Vīra un sievas sarunāšanās ABC. Kā pateikt, lai neaizvainotu?

Ikdienas steigā, rūpēs un stresa situācijās mēdz būt situācijas, kad otram pasakām vārdus, kas sāpina un aizvaino. Taču mīlestības nosargāšanas dēļ ir vērts dažas ikdienā dzirdamas frāzes nomainīt pret citām. Tādām, kas vērstas uz mīļumu, sadarbošanos un dialogu. 

Sarunāšanās māksla ir jāmācās.

FOTO: Shutterstock.com

Sarunāšanās māksla ir jāmācās.

Kā runāt, lai nenodarītu otram pāri. Sliktajos un labajos piemēros dalās psihoterapeite Inese Putniece.

  • Ja tevi pārņem sajūta, ka viss jādara vienai, tā vietā, lai pārmestu, labāk saki, ka būtu priecīga, ja mīļotais cilvēks palīdzētu. 
     
  • Ja dusmu brīdī gribas pateikt, ka tie ir arī viņa bērni, labāk ievelc elpu un pastāsti par sajūtām, ka, šķiet, neesat vienisprātis bērnu audzināšanas jautājumus un ka to noteikti vajadzētu izrunāt. 
     
  • Ja jūties neapmierināta, ka atkal nav izdarīts norunātais, nepārmet, bet runā par savām sajūtām. 
     
  • Tā vietā, lai pārmestu, ka otram televizors svarīgāks par visu, veiksmīgāk būs izteikts secinājums, ka pēdējā laikā esat pavadījuši maz laika kopā. 
     
  • Savukārt bieži izskanējušās frāzes “Tu mani vairs nemīli!” vietā labāk sacīt, ka ilgojies pēc mīļotā cilvēka uzmanības. 

     

Citas situācijas un risinājumus var lasīt infografikā. 

 

MīlaRestart

Reklāma
Reklāma

 

Akcija #MīlaRestart. Iemīlies no jauna!
Ģimene ir tik stipra, cik laimīgi jūtas vecāki, jo tieši viņi veido ģimenes pamatu. Taču, cik bieži ikdienas rutīnā vecāki atceras par savām - vīra un sievas - attiecībām, to veidošanu un stiprināšanu? Par tuvām, mīļām sarunām un smiekliem, kultūras pasākumu apmeklēšanu, randiņiem? Lai pāriem atgādinātu, ka mīlestība ir kas īpašs, sargājams un lolojams, Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv aicina iesaistīties pāra attiecību stiprināšanas akcijā “#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!”. Akcija sākas 14.02.2018., un tās ietvaros ikviens aicināts, ievietot tematisku foto vai video savā sociālo tīklu kontā, pievienojot tēmturi #MīlaRestart. 

MīlaRestart