Kamēr slapjdraņķis, ejam uz kino! Kinoteātra "Splendid Palace" jaunumi

Kinoteātra "Splendid Palace" jaunumi līdz 8. februārim. 

Filmas Dotais lielums: mana māte publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Dotais lielums: mana māte" publicitātes foto.

LIELAJĀ ZĀLĒ

 

TUMŠĀKĀ STUNDA (Darkest Hour). Apvienotā Karaliste, 2017

Garums: 125 min.

Drāma, vēsturiska, biogrāfija

Režisors: Joe Wright

Lomās: Gary Oldman, Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas

"Zelta Globusa" balva aktierim Gerijam Oldmenam par labāko vīrieša lomu drāmas žanrā!

Filmu "Prāts un jūtas" un "Anna Kareņina" režisora Džo Raita jaunajā kinolentē "Tumšākā stunda" galvenajā lomā Gerijs Oldmens - leģendārā valstsvīra Vinstona Čērčila lomā!

Jau pašās pirmajās dienās Lielbritānijas premjerministra amatā, Vinstonu Čērčilu gaida viens no grūtākajiem lēmumiem viņa karjerā.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 2.februāra!

Lielajā zālē: 02.02. seanss 18.30; 05.02. seanss 20.00

 

SLEPENIE DOKUMENTI (The Post). ASV, 2017

Garums: 132 min.

Biogrāfija, drāma, vēsture

Režisors: Stīvens Spīlbergs

Lomās: Tom Hanks, Meryl Streep, Alison Brie, Sarah Paulson, Carrie Coon

1971. gadā vairāku ASV laikrakstu, tostarp “The New York Times” un “The Washington Post”, rīcībā nonāca Pentagona dokumenti, kas atklāja ilgstoši piesegtas nelikumības. “The Washington Post” īpašniece Katrina Greiema un galvenais redaktors Bens Bredlijs, pārvarot personīgās domstarpības, pieņēma drosmīgu lēmumu publicēt valdību atmaskojošos slepenos dokumentus, par spīti toreizējā prezidenta Ričarda Niksona administrācijas draudiem izrēķināties un centieniem ierobežot preses brīvību.

Patiesos vēsturiskos notikumos balstīto drāmu “Slepenie dokumenti” režisējis viens no Holivudas ietekmīgākajiem kino meistariem Stīvens Spīlbergs (“Oskars” par filmām “Glābjot ierindnieku Raienu” un “Šindlera saraksts”). Galvenās lomas viņš uzticējis divām pieredzējušām un nopelniem bagātām kinozvaigznēm Merilai Strīpai (“Dzelzs lēdija”) un Tomam Henksam (“Forests Gamps”), bet pārējās lomas atveido tādi lieliski aktieri kā Elisone Brī, Sāra Polsone, Metjū Rīss, Brūss Grīnvuds un Bredlijs Vitfords.

Filma “Slepenie dokumenti” nominēta 6 “Zelta globusa” balvām, tostarp kā Labākā filma (Drāma), par Labāko scenāriju un skaņu celiņu. Savukārt Stīvens Spīlbergs pretendē uz labākā režisora balvu, par aktierdarbu filmā nominēti arī Toms Henkss un Merila Strīpa.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 26.janvāra!

Lielajā zālē: 02.02. seanss 21.00; 03.02. seanss 17.15; 06.02. seanss 20.15

 

50. PAVASARIS (Aurore). Francija, 2017

Garums: 89 min.

Komēdija

Režisore: Blandina Lenuāra

Lomās: Agnesa Žauī, Tibo de Montalambērs, Paskāla Arbijo u.c.

Aurorai ir 50 gadu, viņa tikko ir zaudējusi darbu, šķīrusies no vīra un drīz kļūs par vecmāmiņu.

Viņai ir grūti sevi iedomāties šajā jaunajā dzīves posmā. Situāciju saasina arī krasās garastāvokļa maiņas un iekšējā cīņa ar sajūtu par nenovēršamo novecošanos, sabiedrības un darba vides diskriminējošo nostāju pret senioriem. Sajūta, ka viņu lēnām sāk izstumt no ierastās vides.

Taču, kādudien Aurora nejauši sastop jaunības mīlestību un skats uz dzīvi sāk pārvērsties. Dzīvīgums viņā kūsā un plūst vai pāri malām. Viņai ir jāatklāj sevi no jauna, kā sievietei, mātei un jāatver sevi emocionālam diskomfortam, ko līdzi sev nes šīs pārmaiņas. Notikumu sēriju caurvij viegls komiskums, bet tajā pašā laikā dziļa neziņa un bailes par nākotni.

Varbūt šobrīd dzīve sākas no jauna?

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 19.janvāra!

Lielajā zālē: 03.02. seanss 15.15; 04.02. seanss 20.00; 05.02. seanss 18.00

 

SAUC MANI SAVĀ VĀRDĀ (Call Me By Your Name). Itālija, Francija, Brazīlija, ASV, 2017

Garums: 132 min.

Drāma, romantika

Režisors: Luca Guadagnino

Lomās: Michael Stuhlbarg, Armie Hammer, Timothée Chalamet, Amira Casar, Esther Garrel

1983. gada vasaru septiņpadsmitgadīgais amerikānis Elio pavada ģimenes īpašumā, gleznainā 17. gadsimta villā Itālijā, laiskojoties, lasot grāmatas, pierakstot klasiskās mūzikas notis un flirtējot ar savu draudzeni Marciju. Taču rāmais ikdienas plūdums sašūpojas, kad villā ierodas 24 gadus vecais Olivers, Elio tēva, grieķu-romiešu kultūras profesora, asistents. Intelektuāli apdāvinātais un izglītotais jauneklis Elio ir šķietami jau pieaudzis, taču tikai šovasar viņš piedzīvos savu pirmo mīlestību.

Jutekliskā drāma “Sauc mani savā vārdā” ir itāliešu režisora Lukas Gvadanjīno (“Es esmu mīlestība”, “Saules apžilbinātie”) jaunākais darbs. Filmas scenāriju pēc Andrē Asimana romāna motīviem sarakstījis pieredzējušais režisors un scenārists Džeimss Aivorijs (“Dienas atlikusī daļa”). Galvenajās lomās – Timotijs Šalamē (“Starp zvaigznēm”) un Ārmijs Hamers (“Vīrs no U.N.C.L.E.”).

Filma nominēta “Zelta globusa” balvai trīs kategorijās – “Labākā filma”, “Labākais aktieris” un “Labākais otrā plāna aktieris”.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 19.janvāra!

Lielajā zālē: 04.02. seanss 17.15

Mazajā zālē: 03.02. seanss 20.00

 

STAĻINA NĀVE (The Death of Stalin). Francija, UK, 2017

Garums: 106 min.

Drāma, komēdija, biogrāfija

Režisors: Armando Iannucci

Lomās: Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Rupert Friend, Jason Isaacs, Steve Buscemi, Michael Palin, Jeffrey Tambor

Pavisam neparasts ceļojums PSRS vēsturē, kad milzīgā valsts trīcēja un drebēja dižā vadoņa priekšā. 1953. gadā viņa nāve aizsāk valdības kuluāros vēl nebijušu cīņu par varu.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 12.janvāra!

Lielajā zālē: 04.02. seanss 13.00

Mazajā zālē: 06.02. seanss 18.15

 

KVADRĀTS (The Square). Zviedrija, Vācija, Francija, Dānija, 2017, 142 min.

Drāma, komēdija

Režisors: Rūbens Ēstlunds

Lomās: Kless Bangs, Dominiks Vests, Elizabete Mosa, Terijs Notari

2017. gada Kannu kinofestivāla “Zelta palmas zars”, Eiropas Kino akadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā filma atzīta par Eiropas labāko filmu un labāko komēdiju, Rūbens Estlunds sumināts kā labākais režisors un scenārists. Filmas kontā arī balva labākajam aktierim (Klāss Bangs) un māksliniekam (Jusefīne Osberga).

“Es domāju par to, kas ir uzskatāms par mākslu. Ja jūsu somu novietotu galerijā, vai tā kļūtu par mākslas objektu?”

Kristians ir lielas mūsdienu mākslas galerijas kurators: izskatīgs, izcili izglītots, asprātīgs. Viņu augstu vērtē modernās mākslas aprindās, ar viņu rēķinās hipsteri, viņa rīkotie burziņi ir populāri, instalācijas raisa neizpratni, reklāmas kampaņas – šoku. Viņa dzīvesveids ir visai bohēmisks – viņš dzīvo elitārā kooperatīvā īpašumā, vada “Tesla”, ir nevainojami laipns un pieklājīgs, domā tikai par augsto mākslu. Kristiana dzīve kardināli mainās pēc nepatīkama incidenta. Viņš ļaujas neparastam eksperimentam, un šim ekscentriskajam solim ir neparedzētas sekas.

Gudrs, ironisks un smalks kino, daudz provokāciju un intriģējošu jautājumu par civilizētās sabiedrības robežām. Kur beidzas politkorektums un sākas gļēvulība? Kā tolerance atšķiras no visatļautības? Kas ir humānisma izpausme, un kas ir piekāpšanās cilvēciskām vājībām? Filma neļauj skatītājam garlaikoties, jo piedāvā arvien jaunus sižeta pavērsienus. Rodas vēlēšanās izcelt atsevišķas ainas, lai stāstītu kā anekdotes. Daži brīži liek justies neveikli, tomēr tās ir satriecošas ainas.

Kvadrāts ir brīnišķīga izzūdošā humānisma tukšā ietvara metafora. Tas iemieso vienlīdzību, kas nevienam nav vajadzīga un principā nav sasniedzama. Tas demonstrē robežas, kuras nedrīkst pārkāpt. Un visbeidzot – tā ir XXI gadsimta atbilde Maļeviča pasaulslavenajai gleznai “Melnais kvadrāts”, kas bija pagājušā gadsimta nozīmīgākā ikona.

Filmas oriģinālvaloda: zviedru, angļu, dāņu ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Vecuma ierobežojums: 18+

Lielajā zālē: 03.02. seanss 20.00

 

NAMEJA GREDZENS Latvija, 2018

Garums: 110 min.

Vēsture, piedzīvojumu

Režisors: Aigars Grauba

Lomās: Edvin Endre,James Bloor, Aiste Dirzijute, Ivo Martinsons, Andris Keišs, Arturs Skrastiņš, Jānis Āmanis, Gints Grūbe, Kaspars Kārkliņš, Egons Dombrovskis, Elīna Vāne, Gints Andžāns, Anete Berķe, Armands Ikalis, Lauris Dzelzītis

13. gadsimts, bagātās un varenās baltu pagānu zemes ir iekārojams mērķis arī Romai. Īpaši Zemgale, kura kontrolē tirdzniecības ceļus un nekad nepakļaujas nevienam. Pāvesta bastards Maksis ir gatavs iesaistīties cīņā par iespēju valdīt Zemgalē. Nodevīgi tiek noindēts valdnieks Viesturs. Taču varas gredzens un tiesības valdīt tiek jaunajam Namejam. Pieredzes trūkumam un nodevībai Namejs liek pretī drosmi. Vai Namejs un viņa tauta kļūs par leģendu?

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Pirmais seanss Kinoteātrī “Splendid Palace” 17.janvārī!

Lielajā zālē: 03.02. seanss 13.00 – ar aizkadra tulkojumu latviešu valodā

04.02. seanss 15.00; 05.02. seanss 15.45; 06.02. seanss 13.00 – SEANSS SKOLĀM ar aizkadra tulkojumu latviešu valodā; 06.02. seanss 18.00 - ar aizkadra tulkojumu latviešu valodā

Mazajā zāle: 08.02. seanss 18.00

 

SEJAS, CIEMI (Faces Places). Francija, 2017

Garums: 89 min.

Dokumentāla filma

Režisore: Anjēze Varda

Lomās: Jean-Paul Beaujon, Amaury Bossy, Yves Boulen

Anjēzi Vardu mēdz saukt par franču kino “jaunā viļņa” vecmāmiņu un franču jaunā viļņa pionieri. Anjēze Varda saņēmusi vai visus augstākos kino apbalvojumus - “Sudraba lāci” Berlīnē par filmu “Laime” (“Le Bonheur”, 1965), “Zelta lauvu” Venēcijā par “Bez pajumtes, ārpus likuma” (“Sans toit ni loi”, 1985), Eiropas Kinoakadēmijas balvu par filmu “Vācēji un vācēja” (“Les Glaneurs et la glaneuse”, 2000), franču “Cēzaru” par filmu “Anjēzes pludmales” (“Les Plages d’Agnès”, 2008), Kannu festivāla “Zelta aci” par filmu “Sejas, ciemi”.

Fotomāksliniekam JR galerijas šķiet par šauru, viņš iedveš dzīvību namu ārsienās, aklos mūros, aplīmēdams tos ar portretiem, milzīgiem melnbaltiem attēliem.

2015.gadā satiekas divas krasi atšķirīgas personības un sāk strādāt kopā. Viņi apceļo Francijas ciemus, sastop cilvēkus, fotografē viņus un turpat mazpilsētas ielās vai lauka vidū izlīmē palielinātos uzņēmumus. JR un Varda satiek strādniekus, laukkopjus, pārdevēju, kalnračus. Anjēze Varda vēlas redzēt JR acis, ko slēpj saulesbrilles tāpat kā slavenajam jaunā viļņa režisoram Žanam Likam Godāram. Sava nama durvis viņš tomēr neatver...

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 2.janvāra!

Lielajā zālē: 06.02. seanss 16.15

Mazajā zālē: 03.02. seanss 15.30; 07.02. seanss 15.00

 

GUNTARS RAČS UN GRUPA "SALDĀS SEJAS". GRĀMATAS "365" SVĒTKU KONCERTI

Šogad nāca klajā Guntara Rača dzejoļu grāmatas “365” 1.daļa, kas ir kļuvusi par vienu no šī gada vispieprasītākajām Latvijā izdotajām grāmatām, kura jau 16to nedēļu nepamet pieprasītāko grāmatu “Top 5” visās vadošajās Latvijas grāmatnīcās. Ar grāmatas atvēršanas pasākumiem, četros mēnešos autors ir uzstājies vairāk nekā 50 dažādos pasākumos visā Latvijā - bibliotēkās, tautas namos, skolās un kultūras centros.

Reklāma
Reklāma

2018. gada 5. februārī klajā nāks Guntara Rača populārās dzejoļu grāmatas “365” 2.daļa. Lai to atzīmētu, pazīstamais dziesmu autors un mūziķis ap sevi pulcinājis pazīstamus mūziķus un atdzīvinājis Liepājas laika 80to gadu mūziķu kopprojektu “Saldās sejas”. Tā ir grupa, kura ir kā atvērts projekts, un katrā koncertā, mainoties dziesmu repertuāram, mainīsies arī izpildītāji, tāpēc katrā koncertā piedalīsies arī vairāki, pirms koncerta neizsludināti, īpašie viesi.

Koncertos piedalīsies, visu koncertos skanošo dziesmu vārdu autors, Guntars Račs, viņa kolēģi no grupas “bet bet” - Uģis Tirzītis un Andris Alviķis. Koncertos pastāvīgi piedalīsies grupas “Līvi” un projekta “Fomins & Kleins”, dziesmu autors un ģitārists Tomass Kleins, jaunais un daudzsološais dziedātājs Jānis Narkevics un jau pazīstamais dziedātājs Jānis Buķelis (Līvi). Atsevišķos koncertos piedalīsies arī grupa DUCELE, Ainars Virga (Līvi), Ivo Fomins, Normunds Rutulis un daudzi citi pazīstami mākslinieki, kuru vārdi tiks atklāti pirms katra nākamā koncerta.

Skanēs populārākās Raimonda Paula, Ulda Marhileviča, Tomasa Kleina, Ainara Virgas, Jāņa Lūsēna un citu komponistu dziesmas ar Guntara Rača vārdiem. Tās ir dziesmas, kuras pazīstamas darījušas tādas grupas kā “Līvi”, “Credo”, “bet bet”, “Liepājas brāļi”, “Fomins & Kleins”, “Prāta vētra” un tādi izpildītāji kā Olga Rajecka, Ance Krauze, Normunds Rutulis, Dzeguzīte, Laima Vaikule, Andris Ērglis un daudzi, daudzi citi.

7. februārī plkst. 19.00 - Rīgā, Splendid Palace

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

 

GRUPAI BIG AL & THE JOKERS - 5 GADI! – JUBILEJAS KONCERTI

8.februārī kinoteātrī "Splendid Palace" uzstāsies grupa “Big Al & The Jokers” ar vienreizējo solistu Aļģirdu Šuminsku.

Grupa ir dibināta 2013.gadā, taču tās mūziķus droši var saukt par Latvijas rock’n’roll skatuves veterāniem, pateicoties ilggadējai muzicēšanai dažādās Latvijas un ārzemju grupās.

„Big Al &The Jokers” - tie ir deviņi atraktīvi mūziķi, viena no retajām Latvijas grupām, kas uzstājas tik lielā sastāvā ar pilnu pūtēju sekciju, padarot iespējamas sarežģītas labāko “jive” “swing”, “rhythm’n’blues”, “rock’n’roll” skaņdarbu interpretācijas.

Pie klavierēm - grupas mākslinieciskais vadītājs, virtuozais Romāns Vendiņš, bungas spēlē Raitis Aukšmuksts, ģitāra - Juris Skrajāns, savukārt pie kontrabasa vienmēr labvēlīgais - Pēteris Liepiņš. Pūtēju rindas nemainīgas - saksofonisti Eduards Raubiško, Zintis Žvarts, trompete - Sandris Skeranskis, trombons - Uldis Ziediņš.

Un, protams, neiztikt bez grupas „sejas” un kvalitātes zīmes – atraktīvā dziedātāja –

Aļģirdas Šuminskas jeb Big Al !

Skatītājus gaida „dzīvs”, augsti profesionāls un dzīvespriecīgs muzikāls priekšnesums, kurā grupas mūziķi priecēs publiku neatkarīgi no tās vecuma, gaumes un noskaņojuma!

Atšķirībā no iepriekšējām programmām šoreiz Jokeri izmantos ne tikai visu savu muzikālā izpildījuma potenciālu, bet iejutīsies arī koncerta vadītāju lomā stāstot interesantus vēsturiskus faktus, kuriozus atgadījumus skaņdarbu radīšanā, pieminot šī žanra klasiķus Louis Armstrong, Louis Prima, Jerry Lee Lewis, utt.

Koncertos tiek plānota Jokeru ilggadējo draugu, Latvijā populāro izpildītāju Ievas Kerēvicas un Aijas Vītoliņas dalība. Talantīgie mūziķi publiku iepriecinās ar oriģināliem muzikāliem risinājumiem, kas radīti speciāli šai programmai.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

 

MAZAJĀ ZĀLĒ

KINOLEKTORIJA “TAS, KO TU NEDRĪKSTI NEZINĀT XIII. REIBINOŠAIS NEPRĀTS” TREŠAIS SEANSS – "Mīklaini kā spogulī" ("Såsom i en spegel")

LKA Rīgas Kino muzeja un kinoteātra “Splendid Palace” rīkotais kinolektorijs “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt” savu 13. sezonu turpina ar režisora Ingmara Bergmana filmu "Mīklaini kā spogulī" ("Såsom i en spegel"), 1961, ASV, 89'. Lektors: profesors Viktors Freibergs.

Filma “Mīklaini kā spogulī” notiek ierobežotā laikā un telpā – tās ir 24 stundas uz attālas salas, kuru laikā galvenā varone Karina piedzīvo spēcīgu šizofrēnijas uzplaiksnījumu un redz Dievu kā lielu zirnekli, neskatoties uz to, ka tikko ir pabeigusi ārstēšanās kursu slimnīcā. Filma pēta ne tikai galvenās varones psiholoģisko stāvokli, bet arī to, kā tas maina viņas attiecības ar ģimeni – tēvu, vīru un brāli –, ar kuru kopā Karina ir uz salas.

Filma “Mīklaini kā spogulī” ir pirmā filma Bergmana “garīgajā triloģijā”, ko turpināja “Ziemas gaisma” un “Klusums”. “Mīklaini kā spogulī” 1962. gadā saņēma “Oskaru” kā labākā ārzemju filma.

2018. gadā ir Ingmara Bergmana 100 gadu jubileja.

Filma zviedru, latīņu valodās ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Lielajā zālē: 07.02. seanss 19.00

“Tas, ko Tu nedrīksti nezināt XIII. Reibinošais neprāts” turpināsies:

21.02. Dereka Džārmena veidotā filma “Vitgenšteins”, pirms kuras būs režisora un teorētiķa Dāvja Sīmaņa lekcija.

07.03. Lektorijs turpināsies ar Leo Karaka filmu “Sliktās asinis”, ko papildinās kino kritiķes Dairas Āboliņas lekcija.

21.03. Noslēdzošais seanss. Unikāla iespēja uz lielā ekrāna noskatīties neprātīgas latviešu īsfilmas no 1990. gadiem to starpā nu jau leģendām apvīto Roberta Vinovska un Arno Kundziņa režisēto filmu “Sviests”. Seansu papildinās kino režisora, teorētiķa, Nacionālās filmu skolas vadītāja Jāņa Putniņa lekcija.

Visi seansi norisināsies kinoteātrī “Splendid Palace”, seansu sākuma laiks – plkst. 19.00.

Ir pieejami abonementi uz visiem sešiem lektorija seansiem – 25 EUR/20 EUR, kā arī individuālās biļetes uz katru seansu atsevišķi.

Filma "Fickaraldo" tiek izrādīta ar Gētes institūta atbalstu; kinolektoriju finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Plašāka informācija: www.kinomuzejs.lv, www.splendidpalace.lv

 

KRIMINĀLĀS EKSELENCES FONDS. Komēdija, detektīvfilma, asa sižeta filma. Latvija, 2017

Garums: 126 min.

Režisors: Oskars Rupenheits

Lomās: Lauris Kļaviņš, Andris Daugaviņš, Jana Rubīna, Juris Riekstiņš, Māris Mičerevskis

Krāpnieki, pistole un nolaupīts sunītis - komēdijā "Kriminālās ekselences fonds"! Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta Kaimiņiene, kurai, kā izrādās, ir lielāki pauti nekā visiem pārējiem kopā!

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” 2.februārī plkst. 20.00 īpašais seanss ar radošās grupas piedalīšanos!

 

MĪLESTĪBA BRETAŅĀ (Just to Be Sure). Francija, Beļģija, 2017

Garums: 100 min.

Komēdija, drāma

Režisors: Carine Tardieu

Lomās: François Damiens, Cécile De France, Guy Marchand

Sapierim Ervanam ir 45 gadi un jau pieaugusi meita, kura gaida bērnu. Taču topošā māmiņa nezina, kas ir bērna tēvs! Tiek nolemts veikt ģenētiskās analīzes, kas sagādā negaidītu patiesību arī par Evana radu rakstiem. Viņš nejauši uzzina, ka vīrietis, kurš viņu uzaudzinājis, nav viņa īstais tēvs. Izrādās, īsto tēvu māte knapi pazinusi. Taču situācija vēl vairāk samudžinās, kad Evans uzzina, ka nesen iemīlētā daktere Anna, iespējams ir viņa īstā tēva meita. Dramēdijā “Mīlestība Bretaņā” asprātīgi apspēlēti klasisko grieķu traģēdiju elementi. Šķietami melodramatiskajai filmai piemīt arī filozofiskas nianses, par cilvēka vēlmi izprast ne tikai savu jūtu pasauli, bet arī gēnu mantojumu no saviem vecākiem. Filma bija iekļauta 2017.gada Kannu kinofestivāla konkursa programmā.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 2.februāra!

Mazajā zālē: 02.02. seanss 18.00; 04.02. seanss 13.30; 05.02. seanss 16.15; 07.02. seanss 16.45

 

SVĒTĀ BRIEŽA NOGALINĀŠANA (The Killing of a Sacred Deer). Apvienotā Karaliste, Īrija, ASV, 2017

Garums: 121 min.

Drāma, šausmu filma, mistika

Režisors: Jorgs Lantims

Lomās: Kolins Farels, Nikola Kidmena, Ališija Silverstone, Refija Kasidija, Barijs Keogans

Psiholoģiskā trillera meistars Jorgs Lantims atgriežas uz ekrāna ar grieķu mīta mūsdienīgu parafrāzi, kurā savijas slēpts nemiers, arvien pieaugoša spriedze, šausmas un absurds. 2017.gada Kannu kinofestivālā filma saņēmusi balvu par labāko scenāriju.

Talantīgā kardiologa Stīvena (Kolins Farels), viņa sievas Annas (Nikola Kidmena) un divu bērnu – meitas un dēla – dzīve rit ierastajā gaitā. Kad Stīvens tuvāk iepazīstas ar mīklaino pusaudzi, par kuru gādājis kopš viņa tēva nāves, ģimenes idille tiek apdraudēta.

Filma franču, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 26.janvāra!

Mazajā zālē: 03.02. seanss 17.30; 04.02. seanss 15.30; 06.02. seanss 16.00; 08.02. seanss 20.15

 

TELMA (THELMA). Norvēģija/Francija/Dānija/Zviedrija, 2017

Garums: 116min.

Drāma, fantāzija

Režisors: Joahims Trīrs

Lomās: Eili Harboe, Okay Kaya, Ellen Dorrit Petersen

Telma ir studente, kura pārceļas uz Oslo un iemīlas savā kursabiedrenē. Pavisam drīz viņa atklāj, ka jaunās un iepriekš nezināmās sajūtas nav tikai emocionālas, bet gan pavisam reālas – viņā parādās pārcilvēciskas spējas…

Joahims Trīrs atgriežas! Pēc režisora spožā ASV projekta “Skaļāk par sprādzieniem” nu seko intriģējošs trilleris – mīlasstāsts, kurā Trīrs atradis vietu arī mistikai. Eili Harbo filmā atveido norvēģu studenti, kura nule pārcēlusies uz dzīvi galvaspilsētā – Oslo. Meitene iemīlas, un sevī atklāj neizskaidrojamas, pārdabiskas spējas. Vienu no lomām filmā atveido arī Ņujorkā dzīvojošā norvēģu mūziķe un modele Kaija Vilkinsa.

“Telma” ir Norvēģijas pieteikums “Oskara” balvai kategorijā “Labākā ārzemju filma”.

Filma norvēģu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 26.janvāra!

Mazajā zālē: 05.02. seanss 20.15; 08.02. seanss 15.45

 

DOTAIS LIELUMS: MANA MĀTE. Latvija, 2017

Dokumentāla filma

Režosore: Ieva Ozoliņa

Producente: Madara Melberga

Operators: Mārcis Slavinskis

Aizkustinošs un reizē ironisks stāsts par mātes mīlestības destruktīvo un reizē radošo spēku. Raitim nav draudzenes un ir maz pieredzes ar pretējo dzimumu. Izjūtot psiholoģisku atkarību no mātes, viņš viņu iesūdz viņu policijā par emocionālu šantāžu. Ielūkojoties talantīga matemātiķa pasaulē, filma akcentē trauslo robežu starp mātes lomu un pieauguša vīrieša atbildību par savu dzīvi.

Mazajā zālē: 02.02. seanss 16.00; 03.02. seanss 13.30; 05.02. seanss 18.15

 

ARITMIJA (Аритмия). Krievija, 2017

Garums: 116 min.

Drāma

Režisors: Boriss Hļebņikovs

Galvenajās lomās: Aleksandrs Jacenko,Irina Gorbačova, Nikolajs Šraibers, Maksims Lagaškins un citi.

Filma, kas kinofestivālā "Kinotavr" ieguvusi Grand Prix - balvu par labāko vīrieša lomas atveidojumu, kā arī skatītāju simpātiju balvu!

Oļegs ir talantīgs ārsts, kas strādā "ātrajā" palīdzībā, kas nesas no pacienta pie pacienta. Oļegs zina - viņa atbraukšana var mainīt visu. Ikviena viņa veiksme maina pasauli uz labu. Pats galvenais - tur, kur ir viņš, tiek mēģināts izdarīt neiespējamo. Bet pārējais var pagaidīt: ģimene, karjera, paša dzīve... Kas ar to ir noticis? Kamēr Oļegs glāba citus, sieva izmisumā nolēma šķirties, bet slimnīcā parādījās jauns priekšnieks, kuram rūp tikai statistika un noteikumi. Bet Oļegs joprojām tik steidz no izsaukuma uz izsaukumu, nesas pa ielu, lai visu izmainītu. Un kas zina, kas ir vieglāk – glābt citus vai pašam sevi?

Talantīgais režisors Boriss Hļebņikovs jau sen ir iekarojis skatītāju sirdis.

Viņa jaunā filma ir gan mīļa un cilvēcīga, gan arī veiksmīga un smieklīga.

Filma, kuru ir vērts noskatīties!

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Mazajā zālē: 04.02. seanss 18.00; 06.02. seanss 20.30

 

NEBEIDZAMĀ DZEJA (ENDLESS POETRY) Čīle/Lielbritānija/Francija, 2016

Garums: 128 min.

Biogrāfija, drāma, fantāzija

Režisors: Alejandro Jodorowsky

Lomās: Adan Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Leandro Taub

Turpinājums Alehandro Hodorovska – ne vien kinorežisora, bet arī rakstnieka, dzejnieka, mūziķa, psihoterapeita un garīgā skolotāja – autobiogrāfiskajam stāstam, kas aizsākās filmā “Realitātes deja” (2013). Neraugoties uz tēva sašutumu, pagājušā gadsimta 40. gados Hodorovskis pamet mājas, lai īstenotu sapni kļūt par dzejnieku. Viņš iepazīstas ar māksliniekiem, kas reiz kļūs par literatūras dižgariem. Ieslīguši poētisku eksperimentu pasaulē, viņi visi dzīvo tā, kā tikai retais jelkad atļāvies dzīvot: jutekliski, autentiski, brīvi un traki. Sirreālā vizuālajā valodā pasniegta oda skaistuma un iekšējās patiesības meklējumiem.

Filma saņēmusi skatītāju balvu Sanfrancisko starptautiskajā kino festivālā, kā arī nominācijas Lokarno un Minhenes kinofestivālos.

Filma spāņu, franču, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 12.janvāra!

Mazajā zālē: 04.02. seanss 20.15 – Pēdējais seanss!!!

 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.

Ieskaties: www.splendidpalace.lv