Kopā ar mazbērniem: Ģimenes fotoalbuma veidošana

Ja bērni pavada laiku kopā ar vecvecākiem, varat mudināt izskatīt plauktus un atvilktnes, lai visas fotogrāfijas savāktu vienuviet un sakārtotu.

Kopā ar mazbērniem: Ģimenes fotoalbuma veidošana

FOTO: Shutterstock.com

Ja bērni pavada laiku kopā ar vecvecākiem, varat mudināt izskatīt plauktus un atvilktnes, lai visas fotogrāfijas savāktu vienuviet un sakārtotu. Iespējams, daudzām bildēm nebūs norādīts fotografēšanas gads un tajā redzamie cilvēki. Vecvecāki kopā ar mazbērniem var veikt kopēju uzdevumu – šo informāciju fiksēt uz fotogrāfiju aizmugurēm. 


Un arī te mazbērni var nākt talkā ar zināšanām par modernajām tehnoloģijām, piemēram, par lietotni  Photomyne. To ir viegli instalēt viedierīcēs un ērti izmantot bilžu pārfotografēšanai, lai nodrošinātu to virtuālu saglabāšanu. Ja krājumos atrodat foto filmiņas, var izmantot lietotni "Helmut Film Scanner", kas ir viena no nedaudzajām, kas prot bez papildu ierīcēm attēlu no fotofilmiņas pārnest uz tālruni. 

 

Reklāma
Reklāma

Ar lietotni rīkoties ir pavisam vienkārši. Novietojiet uz taisnas virsmas attīstīto filmiņu. Atveriet tālrunī ielādēto lietotni un pavērsiet fotokameru pret filmiņu. Pacentieties iekadrēt to tā, lai vajadzīgais kadrs būtu tieši pa visu ekrānu. Tad nospiediet fotografēšanas ikonu, un attēls no filmiņas pārceļos uz tālruņa ekrānu. Programma nekavējoties piedāvās dažādas fotogrāfijas uzlabošanas iespējas. Piemēram, padarīt to gaišāku vai tumšāku. Piešķirt vairāk sarkano vai zilo krāsu, mainīt kontrastu un citādi uzlabot attēlu. Tas nebūs ideāls, taču arī ne pārlieku sliktāks kā 1970. vai 1980.gadu fotogrāfijas.


Lūdziet, lai bērni iemūžina ar vecvecākiem kopā pavadīto nedēļu. Pēc kāda laika būs ļoti, ļoti patīkami šīs bildes aplūkot un atcerēties piedzīvoto.