Grāmatu plauktos nonāk Renāra Kaupera un Indras Sproģes Awesome Beetle’s Colors. FOTO

Kad latviešu valodas Joka pēc  alfabēts jau ir apgūts (dziedot dziesmu, skatoties animācijas filmu un lasot grāmatu), ceļu pie lasītājiem pasaulē sāk inovatīvais palīgs angļu valodas alfabēta apgūšanai –  Renāra Kaupera un Indras Sproģes grāmata Awesome Beetle’s Colors. Lai iedarbotos uz visām maņām, reizē ar grāmatu tapusi arī animācijas filma, karaoke un Alfabēta deja, kur katram burtam ir atbilstošs dejas solis.

Krāšņie grāmatas atvēršanas svētki.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Krāšņie grāmatas atvēršanas svētki.

Bērni var šķirstīt grāmatu ar krāsainām ilustrācijām, lasīt tekstu, vērot animācijas filmu un dziedāt līdzi karaoke versijai (tāpat kā bija ar latviešu alfabētu), kā arī nodejot gan visu alfabētu, gan katrs savu vārdu. Tā kā angļu valodā vārdi alfabētā rīmējas pavisam citādāk, tad, protams, apaļais ābols vairs necep bumbiera čības. Šoreiz tas ir Awesomais Bītls, kas izkrāso pavisam netīru ziloni. Melodija tā pati, stāsts pilnīgi cits. Un atkal pavisam sirreāls. Tieši tāds, kā patīk bērniem.

 

 

Projekta atvēršanas svētki jautrā un sirsnīgā gaisotnē noritēja 1. februārī, Mūzikas namā Daile. Vakara gaitā Awesomā Bītla lomā iejutās Renārs Kaupers, savukārt dzeltenās zebras ādā bija iekāpusi Indra Sproģe. Kopā ar viņiem dziedāja Awesome komanda: Helēna Jubalte, Jasmīna Bondare, Dāvids Kalniņš, Terēze Ķestere, Raimonds Macats - juniors, Džonija un Eriks Zumenti-Steele un pārējie. Visiem klātesošajiem tika iemācīta arī īpašā Alfabēta deja. Tie, kuri nebija klāt, deju soli var apgūt vērojot video:

 

 

Skaties animācijas filmu!

 

Reklāma
Reklāma

Animācijas filma jau ir apceļojusi pasauli, piedaloties daudzos starptautiskos animācijas festivālos Eiropā, Āzijā, Amerikā, Austrālijā. Tā izpelnījusies gan bērnu sajūsmu, gan profesionāļu atzinību, pārvedot Latvijai pirmo prestižā animācijas festivāla Annecy žūrijas balvu. Savukārt grāmata Awesome Beetle’s Colors ir viena no tām, kas šogad pārstāvēs Latviju starptautiskajā Londonas Grāmatu gadatirgū, kurā Latvija kopā ar kaimiņvalstīm – Lietuvu un Igauniju būs prezidējošās valstis.

 

 

Mēs zinām – alfabētu var ne tikai nodejot, bet arī pagaršot! Tādēļ SIA Pure Chocolate ir radījusi AWESOME šokolādes trifeļu izlasi, kurā varēs sagaršot alfabētu - katram burtiņam ir sava garša. Kolekcijā pavisam iekļautas 26 beļģu šokolādes trifeles, kā arī krāsojamās kartiņas ar filmas varoņu attēliem. Tāpat mazo gardēdi gaidīs pārsteigums – ar īpašas aplikācijas palīdzību kastes vāks atdzīvosies ļaujot noskatīties animāciju. 

 

Inovatīvo palīgu angļu alfabēta apguvei bērniem var iegādāties Jānis Roze un Globuss grāmatnīcās jau šodien.