Atkal! Jēkabpilī no autobusa viņai svešā vietā izsēdina 11 gadus vecu sasirgušu meiteni

Jēkabpilī no pilsētas 5. maršruta autobusa kontroliere izsēdinājusi mazu meiteni, kura nebija paspējusi somā zibenīgi atrast braukšanas biļeti un uzrādīt to kontrolei, pirmdien vēsta "Jēkabpils radio".

Jēkabpilī kontroliere izsēdina no autobusa mazu meiteni viņai nezināmā pieturā. (Foto: Jēkabpils radio)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jēkabpilī kontroliere izsēdina no autobusa mazu meiteni viņai nezināmā pieturā. (Foto: Jēkabpils radio)

Savu sašutumu par notikušo "Jēkabpils radio" ziņu portālam pauda māmiņa Līga, kuras meita piedzīvojusi nepatīkamo incidentu.

5.maršruta autobuss ved uz Jēkabpils poliklīnku, kur meitene kopā ar māti bijusi, jo brīvdienās bērns sasirdzis un viņai noteikts ambulators režīms. Bērnam, esot poliklīnikā, arī paaugstinājusies temperatūra. Pēc tam abas ar piektā maršruta autobusu, kas no pieturvietas “Poliklīnika” atiet pulksten 11.20, devušās prom, Līga - lai dotos uz darbu, bet meita - mājās.

Meitenei vajadzīgā pietura ir "Dārza iela", taču pieturā "Meža iela" autobusā iekāpušas kontrolieres. 11 gadus vecais bēns - jūtoties slikti un ar temperatūru - ātrumā nav varējusi atrast biļeti, kas bijusi dziļi somā. No uztraukumiem meitene sākusi raudāt, atsaucoties uz mātes Līgas teikto, vēsta Jēkabpils radio.

Kā kas tāds varēja atgadīties? Kāpēc apkārtējie bija vienaldzīgi redzot, ka izsēdina mazu raudošu bērnu?

Kontroliere nav gaidījusi kamēr bērns nomierinās un atrod biļeti, un ziemas laikā raudošu, slimu bērnu izsdinājusi no autobusa pieturvietā "Akuratera iela". Meita zvanījusi mammai un jautājusi, ko tagad darīt, jo no pieturvietas, kur izsēdināta, kājām ceļu uz mājām nezinot, un viņai nav bijis arī naudas, lai brauktu ar nākamo autobusu.

Situāciju atrisinājusi Līgas kolēģe, kura ar automašīnu aizvedusi viņu uz "Akuratera ielu" un abas nogādātas mājās. Mājās arī atradās somā mazā kabatiņā "pazudusī" biļete.

Līga vaicā - kā kas tāds varēja atgadīties? Kāpēc apkārtējie bija vienaldzīgi redzot, ka izsēdina mazu raudošu bērnu?

Reklāma
Reklāma

 

Autobusu parkā nepatīkami pārsteigti
“Jēkabpils autobusu parka” direktors Jāni Ščerbickis, komentējot radušos situāciju "Jēkabpils radio", sacīja, ka ir nepatīkami pārsteigts, jo pēc vairākiem tamlīdzīgiem gadījumiem Latvijā uzņēmumā ir pārrunāts tas, ka bērniem ar vai bez biļetes ir jānonāk tur, kur tiem jānonāk un izsēdināt nezināmās vietās nedrīkst. Ščerbickis uzsver, ka šajā gadījumā tas bijis īpaši būtiski - ārā ir ziema, auksts.

Noteicošais ir bērnu drošība, nevis braukšanas biļete, pauda Ščerbickis. Jēkabpils autobusu parkā allaž uzsvērts, lai kontrolieres iedomājoties savu bērnu tā vietā, kurš tiekot izsēdināts, un norādīts, ka bērnus nedrīkst izsēdināt pirms pieturvietas, uz kuru viņi brauc. Ščerbickis uzsvēra, ka šis atgadījums tiks izmeklēts un vainīgie saukti pie atbildības, ziņo "Jēkabpils radio".

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv