Kabaču un tomātu sacepums

Smaržīgs un sātīgs. 

Gards kabaču un tomātu ēdiens.

FOTO: Shutterstock.com

Gards kabaču un tomātu ēdiens.

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Cik daudz: 4 līdz 5 izsalkušiem pusdienotājiem

 

Kas vajadzīgs:

3 mazi kabači

mazs cukīni

3 līdz 4 tomāti

1 neliels sīpols

100 līdz 150 g cietā siera

1 krūze jeb 200 g rīsu

100 ml saldā krējuma

melnie pipari

Reklāma
Reklāma

sāls

zaļumi: kinza vai pētersīlis

 

Pagatavošana:

1. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, apslaka ar karoti olīveļļas. Kabaci un tomātus sagriež ripās un kārto uz cepampannas.

2. Apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Tomātus cep aptuveni 10 minūtes, bet kabaci - 20 minūtes 180 grādos pēc Celsija. 

3. Izvāra rīsus, sarīvē sieru un sagriež zaļumus. Sieru sajauc ar rīsiem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4. Cepamtrauku ietauko. Vispirms ieklāj rīsu kārtu, pārkaisa ar zaļumiem, pēc tam kārto cukīni un tomātus, tad atkal rīsus, zaļumus un pabeidz ar kabaci un tomātu kārtu. 

5. Apslaka ar olīveļļu un cep aptuveni 20 līdz 25 minūtes 180 grādos pēc Celsija. 

 

Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada 7. augusts. Nr. 16.

 

Sastāvdaļas