Trīs puiku mammas izmēģina „Medela” piena pumpi. Testa rezultāti

Pirms neilga laiciņa trim mammām bija iespēja izmēģināt lielisku dāvanu komplektu no „Medela”. Mammas testēja Harmony manuālo piena pumpi ar divu fāžu atsūkšanas tehnoloģiju, Calma piena pudelīti, vienreizējos piena savākšanas un uzglabāšanas maisiņus, krūšu ieliktņus, kā arī Purelan ziedi. Iepazīsties ar rezultātiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Inga – 4 mēnešu vecā Hardija mamma


Harmony piena pumpis ir saudzīgs pret krūts galiem, ļoti viegli pumpējas un uzgalis labi pieguļ pie krūts. Atslaucot pienu, nejutu nekādu diskomfortu. Man patika, ka pumpis nav skaļš, jo iepriekš esmu izmēģinājusi arī elektrisko piena atslaukšanas pumpi un šis man šķita patīkamāks,” savā pieredzē dalās Inga.

Lietojot Calma pudelīti, bērns pie tās „nepierada” un pēc tam neatteicās no krūts. Par to, protams, prieks, jo dzirdēti bija dažādi mīti. Pudelītes knupis ir ļoti līdzīgs krūtsgalam un mazulim bija jāpiepūlas, lai tiktu pie piena. Princips tāds pats, kā zīdot ar krūti. Pudelītei apgāžoties, nekas ārā netecēja, tāpēc bez bažām to var ņemt līdzi, ja pastaigās ar mazo dodas tētis vai vecvecāki. Kā vēl viena no Calma pudelītes priekšrocībām ir tā, ka to uzreiz iespējams savienot ar piena pumpi un nekas nav jāpārlej, ja piena lietošana paredzēta tuvākajā laikā.


Pump&Save piena uzglabāšanas maisiņi ir lieliski, jo pienu uzreiz var atslaukt maisiņā un tie aizņem maz vietas, tos ir viegli attaisīt un aiztaisīt.

Purelan krūšu kopšanas ziedi jau ņēmu līdzi uz slimnīcu. Smērēju to pirmās dienas, kad mazulis sāka zīst. Pateicoties šai ziedei krūšu gali neplaisāja un nesāpēja. Ļoti liels pluss, ka ziede pirms zīdīšanas nav jāmazgā nost un tā nav kaitīga mazulim. 

Tā kā mēdza gadīties situācijas, ka piens no krūtīm tecēja pats no sevis, tad vienreizējie krūštura ieliktnīši ļoti palīdzēja – tie patiešām labi uzsūca pienu un nekādu uztraukumu. Katrs ieliktnītis ir iepakots savā iepakojumā, kuru varēju droši ielikt līdzi somā un nebaidīties par higiēnu. Tie perfekti pielipa pie krūštura un nelīmējās nost.

Kopumā ar šiem produktiem esmu ļoti apmierināta, noteikti ieteiktu jaunajām māmiņām.
 

Sanita – 3 mēnešus vecā Viljama mamma


Izmēģinot "Medela" manuālo piena pumpīti Harmony, secināju, ka tas ir ļoti vienkāršs salikšanā un lietošanā, kaut gan sākotnēji bija sajūta, ka detaļu ir daudz. Ar pirmo reizi viss izdevās uzreiz, piens tecēja un labi ir tas, ka pati varēju regulēt sūknēšanas ātrumu. Visas detaļas ir viegli izjaucamas un izmazgājamas un tās var mazgāt arī trauku mazgājamajā mašīnā, kas nav mazsvarīgi aizņemtai jaunajai māmiņai. Savācējpiltuves izmērs bija atbilstošs un labi piekļāvās krūtij. Ja nu gadījumā savācējpiltuve ir par lielu vai mazu, ir pieejami pieci dažādi izmēri, lai atrastu sev piemērotāko.

Pumpi ir ļoti ērti lietot kopā ar pudelīti Calma, kuras uzmava (knupis) der arī Harmony pumpja pudelītei, tādējādi, noskrūvējot to no savācējpiltuves, var uzlikt Calma barošanai paredzēto uzgali un viss ir gatavs, lai barotu mazuli. Dēliņš barošanai paredzēto pudelīti Calma uzreiz ņēma pretī un izskatījās, ka zīda tāpat kā mammas krūti, nekādu neapmierinātību neizrādīja.

Purelan ziedi krūšu galu kopšanai pēc citu jauno māmiņu ieteikuma iegādājos jau pirms mazuļa dzimšanas. Tā bija viena no lietām, ko ņemt līdzi uz dzemdību namu.

Īsākai piena uzglabāšanai ir arī speciāli vāciņi, kurus var uzskrūvēt pudelītei kamēr piens atrodas istaba temperatūrā vai ledusskapī. Ja piena krūtīs ir vairāk, var veidot piena rezerves, savācot pienu Pump&Save piena uzglabāšanas maisiņos, kurus ērti var pievienot pumpītim un pēc tam likt saldētavā. Kā papildu pluss maisiņiem ir speciāli paredzēta vieta, kur uzrakstīt datumu, kad piens savākts, lai zinātu, ko lietot vispirms.

Purelan ziedi krūšu galu kopšanai pēc citu jauno māmiņu ieteikuma iegādājos jau pirms mazuļa dzimšanas. Tā bija viena no lietām, ko ņemt līdzi uz dzemdību namu un jāsaka, ka pirmos divus mēnešus šo ziedi lietoju katru dienu un tā ļoti palīdzēja. Liels ieguvums ir tas, ka ziede nav jānotīra pirms mazuļa barošanas. Savukārt Medela” maināmie krūšu ieliktņi ir ērti paņemami līdzi, jo katrs ir iesaiņots atsevišķi, padomāts par ērtu lietošanu, labi fiksējas pie krūštura un ir ideāla lieluma un formas, lai nekas neietu garām un krūšturis būtu sauss.
 

Evija – 2 mēnešus vecā Emīla mamma

Reklāma
Reklāma

Par vecākiem esam kļuvuši pavisam nesen, taču jau pirmajos mēnešos saprotam, cik svarīgi ir plānot laiku un organizēt visas ar mazuli saistītās lietas, lai gan es, kā jaunā māmiņa, spētu nedaudz atpūstos no ikdienas rutīnas, tētis vairāk iesaistītos bērna barošanas procesā un mazulis redzētu gan atpūtušos mammu, gan gādīgu tēti. Man ir svarīgi bērnu barot ar savu pienu, lai mazulis saņemtu visu nepieciešamo imunitātes stiprināšanai. Tomēr bez laika ar mazuli, vēlos pastaigāt pa veikaliem, aiziet pie friziera vai satikties ar draudzenēm – vitāli nepieciešamās lietas, kas atkal uzlādē, lai varu pie sava mazuļa atgriezties priecīga un atpūtusies.

Saņemot „Medela” dāvanu komplektu biju ļoti priecīga – tajā ir viss nepieciešamais. Šāds komplekts ir ideāls māmiņām, kas pirmo reizi saskaras ar šādiem produktiem un īpaši nav iedziļinājušās pilnīgi visās piena atslaukšanas un uzglabāšanas procesa detaļās un vajadzībās. 

Kā ļoti svarīgu faktu vēlos atzīmēt to, ka visa informācija - kā lietot piena pumpi, kā sterilizēt, mazgāt un uzglabāt pienu, ir atrodama ļoti saprotamā un ilustratīvā instrukcijā. Man nebija jābaidās, ka kaut ko izdarīšu nepareizi sterilizēšanas vai piena atsaukšanas procesā, jo instrukcijā viss ir ļoti uzskatāmi parādīts un izstāstīts. 

Harmony manuālais piena pumpis - man patika, ka var redzēt, kā veidojas piena plūsma, jo piena pumpītis gandrīz viss ir no caurspīdīga materiāla. Kopumā produkts likās ērts un viegli lietojams – piena atslaukšana patīkama un ātra. Ar instrukcijas palīdzību ļoti ātri saliekams un izjaucams. 

Calma piena pudele – šo inovatīvo knupi mans mazulis neņēma pretī,  jo nelīdzinās ierastajiem ikdienā izmantotajiem knupjiem. Taču, kā pozitīvu lietu varu atzīmēt to, ka, arī pudelei apgāžoties, nekas nelīst ārā.

Pump&Save piena uzglabāšanas maisiņi – izmēģināju pāris reizes, kad biju ieplānojusi doties ārpus mājas un atstāt mazuli ar tēti. Šis man šķiet labs variants, lai arī otru pusīti iesaistītu bērna barošanas procesā jau no pirmās dienas. Ērti ir tas, ka piena pumpīti var savienot ar uzglabāšanas maisiņu un nav nepieciešams pēc tam pienu pārliet.

Vienreizējas lietošanas krūšu ieliktņi – man materiāls šķita par biezu, taču savu funkciju pilda un ļoti labi ir tas, ka līme ar kuru tie stiprinās pie krūštura ir divās vietās, līdz ar to ieliktnis labāk turas krūšturī nekā manis iepriekš izmantotie krūšu ieliktņi. 

Purelan ziede –  rūpējoties par saviem krūšu galiem, lietoju pēc piena pumpīša izmantošanas. Novērtēju to, ka ziede nav jānomazgā pirms mazuļa barošanas ar krūti.

 

Seko jaunumiem un uzzini sīkāk par Medela produktiem: Medela Latvija