Blēži cilvēkus baida ar Latvijas banku krahu un aicina pirkt zeltu

Latvijā uzvirmojošo banku krīzi izmanto arī veikli kaktu biznesmeņi, kuri tautu biedē ar draudošo visu Latvijas banku krahu un aicina visus pirkt zeltu, tā mēneša laikā gūstot 60% lielu peļņu. Protams, ka šāds scenārijs ir vairāk nekā fantastisks.

Uzmācīgie telemārketinga pārdevēji sākuši spekulēt ar Latvijā valdošo banku krīzi, apgalvojot, ka visas Latvijas bankas cietīs krahu un tāpēc visiem jāpērkot zelts.

FOTO: Shutterstock.com

Uzmācīgie telemārketinga pārdevēji sākuši spekulēt ar Latvijā valdošo banku krīzi, apgalvojot, ka visas Latvijas bankas cietīs krahu un tāpēc visiem jāpērkot zelts.

Līga nule kā saņēmusi zvanu no nepazīstama numura – 67886539. Viņa Jauns.lv pastāstīja: „Piezvanīja kāds vīrietis, kurš agresīvā formā, man neļaujot iestarpināt nevienu vārdu, krievu valodā sāka stāstīt, ka Latvijas banku sistēmu tūlīt piedzīvošot totāls krahs, visas bankas bankrotēšot un tāpēc visi mani līdzekļi ir jāiegulda zeltā, tā es nopelnīšot 60% mēnesī. Viņš tik ātri runāja, ka nevarēju saklausīt ne vārdu, ne firmu, kuru viņš pārstāv. Teica, ka zvanot no Igaunijas, kaut gan uzrādījās Latvijas numurs. Kad iebildu, ka man nav lieku līdzekļu par ko iepirkt zeltu, teica, lai pārdodot dzīvokli un pērkot zeltu Tas esot superizdevīgi! Beigās man šī saruna apnika un es sarunu pārtraucu...”

 

Jauns.lv mēģināja atzvanīt uz nepazīstamo numuru, bet tas visu laiku bija aizņemts. Te jāteic, ka cilvēkiem nevajadzētu atzvanīt uz šo numuru.Par šo mistisko numuru – 67886539 interneta vidē klīst brīdinājumi jau pāris gadu, aicinot nekādā gadījumā uz to neatzvanīt. No tā zvanot krieviski runājošs vīrietis – reizēm uzdoties par Iļju, reizēm Artūru un piedāvā investēt dažādos biržas darījumos.Jāteic, ka telefons ir piesaistīts telekomunikācija kompānijai „Telenet” un zvans uz to ir paaugstinātas maksas.

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no portāla KasJauns.lv