma veikšanas gaitā, pamanītos atradumus vajadzēs atzīmēt spēles “Darba lapā”. Noslēgumā, savu veikumu saskaitot pēc noteiktās punktu sistēmas, ikviens pats varēs uzzināt un novērtēt savus panākumus.

 
Radošajā darbnīcā „Izdomājam, būvējam, zīmējam – mājas un dzīvnieki” bērni būs aicināti būvēt no dažādām koka detaļām mājokļus dzīvniekiem un cilvēkiem, kā arī zīmēt un krāsot gan muzejā iepazīto dzīvnieku tēlu pasauli un reālijas, kuros tie atrodami, gan Rīgas namos un ielās pamanītos, gan, protams, mākslinieciskā veidolā attēlot savus mīļos mājdzīvniekus, gan fantazēt un izdomāt savu stāstu krāsās.  

Ģimenes dienas dalībniekiem būs iespēja apskatīt visu muzeja ekspozīciju, kā arī izstādi “Laika mūzika. Pulksteņi no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma. 17.- 20.gs.”.

Reklāma
Reklāma

 

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: pieaugušajiem - EUR 2,50; pensionāriem un studentiem – EUR 1,50, skolēniem EUR 0,50, pirmsskolas vecuma bērniem – brīva ieeja, programmas piedāvājums – bez atsevišķas maksas. Informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676. www.rigamuz.lv, Facebook: Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs/ Museum of Riga History and Navigation