Kurām saslimšanām visefektīvāk palīdz homeopātija. Veselības saglabāšana mūža garumā

"Pēdējos gados praksē bieži redzu gados jaunus cilvēkus un bērnus ar slimībām, ko agrāk uzskatīja par vecākās paaudzes kaitēm - 1.tipa cukura diabētu, autoimūnām un onkoloģiskām saslimšanām u.c. Kāpēc tā notiek, skaidras atbildes nav, taču labi zināms, ka tradicionālā medicīna pat šķietami vienkāršu slimību gadījumos ne vienmēr spēj palīdzēt un veidojas apburtais loks – kopš bērnības apmeklējam vienu ārstu pēc otra,  kabineti mainās, bet  veselāki nepaliekam," saka Inguna Vecvagare, ārste – homeopāte, Latvijas Homeopātu asociācijas prezidente. 

FOTO: Shutterstock.com

Katra nozīmētā terapija, kas uz laiku bloķē slimības simptomus un šķietami palīdz justies labāk, pēc laika ir iemesls nākamajai slimībai, kas ilgtermiņā var radīt nopietnas veselības problēmas. Kādas ir alternatīvas un kur meklēt risinājumu?


Mainās ārsta kabineti, veselība neuzlabojas
Sezonāli vislielākās un biežākās nepatikšanas gan pacientiem, gan ārstiem sagādā augšējo elpošanas ceļu saslimšanas. Slimo visi, bet īpaši bieži - bērni. Tradicionālās medicīnas piedāvātā ārstēšana bieži ir neveikla, jo ir maz līdzekļu vīrusu uzveikšanai.

Piemēram, ja bērns regulāri slimo ar iesnām, nereti attīstās šāds nepatīkams scenārijs. Iepriekšējās iesnas nav beigušās, kad klāt ir atkal nākamās. Deguns regulāri ir aizlikts, bērns elpo caur muti, naktīs krāc, seko vidusauss iekaisumi, var pasliktināties dzirde. Ģimenes ārsts regulāri izraksta antibiotikas, mēnešiem ilgi tiek lietoti deguna pilieni, bet rezultāta nav, un seko ķirurģiska iejaukšanās – tiek evakuētas aizdegunes mandeles, ausīs ievietotas drenāžas trubiņas. Uz laiku situācija uzlabojas. Taču nākamajās sezonās bērnam attīstās bronhīti. Ārstēšanā akal tiek izmantotas antibiotikas un arī hormoni. Ap 9-11 gadu vecumu bronhīti pierimst, bet sākas alerģiskas iesnas – šoreiz ārstēšanas līdzekļu arsenālā ir antihistamīni un hormoni. Ap 20 gadu vecumu degunā sāk augt polipi, un nākamo 20 gadu laikā seko vairākas operācijas, zūd oža, cieš garša un ap 40 gadu vecumu jāsāk ārstēt nopietna bronhiālā astma, jo deguns savas funkcijas vairs nepilda un atbildību par slimību jau uzņemas citu orgānu sistēmas. Rezultātā visi organisma aizsardzības spēki ir spiesti iesaistīties dzīvībai svarīgāko sistēmu iedarbināšanā. 


Jāmeklē neierasti risinājumi
Katrai ārstniecības sistēmai vai metodei ir sava vieta un pielietojums veselības atgūšanā. Tradicionālā medicīna dara savu lielo darbu un ir neaizstājama  dzīvībai bīstamos un akūtos stāvokļos, kad jāglābj cilvēka dzīvība. Tāpat ikviens novērtēs izcili veiktas sirds, asinsvadu, onkoloģiskās un neskaitāmas citas operācijas, kas pagarina mūžu, novērš smago slimību postu, ļauj dzīvot labāk, kvalitatīvāk. Bet ir situācijas, kad saslimšana prasa citu risinājumu nekā ierasts, iespējams, saudzīgāku vai tālredzīgāku. Tādēļ jau pašā slimošanas sākumā ir vērts nopietni analizēt gan slimības gaitu, gan ārstēšanas rezultātus. Un, iespējams, tieši šādu negatīvu slimošanas scenāriju gadījumā, kā aprakstīts iepriekš, ir vērts iesaistīt komplementāras jeb papildinošas ārstniecības metodes, tai skaitā homeopātiju.


Ļauj atgūt dabisku harmoniju
Domājot par cilvēka veselības saglabāšanu visas dzīves garumā, homeopātija pasaulē iemanto arvien plašāku popularitāti, tostarp arī Latvijā. Tā ir komplementāra ārstniecības metode, kas ar mazām dabiskas izcelsmes  zāļu vielu devām stimulē ķermeņa spēju dziedināt un atgūt  dabisku  harmoniju. Homeopātija neapslāpē slimības simptomus - tā vietā tiek stimulēti organisma dabiskie dziedināšanās procesi, veicinot spēju izveseļoties. 

Jomas, kur homeopātija var veiksmīgi palīdzēt, ir ļoti plašas: augšējo elpceļu slimības, iekaisīgi procesi, gremošanas sistēmas slimības – kairnātas zarnas sindroms, pārtikas nepanesamības, alerģijas, ādas saslimšanas, migrēna, neiroloģiskie stāvokļi u.c.

Arī tradicionālās medicīnas ārsti arvien biežāk novērtē homeopātijas efektivitāti un brīžos, kad nespēj rast risinājumu ieilgušām veselības problēmām, nebaidās saviem pacientiem ieteikt homeopāta konsultāciju. Jāuzsver, ka homeopātijas efektivitāti ir novērtējusi arī Šveices valdība, jo jau kopš 2008.gada homeopātiskā ārstēšana ir iekļauta valsts apmaksāto pakalpojumu grozā. 


Par homeopātiju
Homeopātijas galvenais princips ir „līdzīgs ārstē līdzīgu”. Tas nozīmē to, ka vielas, kas lielās devās izraisa kādus simptomus, mazās devās tos ārstē. Līdz ar to zāļu devas var būt ļoti nelielas.

Visi homeopātiskie preparāti ir dabiski, gatavoti no minerāliem, augiem vai dzīvnieku valsts izejvielām. To skaits mērāms vairākos simtos - pilieni, pulveri, tabletes, graudiņi mazu cukura zirnīšu formā, eļļas, ziedes u.c. 
Homeopātijas aizsākumi meklējami 1796.gadā, kad pasaulei to pirmo reizi piedāvāja vācu ārsts J.F. Zamuēls Hanemans. Homeopātiskā aptieka Rīgā pastāv jau kopš 1833.gada, un lielākā daļa preparātu tiek ražota uz vietas. Homeopātiskajām zālēm nav blakņu, un tās var droši lietot ikviens – gan zīdaiņi un mazi bērni, gan grūtnieces un veci cilvēki.

 

 

Reklāma
Reklāma