Beigusies mirušā mazā Ivana ģimenes apstākļu izmeklēšana: tiesa saudzē puisēna māti, un tam ir iemesli

Zojai Arejevai, pagājušajā vasarā mirušā piecgadnieka Ivana Berlandina mātei, atļauts rūpēties par pārējiem viņas bērniem, taču Ivana tēvam aprūpes tiesības atņemtas, lēmusi Liepājas tiesa.

5 gadus vecais mirušais Ivans un viņa māte Zoja Arejeva. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

5 gadus vecais mirušais Ivans un viņa māte Zoja Arejeva. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

Liepājas bāriņtiesa pabeigusi izmeklēšanu lietā, kurā administratīvi varēja sodīt mirušā Ivana Berladina vecākus, vienlaikus atņemot viņiem tiesības audzināt pārējos četrus bērnus. 

Bērni paliks Zojas Arejevas ģimenē, kā tas bija arī līdz šim. Tiesības audzināt bērnus atņemtas Ivana tēvam, kurš arī ignorējis pavēstes ierasties uz tiesu un esot pametis valsti. Izmeklēšanā apliecinājies, ka vīrietis netur rūpi par bērniem, nepalīdz ģimenei, mazos nereti atstādams vecmāmiņai un pats audzināšanā nepiedalās.


Kā norādīja Liepājas bāriņtiesas priekšniece Taiga Ziemele, mirušā Ivana mamma visu šo laiku sadarbojusies ar izmeklēšanu, izmantojusi valsts piedāvāto psiholoģisko un sociālo palīdzību un pierādījusi, ka ar mātes pienākumiem spēj tikt galā. Nav apliecinājusies iepriekš izskanējusī informācija, ka māte lietotu alkoholu un nerūpējoties par atvasēm. "Viņa ar visiem uzdevumiem ir lieliski tikusi galā," teic bāriņtiesā. 

Nav apliecinājusies iepriekš izskanējusī informācija, ka māte lietotu alkoholu un nerūpējoties par atvasēm.

Māte ļoti smagi pārdzīvojusi sava dēla Ivana nāvi un tai sekojošos komentārus internetā, kas bijis liels negatīvs emocionāls spiediens. Taču arī to Zoja Arejeva spējusi pārvarēt.

 

Pārējiem Zojas bērniem klājas ļoti labi, arī skolā par viņiem ir tikai labas atsauksmes. "Mēs vērojām Zojas ģimeni visu šo laiku. Un nolēmām pārtraukt administratīvo tiesvedību pret Vaņas mammu," raksta Lsm.lv krievvalodīgā versija. 

Reklāma
Reklāma

Zoja Arejeva joprojām saņem sociālo palīdzību, psihologa konsultācijas, apgūst latviešu valodu un centīsies atrast jaunu darbu. Liepājas bāriņtiesa viņai vienmēr būs atvērta.

Jau vēstījām, ka pērnā gada jūlijā cilvēku neuzmanības rezultātā Liepājas rajonā apmaldījās 5 gadus vecais Ivans Berladins. Bērns tika atrasts nosalis mežā desmit dienu vēlāk jau miris.

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv