Četri praktiski ieteikumi lētākai atvaļinājuma plānošanai

Iegādājoties ceļojuma paketi “viss iekļauts”, lai dotos atvaļinājumā aprīļa vai maija mēnešos, iespējams ieekonomēt līdz pat 40%. Savukārt izvēloties viesnīcu, jāņem vērā savas vajadzības, ne tikai viesnīcas cenu. 

Ne viss, ko piedāvā par dārgu naudu, jums patiesībā ir vajadzīgs.

FOTO: Shutterstock.com

Ne viss, ko piedāvā par dārgu naudu, jums patiesībā ir vajadzīgs.

Četrus praktiskus ieteikumus par atvaļinājuma plānošanu jums ieteiks Margarita Šteimaka, starptautiskā tūroperatora “Kidy Tour” pārdošanas direktore.
 

Atvaļinājums pavasarī ļaus jums ieekonomēt aptuveni 40%
Izvēloties komplektu “Viss iekļauts” jeb "All inclusive", atkarībā no viesnīcas kategorijas ir atšķirība starp atvaļinājuma izmaksām Turcijā aprīlī vai maijā - salīdzinot ar jūliju vai augustu, atšķirība var sasniegt pat 40 procentus. “Mēs esam eksperti ģimenes atvaļinājumu jautājumos un skaidri saprotam, ka katra ģimene uzmanīgi plāno savu atvaļinājuma budžetu. Tāpēc tiem, kas vēlas atpūsties augstākas kategorijas viesnīcās, taču tajā pašā laikā ietaupīt, atvaļinājumam vislabāk izvēlēties aprīli vai maiju,” saka M. Šteimaka. Svarīgi arī novērtēt to, ka pērkot ceļojumu laicīgi, to var arī papildus apdrošināt - ja nu gadījumā pamatotu iemeslu dēļ to vajadzētu atlikt.
 

Zinātkāriem atpūtniekiem nav nepieciešamība ieguldīt naudu dārgās viesnīcās
Izvēloties viesnīcu, pirmkārt, vajag novērtēt savas vajadzības. “Ja jūs atvaļinājuma laikā plānojiet doties ekskursijās, apceļot reģionu ar nomātu automašīnu, vai arī jums tuvāk sirdij ir atpūta pludmalē, nav jēgas ieguldīt līdzekļus dārgajās viesnīcās,” iesaka M. Šteimaka. Pievilcīgu un ekonomiski izdevīgu viesnīcu var atrast, konsultējoties ar tūroperatoru. Savukārt tie, kam patīk atpūta pludmalē, nedrīkst aizmirst, ka trīs vai četru zvaigžņu viesnīcu norādītais attālums līdz jūrai nebūt nenozīmē, ka šāds attālums būs arī līdz pludmalei.
 

Reklāma
Reklāma

Skats pa logu arī maksā naudu
Tiem, kas izvēlās starp četru vai piecu zvaigžņu viesnīcām, no sākuma jāpadomā, cik daudz laika viņi pavadīs viesnīcas teritorijā. Četrzvaigžņu viesnīcas Turcijā nav aprīkotas ar SPA centriem un konferenču zālēm, taču, ja brauc atpūsties ar ģimeni, tās arī nebūs vajadzīgas. . Ja vēlaties ieekonomēt, padomājiet, cik svarīgi jums ir dzīvot numuriņā ar skatu uz jūru, jo atkarībā no viesnīcas kategorijas, cenas atšķirība par šādu numuriņu var sasniegt pat 150 eiro.
 

Informācijas par viesnīcu - tas ir kas vairāk par fotogrāfijām katalogā
Informāciju par ieinteresējušo viesnīcu jāmeklē ne tikai TripAdvisor vai Tophotels, bet arī tūroperatora mājas lapā, kā arī nebūs lieki pajautāt par to savai aģentūrai. Daudzi tūrisma aģentūras aģenti personīgi ir apmeklējuši viesnīcas, tāpēc varēs vairāk pastāstīt par jūsu izvēlēto viesnīcu.