Ģimenes ziemas sporta spēles. Scenārija ideja

Beidzot esam sagaidījuši īstu ziemu ar salu, sauli un lāstekām. Lai arī aukstums kniebj vaigos, ar steigu jārīko ģimenes ziemas sporta spēles!

Lai kādas aktivitātes arī jūs izdomātu, svarīgi, lai tās sagādā prieku, rada smaidus un vairo pozitīvi enerģiju!

FOTO: Shutterstock.com

Lai kādas aktivitātes arī jūs izdomātu, svarīgi, lai tās sagādā prieku, rada smaidus un vairo pozitīvi enerģiju!

Beidzot esam sagaidījuši īstu ziemu ar salu, sauli un lāstekām. Lai arī aukstums kniebj vaigos, ar steigu jārīko ģimenes ziemas sporta spēles! Ko darīt šajā brīnišķīgajā pasākumā? Lai kādas aktivitātes arī jūs izdomātu, svarīgi, lai tās sagādā prieku, rada smaidus un vairo pozitīvi enerģiju!

 

Improvizētais biatlons
Kāpēc improvizētais? Tāpēc, ka jums nebūs obligāti nepieciešamas slēpes, varat trasi vienkārši brist kājām, varat izgatavot stilizētas “sniega kurpes” vai arī meklēt citu jums piemērotu risinājumu. Kad nospraustā distance veikta, dalībnieku sagaida šaušana mērķī. Par mērķi varat izmantot kokā iesietu vingrošanas riņķi, lielu kasti vai auduma gabalu. Kurš trāpa, tas saņem punktu. Pūdelētājiem pienākas neliels soda aplis. Šauteni ar mīkstajām lodēm noteikti var atrast kādas ģimenes bērnu rotaļu kastē. Šaušanas vietā varat mērķī mest lidojošos šķīvīšus. Biatlonu var organizēt arī stafetes formā, kad viens komandas biedrs šauteni un pārvietošanās līdzekli nodod nākamajam komandas dalībniekam. 

Ģimenes ziemas prieki

Krāsainā ūdens šļakatas
Krāsainā ūdens šļakatu atrakcijai vajadzēs ūdenspistoles un mērķi, pa kuru šaut. Ideāli piemērots šim uzdevumam būs gaišas krāsas palags, ko novilkt starp kokiem vai izkārt uz veļas auklas. Arī krāsainā ūdens pagatavošana ir pavisam vienkārša – ir atsevišķos traukos jāsajauc ūdens kopā ar ūdenskrāsām. Tad to pilda ūdenspistolē, un dalībnieki pēc kārtas šauj pa audumu, veidojot krāsainu rakstu. Kad glezna pabeigta, ir īstais brīdis fotografēties. Ja sacensību dienā spīd saule, varat iedomāties, cik košas un skaistas būs fotogrāfijas. Varat izmantot kādu bilžu rāmīšu lietotni sporta tematikā, piemēram, Sports photo frames

 

Sniega krāsošana
Ja esat sākuši darboties ar krāsām, varat izmantot ūdenskrāsas sniega vai ledus laukuma krāsošanai. Vienīgi tas jādara ātri, kamēr ūdenskrāsas nav sasalušas! 

 

Reklāma
Reklāma

Ragavu vilkšanas sacensības
Bērniem nav lielāka prieka, ja pieaugušie viņus vizina ar ragaviņām. Tādēļ ragavu vilkšanas sacensības noteikti ir vērts iekļaut veicamo uzdevumu sarakstā. Uzdevums pavisam vienkāršs – vecāki pārmaiņus velk bērnus, kas sasēduši ragaviņās, no punkta A uz punktu B. Tikmēr cita ģimene, izmantojot viedtālrunī atrodamo hronometru, fiksē rezultātu. Iespējams, šajā reizē jums noderēs, tāds, kam katru sekundi pavada skaņas efekts, piemēram, Sound Stopwatch

 

Priekšnesumi uz ledus
Ja jums pie mājas ir dīķis ar biezu ledus kārtu, to noteikti vajadzētu izmantot. Ko varat darīt? Protams, varat spēlēt hokeju vai rīkot ātrslidošanas un tālslidošanas sacensības, bet arī organizēt priekšnesumus mūzikas pavadībā. Mūziku katrai gaumei un vajadzībai var piemeklēt, piemēram, Spotify vai arī vietnē Youtube. Telefonam var pieslēgt tumbiņas, un priekšnesumi var sākties! 

Ģimenes ziemas prieki

Sniega piku mešana mērķī
Kas gan būtu ziema bez pikošanās. Ja sniegs ir mīksts un kūstošs, tad varat papikoties arī savā starpā, ja sniegs ir cietāks un sasalis, varat rīkot sniega gabalu vākšanas ekspedīciju. Kad ledus gabali savākti un sakrauti gana lielā kaudzē, katrs sacensību dalībnieks pa gabalam met tik tālu, cik spēj. Kurš var aizmest vistālāk? Lai sacensībās ieviestu spēju līdzsvara elementu, varat vienoties, līdz kādam punktam jāaizmet tētiem, līdz kādam – mammām un cik tālu jāspēj aizmest mazajiem dalībniekiem. Vēl varat izmērīt, cik tālu katrs aizmetis un rezultātu komandas ietvaros summēt. 

 

Baudot ziemas priekus, ieteicams atcerēties par elementāru veselības jautājumu ievērošanu – raugāmies, lai cimdi būtu sausi un kājas – siltas!