Par grūtnieces slepkavību Ādažu pusē aizturētais ir viņas bērna tēvs. Iespējama versija: strīds par gaidāmo mazuli

Aizdomās par 23 gadus vecās grūtnieces slepkavību aizturētais 20 gadus vecais vīrietis bijis gaidāmā bērna tēvs, vēstī LNT raidījums "Degpunktā".

 

Notikuma vietā gulst ziedi un svecītes. (Foto: Ekrānuzņēmums no LNT)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Notikuma vietā gulst ziedi un svecītes. (Foto: Ekrānuzņēmums no LNT)

Vīrietis bijis sievietes draugs un pēc tam, kad ģimene paziņoja par viņas pazušanu, policija sadarbībā ar brīvprātīgajiem ne tikai uzsāka meklēšanas pasākumus, bet arī devās saņemt liecības no vīrieša, cenšoties noskaidrot, kad viņš pēdējo reizi draudzeni redzējis.

Jaunais vīrietis sapinies savās versijās un beigu beigās, neizturējis spiedienu, atzinies, ka pastrādājies slepkavību un draudzenes līķi noslēpis ceļa malā, kas iet gar Gaujas Baltezera kanālu. 

Aizturētais, kurš iepriekš nav sodīts par krimināliem noziegumiem, tagad atrodas apcietinājumā. Uzbrukuma versijas šobrīd likumsargi neatklāj, taču, iespējams, vīrietis ar sievieti sastrīdējies tieši gaidāmā bērniņa dēļ, vēstī raidījums. 

 

Lasi arī: Pie ceļmalas Ādažu pusē atrod noslepkavotu 23 gadus vecu grūtnieci, kura bija pazudusi bez vēsts

 

Žurnālisti vietā, kur atrasta mirusī grūtniece, sastapa dažus vietējos, kuri neslēpa - šī apkārtne ir ļoti nomaļa, mašīnas te brauc ļoti reti, un arī cilvēki daudz nestaigā, tādā veidā izsakot pieņēmumu, ka tā izvēlēta apzināti. 

Policijā atzīst, ka pastrādātais ir ļoti smags noziegums. Aizdomās turētajam par to draud bargākais likumdošanā paredzētais soda mērs - mūža ieslodzījums.

"Saistībā ar notikušo Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta 1.punkta, tātad par slepkavību pastiprinošos apstākļos, vainīgajam apzinoties, ka persona ir atradusies grūtniecības stāvoklī, un par šādu noziegumu likumdošanā ir paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 10 līdz 20 gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas," tālāko jaunā vīrieša likteni paskaidro Valsts policijā. 

Reklāma
Reklāma

Jauns.lv jau vēstīja, ka svētdienas pēcpusdienā Ādažu novadā atrasts iepriekš bez vēsts pazudušas jaunas sievietes līķis. 

Valsts policijā informē, ka par notikušo ierosināts kriminālprocess, kā arī nozīmētas ekspertīzes, lai precīzi noteiktu sievietes nāves cēloni. Aizdomās par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos aizturēts 1998.gadā dzimis jaunietis, kurš patlaban ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Policijā stāsta, ka jaunās sievietes meklēšanas pasākumi tika uzsākti uzreiz pēc tam, kad 2018.gada 16.februārī ap pulksten 23.00 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirknī tika saņemts iesniegums par bezvēsts prombūtnē esošu 1995.gadā dzimušu sievieti.

Pēc teritoriālās piekritības izmeklēšanu pārņēma Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa amatpersonas, kuras noskaidroja, ka pirms pazušanas 16.februārī sieviete iespējams tikusies ar kādu viņai zināmu cilvēku. Taču pēc tikšanās sieviete neatgriezās savā dzīves vietā un ar viņu vairs nebija iespējams sazināties.

Pēc Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Sozinova teiktā: "Turpinot sievietes meklēšanu, 18.februārī izvērsām plašus meklēšanas pasākumus, iesaistot kopumā aptuveni 90 cilvēku lielu policistu grupu. Meklēšanā piedalījās Valsts policijas Kriminālpolicijas amatpersonas, Ādažu, Garkalnes un Carnikavas pašvaldību policisti, Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, Valsts policijas Saulkrastu iecirkņa darbinieki, Valsts policijas Patruļpolicijas bataljona darbinieki, kinologi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un meklētāji no biedrības bezvēsts.lv. Ap pulksten 14:45 noslepkavotās sievietes mirstīgās atliekas tika atrastas netālu no kādas ceļmalas Ādažu novadā."

Izmeklēšana turpinās.

 

Informācija no portāla KasJauns.lv