Desmit gaumīgas mīlestības filmas īstiem romantiķiem

Mīlestība ir tik dažāda – pirmā, maigā, kaislīgā, slepenā un īstā. Noskaties ar savu otru pusīti vai visu ģimeni filmas par mīlestību tās visneparastākajās izpausmēs. 

FOTO: Shutterstock.com

 

“Viena diena”/ "One day" (2011. gads, ASV, Lielbritānija) 
Lomās: Anna Heteveja, Džims Stērdžess

1988.gada 15.jūlijs. Emma un Deksters satiekas pirmo reizi savā izlaiduma ballē. Rītdien viņu ceļi šķiras. Kur viņi būs šajā pašā dienā pēc gada? Un vēl pēc viena gada? Ieraugot Emmu un Deksteru tajā pašā dienā ik pēc gada, būsim liecinieki tam, kādas ir viņu attiecības turpmākos gadus. Redzēsim viņus kopā un šķirtus, draudzībā un ķīviņos, cerību pilnus un vīlušos, smieklos un asarās. Cik ilgam laikam būs jāpaiet, lai šie divi cilvēki apjaustu, ka viss, pēc kā viņi ilgojas un meklē, ir tepat blakus... 
 


“Mīlestība ir viss, ko tev vajag” / "Love ir all you need"   (2012. gads, Dānija, Šveice, Itālija, Francija, Vācija) 
Lomās: Pīrss Brosnans, Trīna Dirholme



Mīlestība neizvēlas. Tā var atnākt pie visnepiemērotākajiem cilvēkiem visneīstākajā dzīves brīdī. Filips nekad vēl nav redzējis sava dēla līgavas māmuļu, un, lūk, te viņa ir... Viss turpmākais var būt tikai sliktāk. Taču ar šo nejēdzīgo mašīnu dauzīšanu sākas divu vientuļu cilvēku lēnā satuvināšanās – Filips jau gadiem ilgi ir atraitnis, lai kā uz viņa roku cierē uzstājīgā nelaiķa sievas māsas. Savukārt Ida tikko ir izgājusi ķīmijas terapijas kursu, viņai ir cerības, ka vēzis ir izārstēts. Taču tikko viņa ir pieķērusi savu vīru neuzticībā. 


7 dienas un naktis ar Merilinu Monro”/ "My Week with Marilyn"  (2012. gads, Liebritānija)
Lomās: Mišela Viljamsa, Emma Vatsone


Apburošā kinozvaigzne Merilina Monro dodās uz Angliju, lai filmētos jaunajā filmā. Tā valdzina un iekaro visus, tostarp arī jaunieti – režisora palīgu Kolinu Klārku. Bet ko jūt pati Merilina? Vai viņa drīkst iemīlēties nepieredzējusi jauneklī? Un kā tas ir - būt par Merilinu Monro?


“Mīlestība”/ " Amour"  (2012. gads., Francija, Austrija, Vācija) 
Lomās: Žans Luijs Trentiņāns, Emanuela Riva, Izabella Ipēra

Parīze, mūsdienas. Divi pieklājīgi situēti pensionāri Žoržs un Anna vada savas rēnās vecumdienas plašā dzīvoklī pilsētas vēsturiskajā centrā. Kā bijušie mūzikas pedagogi viņi kopīgi apmeklē talantīgā znota klavierkoncertu Elizejas lauku teātrī, pie viņiem ciemojas tagad slavens audzēknis, piemiņai atstājot disku ar Šūberta ierakstiem, ikdienas rituāli mijas ar mīļām kopīgām atmiņu atceres stundām, sarunas "par neko" un citiem niekiem – ar klavieru paspēlēšanu vai ierakstu klausīšanos viesistabā, meitas regulārajām pieklājības rūpestu vizītēm.  
Filma tika nominēta 85. Kinoakadēmijas balvai nominācijās "Labākā filma", "Labākā filma svešvalodā",[7] "Labākais režisors" un "Labākā aktrise galvenajā lomā".


“Pēdējā mīlestība uz zemes” / "Perfect sence"   (2011. gads, Lielbritānija, Šveice, Dānija, Īrija) 
Lomās: Eva Grīna, Evans Makgregors


Stāsts par to, kā sazin kādas epidēmijas dēļ cilvēki zaudē smaržas un garšas sajūtu, dzirdi, redzi... un aktuāls kļūst jautājums, kas notiek ar citām sajūtām un izjūtām? Vai mīlēt, kamēr vēl ir iespējams, neskatoties uz visu iepriekšējo "sāpīgo" pieredzi?  



Ir laiks”/”About Time” ( 2013. gads, Lielbritānija)
Lomās” Reičela Makadamsa, Donalds Glisons 

Reklāma
Reklāma


Kādas ne īpaši izdevušās Jaungada ballītes laikā, Tima tēvs savam 21 gadu vecajam dēlam atklāj noslēpumu. Viņu ģimenes vīriešiem piemīt unikālas spējas - ceļot laikā. Vēsturi izmainīt viņam nav pa spēkam, taču viņš var izmainīt to, kas notiek un ir noticis viņa personīgajā dzīvē. Tims nolemj mainīt pasauli... un atrast sev draudzeni... Kā izrādīsies, šis uzdevums nav no vieglajiem pat tiem, kas spēj ceļot laikā.


Parīze – Manheten” / “Paris-Manhattan” (2012 gads, Francija)
Lomās: Elisa Taljoni,  Patriks Bruels


Parīzes farmaceite Alise kopš 15 gadu vecuma ir apmāta ar Vudiju Allenu. Kad viņa naktsklubā iepazīstas ar Pjēru, meitene atklāj, ka viņai patīk džezs, un uzskata, ka sastaptais puisis ir viņas sapņu princis. Taču brīdī, kad Pjērs iepazīstas ar Alises māsu Helēnu, abi iemīlas un drīz vien apprecas. Pēc vairākiem gadiem Alise ir vecmeita, kura joprojām strādā aptiekā un uzskata, ka filmas var izdziedēt jebkuru slimību. Tomēr viņas tēvs uzstājīgi pūlas atrast meitai vīru. Kad Alise iepazīstas ar signalizāciju tehniķi Viktoru, viņa nesaskata iespēju veidot attiecības ar viņu, taču viss mainās dienā, kad Viktors aizved Alisi uz tikšanos ar Vudiju Allenu, kurš dod viņai ļoti nepieciešamu padomu.


“Vainīgas ir zvaigznes”/”The Fault in Our Stars“  (2014г gads, ASV) 
Lomās: Šeilīna Vudlija,  Ansels Elgorts



Neparastais mīlas stāsts ir par Heizelu, kura cīnās ar vēzi un iet uz atbalsta grupu daudziem citiem tādiem kā viņa, līdz reiz viņa tur satiek Augustu. Viņa parādīšanās ar vēzi slimo bērnu un jauniešu atbalsta grupā pārraksta.


Mēness gaismas maģija”/ “Magic in the Moonglight" (2014. gads, ASV)
Lomās: Kolins Fērts



Slavenais angļu iluzionists Stenlijs, kurš ir pārliecināts, ka var atklāt jebkuru noslēpumu, cenšas atmaskot jauno Sofiju. Sofija nodarbojas ar spiritismu un ar savām spējām ir apbūrusi labi pazīstamu un ietekmīgu ģimeni. Sākumā Stenlijs izjūt tīri profesionālu interesi par meiteni, bet tad tas pārvēršas par kaut ko vairāk


“Anonīmie romantiķi”/”Romantics anonymous” (2010.gads, Fancija)


Kas notiek, kad atklājas, ka vīrietim un sievietei ir kopēja kaislība? Viņi iemīlas. Tā notiek ar mazas konditorejas īpašnieku Žanu-Rene un Anželiku. Tikai viena nelaime: abi ir tik kautrīgi, ka nespēj atklāt otram, kādas jūtas viņus ir pārņēmušas.

 

 

Akcija #MīlaRestart. Iemīlies no jauna!
Ģimene ir tik stipra, cik laimīgi jūtas vecāki, jo tieši viņi veido ģimenes pamatu. Taču, cik bieži ikdienas rutīnā vecāki atceras par savām - vīra un sievas - attiecībām, to veidošanu un stiprināšanu? Par tuvām, mīļām sarunām un smiekliem, kultūras pasākumu apmeklēšanu, randiņiem? Lai pāriem atgādinātu, ka mīlestība ir kas īpašs, sargājams un lolojams, Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv aicina iesaistīties pāra attiecību stiprināšanas akcijā “#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!”. Akcija sākas 14.02.2018., un tās ietvaros ikviens aicināts, ievietot tematisku foto vai video savā sociālo tīklu kontā, pievienojot tēmturi #MīlaRestart. 

MīlaRestart