"Mammamuntetiem.lv" aicina iesaistīties pāra attiecību stiprināšanas akcijā "#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!"

Ģimene ir tik stipra, cik laimīgi jūtas vecāki, jo tieši viņi veido ģimenes pamatu. Lai pāriem atgādinātu, ka mīlestība ir kas īpašs, sargājams un lolojams, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” aicina iesaistīties pāra attiecību stiprināšanas akcijā “#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!”.

Attiecībām ir jāvelta laiks, attiecības patiesi ir jākopj – šis nav tikai klišejisks vārdu savienojums. Pretējā gadījumā, kad bērni būs izauguši un pametuši vecāku ģimenes ligzdu, sieviete un vīrietis var piedzīvot pārsteigumu – iepriekš kopīgais mums bija bērni, bet kas mūs vieno tagad?

FOTO: Shutterstock.com

Attiecībām ir jāvelta laiks, attiecības patiesi ir jākopj – šis nav tikai klišejisks vārdu savienojums. Pretējā gadījumā, kad bērni būs izauguši un pametuši vecāku ģimenes ligzdu, sieviete un vīrietis var piedzīvot pārsteigumu – iepriekš kopīgais mums bija bērni, bet kas mūs vieno tagad?

Sagaidot Visu mīlētāju dienu – 14. februāri –, Latvijas vecāku organizācija aicina sabiedrību vairot domu par to, ka ģimene ir vērtība un tā ir tik stipra, cik laimīgi ir vecāki. Lai viens otram atgādinātu, ka ikdienā jārūpējas par savām pāra attiecībām, akcijas organizatori rosina, ievietojot tematisku foto vai video savā sociālo tīklu kontā, pievienot tēmturi #MīlaRestart.

Lai viens otram atgādinātu, ka ikdienā jārūpējas par savām pāra attiecībām, akcijas organizatori rosina, ievietojot tematisku foto vai video savā sociālo tīklu kontā, pievienot tēmturi #MīlaRestart.


“Ikdienas skrējienā gadās, ka pāri pavirši izturas pret savām attiecībām, piemirstot, ka rūpes par tām ir smalks darbs. Attiecību veidošanu var salīdzināt ar arheoloģiju – ja nāk un strādā ar lāpstu vai ekskavatoru, ir ļoti viegli izpostīt zemē paslēptos dārgumus. Ja strādā ar otu un smiltis nopūš ar elpu, skatam var pavērties neticams skaistums,” par nepieciešamību rūpēties par pāra attiecībām stāsta psihoterapeite Inese Putniece. Viņa turpina: “Attiecības var salīdzināt arī ar dārzu. Ja to nekopjam, dārzs ātri vien ieaug nezālēs un krūmos, kuru iznīcināšanai lietā jāliek zāģis. Tikai tad, ja dārzu regulāri ravējam un laistām, varam cerēt, ka tajā izaugs brīnišķīgi ziedi. Arī attiecībās daudz veiksmīgāk lietojami smalkie instrumenti – tolerance un empātija –, nevis uzbrukumi un agresija.”

Attiecību veidošanu var salīdzināt ar arheoloģiju – ja nāk un strādā ar lāpstu vai ekskavatoru, ir ļoti viegli izpostīt zemē paslēptos dārgumus.


“Kamēr bērns ir pavisam mazs, ir normāli, ka savas intereses zināmu laiku “upurējam” mazuļa labā. Ka romantiski randiņi uz laiku izpaliek un seksuālās attiecības ir nevis tad, kad sievai un vīram iegribas, kā tas allaž bijis pirms bērna piedzimšanas, bet tad, kad ir tāda iespēja. Taču vērojumi liecina – vecāki ar laiku aizmirst, ka šiem “upuriem” bērnu labā reiz ir jāmazinās. Aizmirst, ka, bērnam paaugoties, ģimenē galvenajām atkal ir jābūt mammas un tēta attiecībām un mīlestībai,” pamatojot akcijas “#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!” nepieciešamību, stāsta Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Attiecībām ir jāvelta laiks, attiecības patiesi ir jākopj – šis nav tikai klišejisks vārdu savienojums. Pretējā gadījumā, kad bērni būs izauguši un pametuši vecāku ģimenes ligzdu, sieviete un vīrietis var piedzīvot pārsteigumu – iepriekš kopīgais mums bija bērni, bet kas mūs vieno tagad? Vai vispār mums vēl ir kas kopīgs?”

Reklāma
Reklāma

Ir normāli, ka savas intereses zināmu laiku “upurējam” mazuļa labā. Ka romantiski randiņi uz laiku izpaliek un seksuālās attiecības ir nevis tad, kad sievai un vīram iegribas, kā tas allaž bijis pirms bērna piedzimšanas, bet tad, kad ir tāda iespēja.


Akcijas ietvaros portālā www.mammamuntetiem.lv ir izveidota aktuālā rubrika “#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!”, kurā publicēta rakstu sērija par pāra attiecībām raksturīgajām problēmām, to risināšanu un attiecību veidošanu, stiprināšanu.

Tāpat 14. februārī plkst. 16.00 “Mammamuntetiem.lv” sociālo tīklu facebook.com/Mammamuntetiem un Instagram.ocm/Mammamuntetiem profilos notiks tiešraide, kuras laikā ikviens interesents varēs uzdot savu jautājumu psihoterapeitei Inesei Putniecei. 


MīlaRestar Mammamuntetiem.lv akcijaPar Latvijas vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”
Vispirms radās ģimenes portāls “www.mammamuntetiem.lv”, taču, esot aktīvā komunikācijā ar saviem lasītājiem un apzinot Latvijas vecāku problēmas, portāla komanda sāka īstenot mazākas un lielākas sociālas aktivitātes, sabiedrības domas veidošanas kampaņas un pasākumus. Līdz nu esam izauguši par Latvijas vecāku organizāciju, kas ir atzīta par sociālo uzņēmēju. Mums rūp, lai Latvija būtu ģimenei un bērniem draudzīga. Mūsu mērķi ir vecāku izglītošana, ģimenes vērtību stiprināšana, rūpes par bērnu drošību un bērnu intelektuālās attīstības veicināšana.