15 lielisku un harmonisku attiecību pazīmes

Tiek runāts daudz par to, kā atpazīt neveselīgas, destruktīvas un personību postošas attiecības. Un, kā saka, ja ilgi meklē, tad gandrīz jebkuras slimības pazīmes var atrast arī pilnīgi veselā organismā. Tāpēc šoreiz par to, kādas ir labas, veselīgas un atbalstošas attiecības, kuras ir vērts saglabāt un lolot, lai nepaliek sliktākas.
Katrs pats savu labo attiecību kalējs.

FOTO: Shutterstock.com

Katrs pats savu labo attiecību kalējs.

Jūs papildināt viens otru 

Pāris un ģimene ir mazliet līdzīgi sporta komandai – sasniegumi un uzvaras iespējamas tikai tad, ja darbojas visi kopā un visiem ir viens kopīgs mērķis. Lieciet kopā savu dzīves pieredzi. Tas nekas, ka tā ir atšķirīga. Uztveriet to kā ieguvumu, nevis mīnusu.  Tāpat pluss ir atšķirīgie ieradumi un gaumes – ja vienam nepatīk mazgāt traukus, bet viņš labprātāk nodarbojas ar bērnu audzināšanu, tad šāds pāris papildina viens otru. 

 

Jūs strīdaties

Strīdēties nevajag katru dienu un tas nav jādara bieži, tomēr strīdiem attiecībās ir jābūt. Strīdi liecina, ka katram ir savs viedoklis un neviens nebaidās to paust skaļi, turklāt ir gatavs pacīnīties par saviem uzskatiem. 

 

Trauksmes zvani skan tad, ja strīdu nav tāpēc, ka viena no pusēm visam piekrīt. 

 

Tas liecina, ka tiek slēptas jūtas un domas.

 

Jūs atbalstāt viens otru visā

Attiecībās nav pusslodzes. Vai nu attiecības ir vai arī to nav. Veselīgās attiecībās partneri paļaujas viens uz otru, uzticas un atbalsta viena otru. Tas nozīmē, ka dzīves grūtībās jūs viens otru nepametīsiet un atbalstīsiet, nevis nolūkosieties no malas. 
 

Jūs vairs neslēpjat savas vājības un trūkumus

Neviens nav ideāls, bet kurš uzskata, ka tāds ir, ir vēl mazāk ideāls. Labās un drošās attiecībās no otras pusītes nav jāslēpj savu trūkumi, nav jāceļas agrāk, lai uzkrāsotu acis un nav jābaidās atzīt, ka īstenībā esat slinks vai bailīgs. Tikai šādā vidē cilvēks var justies droši un komfortabli. 
 

Jūs runājat par seksu

Ar seksu nav tikai jānodarbojas, par to ir arī jārunā, lai saprastu, kas otram seksā patīk un ko viņš vēlētos izmēģināt. Ja līdzās ir īstais mīļotais cilvēks, jums par to nebūs kauns runāt. Tas, ka jums nav kauns runāt par seksu, nozīmē, ka jūs jūtaties brīvi un droši. 

 

Jums ir labi kopā paklusēt

Kopīgi klusēšanas brīži, kas rada sajūtu, ka tie ir pat vēl daudz piepildītāki nekā aktīvas sarunas – tas ir īpašs dvēseles stāvoklis, kuru var izbaudīt tikai ar emocionāli ļoti tuvu cilvēku. 
 

Reklāma
Reklāma

Kopā ar mīļoto cilvēku jūtaties personība

Būt labās attiecībās nenozīmē saplūst vienā veselumā. Tas ir iemīlēšanās stadijas stāvoklis, bet pēc tam, kad tas ir beidzies, katram no pāra ir jāspēj saglabāt individualitāte un personiskā telpa. Attiecību vārdā nav jāupurējas un jāzaudē būtiskas savas personības šķautnes. 
 

Jūs cienāt viens otra personīgo dzīvi

Pat ja esat pāris, nedarbojas likums “viss, kas ir mans, ir tavs”. Joprojām katram ir savi hobiji, intereses un draugi, ar kuriem tiek pavadīta daļa brīvā laika. Tas nozīmē arī to, ka jūs nepētat dzīves  drauga telefona saturu un e-pasta sarakstes. 

 

Jūs uzticaties viens otram 

Uzticēšanās ir ļoti svarīga labu attiecību daļa. Ja nav uzticēšanās, nav jēgas vispār saglabāt šādas attiecības. Neuzticēšanās otram nozīmē nepārejošu nervozitāti, greizsirdības uzplaiksnījumus, aizdomas. Šīs negatīvās emocijas burtiski saēd attiecības. 
 

Jums nav tabu tēmu

Attiecībās, kas ir veselīgas un labas, nav tēmu, par kurām nedrīkst vai negribas runāt. 

 

Nepatīkamu tēmu atlikšana uz vēlāku laiku nozīmē bumbu ar laika degli. 

 

Veselīgās attiecībās var runāt par jebko un tieši tajā brīdī, kad tas ir svarīgi. Saruna norit mierīgi un ar cieņu.
 

Jūs pieņemat viens otra pagātni 

Mums visiem ir pagātne. Iespējams pat, ka iepriekšējā laulība un bērni, kas ir radušies, pirms satikāties jūs. Otras pusītes pagātnes pilnīga pieņemšana ir ļoti svarīga. Vislabāk izrunājiet visu, kas jums ir bijis, pat ja nākas dzirdēt lietas, kas varbūt ne pārāk patīk. 
 

Jūs atbalstāt viens otra idejas un mērķus

Mīlestības pilnās attiecībās jums ir svarīgi, lai otrs būtu laimīgs un lai viņš sasniegtu savus mērķus un sapņus, tāpēc viens otru atbalstāt  un neliekat šķēršļus pašrealizācijai, piemēram, uzsākot jaunu darbu vai mācības. Turklāt jūs ticat, ka tas izdosies!
 

Darbs pie attiecībām nebeidzas arī pēc kāzām

...vai kopdzīves uzsākšanas. Jūs esat kopā un jums ir labi, bet tas gan nenozīmē, ka var gulēt uz lauriem un ļaut lietām plūst pašām. Kādu laiku tas strādās, bet ne ilgi. Nepieļaujiet kļūdu, domājot, ka jūsu otra pusīte, vienreiz atrast, nekad vairs nepazudīs.

Saistītie raksti