Grezno Mildas medaļu saņems visi Lattelecom Rīgas maratona finišētāji

Lattelecom Rīgas maratona ietvaros Rimi Bērnu diena noritēs Latvijas simtgades zīmē, aicinot Rīgu izskriet ar valsts simtgadei veltītu vadmotīvu – Izskrien svētkus!  

Dalībnieki saņems īpašas simtgadei veltītas Mildas medaļas, bet oficiālos Adidas kreklus rotās Gustava Kluča oriģināldarbs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dalībnieki saņems īpašas simtgadei veltītas Mildas medaļas, bet oficiālos Adidas kreklus rotās Gustava Kluča oriģināldarbs.

 

Par svētkiem pilsētā rūpēsies simtgades un Dziesmu svētku pieturpunkti, dalībnieki saņems īpašas simtgadei veltītas Mildas medaļas, bet oficiālos adidas kreklus rotās Gustava Kluča oriģināldarbs. Dalībniekus priecēs jaunumi trasēs – Rimi Bērnu dienas 4.2km garais Ģimeņu skrējiens šķērsos Vanšu tiltu.

Rimi Bērnu dienu 19. maija rītā atklās Ģimeņu skrējiens ar jaunu 4,2 km garu trasi – jaunās trases garums apzināti izraudzīts kā simbolisks 10% nogrieznis no lielā maratona jeb 42195m trases un pirmoreiz šķērsos Vanšu tiltu.

Jauna trase 4.2 km garajam Rimi Bērnu dienas Ģimeņu skrējienam
Rimi Bērnu dienu, kas jau tradicionāli ievada Lattelecom Rīgas maratonu, 19. maija rītā atklās Ģimeņu skrējiens ar jaunu 4,2 km garu trasi – jaunās trases garums apzināti izraudzīts kā simbolisks 10% nogrieznis no lielā maratona jeb 42195m trases un pirmoreiz šķērsos Vanšu tiltu. Sestdienas rītā Ģimeņu skrējiena dalībnieki dosies turp un atpakaļ pāri Vanšu tiltam, 11. novembra krastmalā atgriežoties gar Brīvības pieminekli un cauri Vecrīgai. 
Trīs tilti maratonistiem un pusmaratonistiem, kā arī jaunā 4.2km Ģimenes skrējiena trasīte ir tikai daļa no simtgades maratona īpašajiem jaunumiem.

 

Sagaidāms, ka kopā šogad 19. maijā skriešanas priekus varēs izbaudīt līdz pat 12 000 mazo skrējēju, izvēloties saviem spēkiem piemērotāko distanci – "Mazie", 300m, 600m vai 4,2km garo Ģimeņu skrējienu. 

“Latvijas simtgades svētkus aicinām izskriet pāri trim tiltiem ar Gustava Kluča kreklu mugurā, Mildas medaļu finišā, kā arī simtgades un Dziesmu svētku pieturpunktiem trasē. Arī Rimi Bērnu diena sarūpējusi pārsteigumu par godu Valsts svētkiem un bērnus aicinās doties īpašā "Brīvības ceļā" – trasītē, kas izejama, zinot vai atklājot atbildes uz jautājumiem par Latvijas brīvību,” komentē Aigars Nords, Lattelecom Rīgas maratona vadītājs.

Reklāma
Reklāma


Rekordaugsts dalībnieku skaits jeb 12 000 dalībnieku Rimi Bērnu dienā

Lattelecom Rīgas maratona divu dienu programmu atklās Rimi Bērnu diena, jau tradicionāli piedāvājot skriešanas piedzīvojumu izbaudīt arī pašiem mazākajiem skrējējiem un ģimenēm. Sagaidāms, ka kopā šogad 19. maijā skriešanas priekus varēs izbaudīt līdz pat 12 000 mazo skrējēju, izvēloties saviem spēkiem piemērotāko distanci – "Mazie", 300m, 600m vai 4,2km garo Ģimeņu skrējienu. 

Mildas medaļa visiem Lattelecom Rīgas maratona finišētājiem

Visu simtgades maratona distanču (no 42km distances līdz Rimi Bērnu dienai) finišētāji saņems īpašu organizatoru sarūpētu medaļu, kuras dizainā iekļauti pirmskara piecu latu monētas – tautu meitas Mildas ar vainadziņu un vārpām (oriģināldarba autors – Rihards Zariņš (1869-1939)) – motīvi. Jaunā medaļa ir maratona veltījums Latvijas simtgadei un dalībniekiem kalpos kā simbolisks apliecinājums, ka simtgades svētki tik tiešām ir izskrieti. 

Reģistrācija

Reģistrēties visām distancēm, t.sk., Rimi Bērnu dienas distancēm un Ģimeņu skrējienam iespējams Lattelecom Rīgas maratona mājaslapā – www.lattelecomrigasmaratons.lv. Dalība Rimi bērnu dienas skrējienos un aktivitātēs, izņemot Ģimeņu skrējienu, ir bez maksas. Dalības maksa Ģimeņu skrējienā par vienu skrējēju ir 4,00-5,00 EUR, atkarībā no pieteikto dalībnieku skaita. Taču dalībnieki tiek aicināti pieteikties laicīgi, jo dalībnieku limits aktivitātēm 11. novembra krastmalā būs 10 000 dalībnieku, savukārt Ģimeņu skrējienam 5 000 dalībnieku.