Astoņi maģiski pieskārieni, kas patiks tavam mīļotajam

Ir zināms, ka darbi un rīcība, proti, fiziski pieskārieni, strādā daudz efektīvāk nekā bezgalīgas sarunas par attiecībām. Īpaši tas attiecas uz vīriešiem, kas no dabas ir mazāk runīgi nekā sievietes, toties atsaucīgāk reaģē uz fizisku kontaktu.
Pamēģini šos astoņus pieskārienus un, iespējams, jūsu saziņas valoda uzlabosies!

FOTO: Shutterstock.com

Pamēģini šos astoņus pieskārienus un, iespējams, jūsu saziņas valoda uzlabosies!

Neirolingvistiskās programmēšanas praktiķi iesaka mazāk runāt, bet vairāk darīt, tādējādi uzlabojot gan attiecības, gan mazinot spriedzi, gan arī, ko liegties, efektīvāk panākot savu iecerēto mērķi. Nesauksim to par manipulēšanu, bet gan draudzīgu pamudinājumu sadarboties. 

Žesti un pieskārieni pauž gan mīlestību, gan naudu, gan dusmas, piedošanu un lūgumu. Instinktu līmenī tie darbojas zibenīgi un var aizstāt stundu garu sarunu, kuras laikā paspēsiet gan sastrīdēties, gan izlīgt, gan atkal sastrīdēties. Bet var arī citādāk – pareizais pieskāriens un sapratne bez vārdiem. 

Pamēģini šos astoņus pieskārienus un, iespējams, jūsu saziņas valoda uzlabosies.


Ja vēlies par kaut ko atvainoties

Ir noticis kaut kas, par ko jūties vainīga, vai arī tavs mīļotais uzskata, ka esi izdarījusi kaut ko nepareizi, un šobrīd ir nepieciešams atvainoties. Vārdi nāk grūti, tāpēc izmanto pieskārienu – sakot frāzi “Piedod man”, uzliec uz viņa ceļgala roku un viegli saspied to. 

Tad, kad vīrietis tiešām ir dusmīgs, neprovocē viņu uz vēl atklātāk agresiju. Rokas kustība viņa sejas vai ķermeņa augšdaļas virzienā var būt instinktīvi iztulkota kā uzbrukums un agresija. Celis un kāja ir neitrālāka vieta, kurai var droši pieskarties un atjaunot ķermenisko kontaktu. Turklāt lai pieskartos celim, visdrīzāk tev nāksies nedaudz pieliekties, ko zemapziņā vīrietis uztvers kā piekāpšanos. Izlīgt būs vieglāk. 


Ja briest konflikts

Iespējams noticis ir kaut kas, par ko jūti nepieciešamību atvainoties, vai arī briest, bet vēl nav noticis konflikts (ja strīds jau iet vaļā pilnā sparā, jebkuru žestu vīrietis iztulkos kā agresiju). Pieskaries viņa plecam. Dari to droši, pārliecinoši, ar konkrētām kustībām. Patur roku uz pleca dažas sekundes, tad vari to noņemt.  Šāds žests irt kā nospiedīs pogu “pauze” vīrieša galvā. Kāpēc tas nostrādā? 

 

Vīriešiem pleci ir visvairāk aizsargātā zona, tāpēc šādā situācijā tai var droši pieskarties un tas viņu nomierina un novērš uzmanību no briestošā konflikta. 

 

Pieskāriens atgādinās, ka esi viņam līdzās un ka nav vērts “cepties”.


Ja vēlies panākt, lai viņš kaut ko izdara 

Paņem viņa plaukstas tā, lai tavas rokas būtu virspusē, un saliec tās lūgšanas pozīcijā. 
Šāds žests intuitīvi ir lūgšanas žests, to pārrunās mēdz izmantot politiķi un veiksmīgi biznesa cilvēki. Esot ķermeniskā kontaktā, tas strādā daudz efektīvāk un bez vārdiem jeb “zāģēšanas”.  Sieviete šajā situācijā ir kā uzņemas dominējošo lomu un vīrietis vieglāk piekrīt. 

 

Ja atpūšaties kopā

Matu bužināšana patīk gandrīz visiem cilvēkiem. Tā relaksē un liek sajusties mājīgi un brīvi. Noglaud viņa matus un pamasē kaklu un sprandu. 
Šis ir ļoti efektīvs žests intimitātes uzturēšanai. Pat putni un dzīvnieki “ieskājas”, tādējādi noņemot spriedzi un noskaņojot partneri par labu sev. 

Reklāma
Reklāma


Ja vēlies izteikt atzinību vai komplimentu

Var iztikt bez vārdiem, vienkārši uzšauj viņam pa dibenu. Nopietni! Tas ir pārliecinošākais žests, kas parāda tavu draudzīgo un ieinteresēto attieksmi. Protams, tad ja esat pāris. Ja pāris neesat, šo žestu labāk tomēr neizmantot. Pārpratīs. 

Vīrietim šis ir žests, kas apliecina, ka  viņš ir super un pats labākais. Starp citu, šādi atzinību izskata arī komandu sporta veidos spēlējošie vīrieši. Savas komandas biedriem pēc veiksmīgas spēles viņi uzšauj pa mīkstumiem bez jebkādām apakšdomām. 


Ja vēlies padraiskoties

Šis gan ir brīdis, kad vārdi vispār nav vajadzīgi. Lai runā kustības un pieskārieni – novelc ar roku pa gurnu iekšpusi, tuvāk intīmajai zonai, bet tai nepieskaroties.  Reakcija būs zibenīga, jo tieši tur atrodas visi nervu gali. 


Ja tev vajag viņa palīdzību vai uzmanību

Ja vēlies no sava vīrieša saņemt emocionālu atbalstu, uzmundrinājumu vai palīdzību, sniedz viņam pretī plaukstas tā, lai viņš var tās apsegt ar savām plaukstām. 
Šāds žests zemapziņā tiek uztverts kā lūgums pēc aizstāvības un normālam vīrietim tas izraisa vēlmi aizsargāt un pasargāt. 


Ja gribi bez vārdiem pateikt “Es tevi mīlu”

Ar plaukstu pieskaries viņa vaigam. Tas ir klasisks romantisko filmu žests, kas arī dzīvē pauž šo pašu domu  - es tevi mīlu. Vīrietim seja ir ļoti jutīga zona, īpaši uzreiz pēc noskūšanās, un ja viņš tev ļauj pieskarties šai zonai, tad tā ir liela abpusēja uzticēšanās. 

 

Apgalvot, ka jebkurā situācijā strādās ikviens no šiem pieskārieniem, nevar. Ir jāsajūt arī situācija dziļāk. 

 

Ja jūti, ka vīrietis ir ļoti uzvilkts vai dusmīgs, diez vai mēģinājums lūgt palīdzību nostrādās tā, kā tev gribētos.  Labāk cilvēki uztvert viņiem raidītus signālus tad, kas ir pagriezušies ar ķermeni pret tevi vai vismaz pēdas ir pavērstas uz tavu pusi, nevis grasās pamest telpu un aiziet. 

 

Avots: www.thetalko.com

Saistītie raksti